På Himlavalvet – Vecka 40

⭐️💫 Hej alla kära Astrovänner 💫⭐️

Jag är så glad att den här veckan äntligen är här! På många sätt känns det som att vi nu öppnar ett nytt kapitel i våra liv för nu  kommer Pluto att vara huvudrollsinnehavare på väldigt många sätt. 

Jag anar att många studsar till nu och tänker att detta gör oss illa. Att Pluto = Transformation, Pluto=Helvete, Pluto=Smärta

Om jag är rädd för dig Pluto? Nej, faktiskt inte. Jag tycker inte att någon ska vara det. Vi har alla vid någon tid i våra liv vandrat i mörkret i dina salar i underjorden och fått lära oss vad det är att uppleva rädsla, övergivenhet, smärta och sorg.  Om vi ska se det positiva i  Plutos processer måste vi våga sanningen om oss själva.  Att öppna såret är smärtsamt förstås men endast då tillåts det onda att komma ut. Men mörker finns inte på riktigt. Det är faktiskt inget annat än avsaknad av ljus.

Denna måndag den 1/10 vänder Pluto direkt vilket naturligtvis får oss att studsa till eftersom något energimässigt lossnar. Vi är inte fast längre. Som tur är finns Merkurius i kvadratur till Pluto nu, han är vår röst och han öppnar upp för dialog, förståelse och samtal men även för healing.  Nu kan vi tala om vad som smärtar oss, tala om det som dväljts i djupet av våra själar.  Samla dina vänner runt dig och berätta om vad du upplevt, känner och tycker. Eller gör som jag  gjorde igår – skriv om din smärta i ett forum där du känner dig accepterad. Det endast är i sanningens ljus som helandet kan äga rum.

Passa på att använda dig av det faktum att Jupiter fortfarande har en månad kvar i Skorpionen där Pluto är styrare. Under hans 13 månader långa vandring igenom tecknet har han låtit oss titta på vår egen inre sanning. Han är sanningens ljus, förstoringsglaset.. (Inte lika kul för alla har jag förstått). Lita till hans andliga kvalitéer som Guru.

MorbidVenus som befinner sig i Skorpionen (Plutos eget tecken) vänder stationär retrograd på fredag och påbörjar där sin 40 dagar långa resa ner i underjorden.  Hon tvingas att gå hem till Pluto och överlämna sig helt åt honom. Han kommer tvinga av henne allt innan hon tillåts vända tillbaka och återfödas som Aftonstjärnan.  Ja, det där är den gamla myten om Persefone. Gudinnan har också kallats Isis, Ishtar, Inanna, Afrodite, Venus. 

Det här är verkligen inte en dålig tid. Det är en tid när vi reflekterar, känner in, omvärderar våra relationer. Blir bättre människor, evolutionerar.

Jag har förstått att vi är många som längtar efter de här sista stegen av transformationen 2018. Stegen i vår utveckling som verkligen behövs för att vi ska kunna gå vidare, kunna helas ända in på djupet av våra själar. Helandet innebär att vi måste se sanningen om oss själva och om andra, sanningen om våra relationer, om hur kärleksfulla vi är eller inte är emot oss själva och andra. Det här sker nu.. 

Vad tjänar det till? Vi är personligt ansvariga för vår egen förmåga att känna lycka. Det är vi som måste ansvara, hjälpa oss själva så att vi kan släppa bitterhet, sorg och smärta. När du är ute ur denna process är du också färdig att ta emot livet, ta emot kärleken, rikedomen och alla nya möjligheter som erbjuds med ett öppet hjärta. En ynnest och en nåd som erbjuds mänskligheten.

SOLEN VÅGEN – Denna vecka kommer Solen att röra sig mellan 8° – 14° i Vågen som handlar om det sociala mötet, om relationer med andra och hur vi speglar oss själva i andra.  Att mötas med människor, kanske för att kompromissa eller  förhandla är typiskt Vågen för detta är fredsbevararens tecken och balans, rättvisa och harmoni är viktigt här. Vågen söker balans beaktar allas åsikter – balanserar och väger in innan ett beslut fattas. Grattis Vågen

MÅNENS FÄRD – Veckan inleds med månen i Tvillingarna. På tisdag kl 11:45 bildar månen sitt sista kvarter på 9°09 i Kräftan och härifrån får vi en avtagande måne. Torsdag – fredag vandrar månen igenom Lejonets tecken. Och lördag- söndag har vi gått in i mörkermånens tid och månen befinner sig i Jungfrun. Det är en tid för kontemplation, reflektion och vila.

MERKURIUS I VÅGEN – 15° – 26° i Vågen. Merkurius, den pigga gnistan och budbäraren – kliver ut på scenen och tar plats. Han blir lite av en huvudrollsinnehavare han med. Viktig liksom eftersom han får ge röst till Pluto. Det blir liksom nästan som att vara talrör till en Mr Trump eller liknande. Merkurius i Vågen

RETROGRADA VENUS I SKORPIONEN – På fredag kommer Venus att vända retrograd i Skorpionens tecken. Under dessa 40 dagar kommer vi djupare in i våra känslor än någonsin och kanske omvärderar relationer, oss själva, våra värderingar mm.  Här i Skorpionen förvandlas Venus till en djupare kännande varelse än vad hon brukar vara. Inte bästa tiden för att ragga – men väl för att förstå varandra på djupet. Venus i Skorpionen

MARS I VATTUMANNEN Mars kommer under den här veckan att befinna sig 6°- 8° i Vattumannen. Det här är efterlängtat  eftersom Mars äntligen och för tredje och sista gången färdas över den punkt där han befann sig i 18/5 och plöjer han för tredje gången över de sista 9° i Vattumannen och når vid månadsskiftet ny mark. Vi blir med andra ord färdiga och kan öppna nya kapitel i våra liv. Mars i Vattumannen

JUPITER I SKORPIONEN – Expansiva Jupiter hastar nu på igenom Skorpionen och når under veckan 22°-23°.   Processen med att avslöja och dra fram sanningen i ljuset började omedelbart efter Jupiters entré i tecknet (pengar, makt och sex är Skorpionens områden). Ord som intensitet, sanning, känslor, liv, död, passion, psykologi får ökad betydelse i våra liv. Nu kommer sanningen upp till ytan, vi blir starka i våra övertygelser och kan ta Jupiters hjälp att utvecklas andligen. Jupiter i Skorpionen

SATURNUS I STENBOCKEN – Saturnus är nu i princip stillastående och sakta vänder han på sig.  Saturnus når nu 3°20 Stenbocken och rör sig nu framåt igenom. I strävsamma Stenbocken, där han är styrande planet stortrivs han och fungerar optimalt. Här kan han kunna hjälpa så väl världen som dig som privatperson med att välja väg och hitta rätt. Typiska teman för Saturnus i Stenbocken är att ha ambition, att välja det gedigna, den erfarna och det stabila för det nya. Struktur, regler, förberedelser och noggrann planering krävs. Rent politiskt världen över kommer vi se idel åtstramning i ekonomi och tankesätt. Saturnus i Stenbocken

RETROGRADA URANUS I OXEN Uranus når nu 1°12 i Oxens tecken. Uranus påbörjade sin långa retrograda fas den 7/8 kl 18:50 och backar nu tillbaka den väg han precis vandrat. Den retrograda fasen pågår fram till 6 januari där han vänder direkt på 28° Väduren. Därefter ska han åter tillbaka till Oxen. Han kommer inte att göra fler besök i Väduren under vår livstid igen. Oxen är ett jordelement och Uranus är väckarklockan som får oss att vakna till liv, rebellen som kommer med nya tankar och idéer. Han öppnar vårt medvetande och banar väg till ett nytt tänkande. En ny epok i våra liv – när Uranus träder in i Oxen.

RETROGRADA NEPTUNUS I FISKARNA – Vår andliga gudinna Neptunus blir rör sig jättesakta baklänges i 14°18 i Fiskarna. Och när vår andliga Gudinna backar är det dags också för oss att gå in i ett viloläge, låta alla yttre processer tonas ut och själva behöver vi massor av vila och att vända blicken inåt.

PLUTO STENBOCKEN – Nu vänder han Underjordens härskare Direkt på 18° 46 i Stenbocken. Just nu är han ovanligt nära Solen vilket gör att Plutotemat kan upplevas intensivt.  Att Pluto befinner sig i kardinala jordtecknet Stenbocken påverkar maktstruktur och världsekonomi. Sedan planeten trädde in här har vi varit med maktkamp och krig som tagit episka proportioner. (Mycket på grund av att vi samtidigt hade Uranus i Väduren som bildade en kvadratur).

RETROGRADA KIRON I FISKARNA – Den lilla  Kiron eller (Chiron) har nu backat in i Fiskarnas tecken och når 29°28 under veckan. Det här är den sista vändan för Kiron att besöka Fiskarna och det är ett kort besök.  Han återvänder snart till Väduren där han stannar i nästan åtta år framöver – ända fram till juni månad 2026. På en personlig nivå visar Kiron dig dina sår så att smärtan kan komma upp till ytan och helas.

NORRA NODEN  har nu hunnit ända bort till 03°34 i Lejonet. Norra Noden i Lejonet


Nyfiken på horoskop? Gå vår onlinekurs i astrologi!