Horoskop – Vecka 41

 

Star and Moon

Gott Folk! Det är en superspännande vecka som vi alla har framför oss. Nu maxas skeendena och saker ställs på sin spets. Hur? Fullmånen i Väduren och T-korset (kvadraturerna till Pluto) gör det hela oerhört kraftfullt och potent! Läs vidare så får du se hur detta påverkar just dig.

⭐️ Väduren

Denna mäktiga veckar startar lika utmanande som den slutar. Det finns en stark vinna eller förvinna känsla över hela horoskopet som följer hela veckan men på olika sätt.  För vissa går allt bra – men det finns en överhängande risk att det går över styr här så det gäller att hålla sig i skinnet nu och vara lite vaksam på humöret och känslan. Kaxiga Mars har nu påbörjat sin sex veckor långa vandring igenom Vågen och kommer under denna tid att vara mitt emot allt som är du. Positivt är ju att han sätter igång livsandarna. Han är ju känd för att skapa friktion och ibland även problem så det gäller att väga sina ord på guldvåg och ta det varligt i trafiken. Vädurar födda i början av tecknet kan redan ha fått upplevt kritik, andras ilska eller liknande. Merkurius är under måndagen mitt emot Uranus vilket kan ge allt ifrån mentala chocker till snilleblixtar. Ni som är födda i slutet på Väduren kan åtnjuta ytterligare en Venusdag innan gudinnan tar steget över till Skorpionen.

Universum upp för en hejdundrande fullmåne i Väduren på söndagskväll – och här är det du som person, din vilja och dina känslor som kommer i fokus. Relationstemat kommer upp och nära relationer är för många Vädurar din ömma punkt och det är ifrån dem som du får dina livsläxor. I fullmånens ljus blir du uppkopplad på din innersta sanning. Tänk dig för innan du alltför impulsivt dundrar på med dina åsikter för månen bildar en länk med Pluto vilket förstås kan vara intensivt.

⭐️ Oxen

Du har en riktigt flitig vecka framför dig när du stretar på med ditt dagliga värv och det kommer att gå uttalat bra för dig. Det är en spännande vecka som innehåller definitiva risker för under måndagen kommer Merkurius att braka in i Uranus och folk kan komma att tänka och säga precis lite vad som helst så det kan vara en fördel att inte lyssna på det örat. Men som tur är släpper den här jobbiga aspekten snabbt och det kommer att bli lättare att förstå varandra.

Bäst den här veckan är att Venus under tisdagen skiftar över till Skorpionens tecken och med Merkurius redan där kommer underbara löften om attraktion, skönhet och kärlek. Härligt Oxen med lite njutbara vibbar som får dig att känna dig väl till mods och kanske uppskattad, speciell och sedd. Vi har en tilltagande måne på gång här under veckan där energierna bygger upp sig, blir större och starkare dag för dag fram till på söndag kväll när processen kulminerar genom att månen blir full i ditt andliga 12:e hus. Förhoppningsvis hjälper fullmånen dig på vägen i din process att se din inre sanning, sambanden och den större bilden. Fullmånen bildar ett dramatiskt T-kors till Pluto och känslorna blir starka och utmanande här. Detta kan ställa saker inom dig på sin spets inom dig och vara väldigt upplysande om vad du verklige vill ha av livet.

⭐️ Tvillingarna

Veckan börjar fint genom att Månen rör sig igenom Vattumannens tecken – vilket förstås gör att det blir liv i luckan i alla rörliga tecken – du själv inkluderad vaknar till liv. I det stora hela handlar denna vecka mycket om kreativitet och arbetet och du kommer at kunna få mycket bra saker att hända som gör dig stolt och glad. Din styrande planet Merkurius kommer att åtminstone lite tillfälligt hamna i blåsväder när han möter Uranus i en opposition. Självklart är inte detta nödvändigtvis dåligt. Speciellt inte för smarta du som i bästa fall kan använda dig av gåvan som dessa två ”masterminds” kan ge. Du kan själv komma att få väldigt fina, kanske genialiska idéer under dessa stjärnor. Venus skiftar tecken och träder in ditt sjätte hus nu – där Merkurius redan väntar på henne.

Det är väldigt kraftfulla energier i rörelse med en tilltagande måne som växer sig allt starkare dag för dag under veckan. Under söndag kväll har vi en hejdundrande fullmåne i Väduren som infaller i ditt 11:e hus och i kvadratur med Pluto. Jag vill inte måla fan på väggen men.. Nu finns det faktiskt risk att något infekterat drama spelas upp. Om du vill undvika problem så håller du dig på tryggt avstånd ifrån explosiva personer. Samtidigt som månen är full är Venus opposition Uranus vilket kan vara speciellt eftersom gudinnan utmanas och kan få ett udda uttryck. Vem vet – kanske kommer en plötslig lust att bara lägga ner din nuvarande relation?  Gör inget överilat!

⭐️ Kräftan

Det är en arbetsam och flitig vecka som väntar och din vana trogen kommer du att streta vidare i livet och dra ditt strå till stacken du, plikttrogna varelse är förstås troget där och tar ansvar. Denna vecka börjar med en tilltagande måne i Vattumannen och under måndag/tisdag kommer även Merkurius att befinna sig opposition Uranus och vi får ett uttalat intellektuellt utmanande tema här under dessa dagar. Vill det sig illa blir du vittne till hur folks tankar ställs emot varandra och i värsta fall kan konflikt uppstå. Det är en kall, opersonlig och som tur är hastigt övergående energi – men såvida du inte har planeter där ikring (tidig oxe/skorpion) är det inte troligt att du blir personligt involverad. Det har sannerligen varit ovanligt intensivt och skakigt år för dig kära Kräftan. Att Pluto, Saturnus och Noderna har färdats så tätt samma är extremt och detta kommer inte att upprepas igen under din levnad. Men den tjocka tanten har inte sjungit klart ännu. Vi har några tuffa passager kvar innan detta tema lämnar dig – och här avses Pluto/Saturnusmötet och de två återstående eklipserna i december och januari 2020. Var gång vi har planeter i de kardinala tecknen plöjer planeterna i gamla fåror och åter aktiveras energier som tidigare ägt rum. Dessa energibanor kommer förstås att väckas till liv framåt helgen när universum dukar till en riktigt kraftfull och triggad fullmåne i Vädur/Vågen som bildar ett perfekt T-kors Pluto som infaller i ditt 10:e hus.

⭐️ Lejonet

Du tillhör dem som kommer att stortrivas med utvecklingen nu eftersom riktigt intressanta saker är i görningen och du kommer väl till din rätt. Veckan börjar med en tilltagande månen som befinner sig i Vattumannens tecken alldeles samtidigt som Uranus och Merkurius möts. Ah, intellektet utmanas! Håller du dig objektiv och använder dig av det genialiska, erbjuds smarta tankar, personlig utveckling och potential i dessa stjärnor. Det sämsta scenariot är förstås att lockas in i fällan att fastna i det udda uttrycket (det kan bli gräl och tjafs i värsta fall). Kanske kan Venus och Merkurius vistelse i Skorpionen bidra till att locka ut dig på banan igen så att vi åter kan få njuta närvaron av dit sociala väsen?  Det ser ut som att detta med kommunikation, utbildning, utveckling och resor kommer att spela stor roll för dig här framöver. Du är ditt charmigaste jag nu så passa på att visa upp dig när du gör dig som bäst. Romantik, tur i affärer och pengar är bara något av allt kul som den här transiten har att bjuda på. Den eldiga Vädursfullmånen på söndag kväll landar i ditt äventyrliga 9:e hus och det inte utan att man undrar om det är något extra spännande universum har att bjuda på.

⭐️ Jungfrun

Vi har en ganska stressfylld vecka framför oss – och du har verkligen massor som du ska hinna klara av. Denna måndag/tisdag är din styrande planet Merkurius opposition Uranus och det är förstås en ganska utmanande position. Här kan dock riktigt smarta tankar födas och om du får en massa idéer nu kan det vara väl värt att skriva ner dem. Vem vet om du kan använda dem i framtiden till någonting som visar sig vara synnerligen värdefullt?

Det här ett helt nytt tryck i ditt ekonomiska 2:a hus sedan Mars och Solen tog klivet i och deras närvaro sätter elden i baken på dig. Du känner säkert av de ökande kraven att prestera samtidigt som kvadraturen mellan Mars och Saturnus gör dig lite mer försiktig och självkritisk. Oj, det är inte lätt att vara till lags – i synnerhet inte om man har både sin uppdragsgivare (chef) och sin egen inre kritiker att tillfredsställa. Mitt tips till dig är dock att faktiskt slå dövörat till Saturnus och bara följa din egen magkänsla. Det finns ingen anledning för dig att hålla dig själv tillbaka.

På tisdag glider Venus in i Skorpionen och mot slutet av veckan får Venus en utsatt position när hon möts med Uranus. Det är inte lätt att se hur detta kommer att avlöpa eftersom din inre gudinna – kvinnligheten och ditt sätt att behaga och ge andra kan komma att utmanas. Kanske känner din inre gudinna att hon fått nog och sätter ner foten? Söndagens dramatiska fullmåne + T-kors kommer att landa i Väduren och i ditt 8:e hus.. (passionens boning där i och för sig den vredgade Medusa kan dölja sig).

⭐️ Vågen

Solen fortsätter sin underbara färd igenom ditt milda, vackra och fredsälskande tecken i ytterligare några veckor och du är fortsatt huvudpersonen i allt. Det är en härlig tid med stark utvecklig runt dig. Att Solen nu fått sällskap av kaxiga Mars är kanske inte fullt lika gynnsamt eftersom han gör sitt bästa för att hetsa på skeendena och troligen följer han inte alls med i den milda smidiga harmoni som du gillar att leva i. Dessutom bildas här en ganska krävande kvadratur till Saturnus som även den kan ge dig en släng självkritikens slev. Under måndagen kommer Merkurius som nyss lämnade dig att mötas upp i en utmanande vinkel med galna Uranus. Detta kan vara dagen när de mest klumpiga sakerna sägs omkring dig och du kära Våg – håll distansen och låt inte detta komma vid dig. Dessa två ovannämnda faktorer är inte helt lätta att handskas med. Känner du en tillfällig dipp hoppas jag att du inte tar den till ditt hjärta. Bra för dig är att låta allt bara rinna av dig som vatten på en gås. Under tisdagen lämnar Venus ditt tecken och träder in i Skorpionens tecken. Här kommer Venus att få syssla med lustfyllda ting som kärlek, starka känslor och passion. Härligt. Dagarna runt fullmånen kan dock vara lite svåra för Venus som blir lite lätt chockbehandlad av Uranus – hastigt övergående förstås men oppositionen till Uranus infaller samtidigt som månen blir full i Vädurens tecken. Här skapas ett oerhört T-kors med Pluto och när alla tre planeterna – Sol, Måne och Pluto är på exakt 20° känns detta skeende av rejält. Här blir känslorna stora och du kommer att lära dig mycket om dig själv och din innersta vilja under söndagsnatten Vågen.

⭐️ Skorpionen

Det är så mycket bra som händer i ditt liv nu Skorpionen. Det viktigaste var förstås att Plutos bana vände direkt under förra fredagen och härifrån rullar vi framåt igen, med fokus på framtiden och kan fortsätter vår strävan att bygga en den kärleksfulla, tillvaron utav stål och trygghet som din själ längtar efter. Att din Universum har sakteliga börjat flytta lite ställningarna på himlavalvet är också välkommet och en efter en kommer planeterna in i ditt tecken. Först in på banan var Merkurius. Under måndagen kommer han utmanande och kaxigt nog mötas upp med Uranus vilket förstås är spännande efter som innovativa och färgsprakande tankar och idéer kan frigöras här. Under tisdagen följer vackra Venus efter och glider in Skorpionen hon med! Wow! Det är så välkommet besök förstås. Detta är ju kärlekens Gudinna, lyxiga, härliga Venus som talar njutningarna och kärlekens språk. Hon kallas ju inte Lilla Lyckan utan orsak och du kan förvänta dig en ytterst tillfredsställande månad med henne vid din sida. Men vi har en tilltagande måne på gång och dag för dag bygger energierna upp emot detta enormt kraftfulla möte när månen sen söndagskväll blir full i Vädurens tecken på 20°. Det innebär att där skapas ett oerhört potent T-kors mellan Pluto, Solen och Månen och på så sätt blir även du kära Skorpion helt indragen i detta. I samma stund kommer även Venus att befinna sig mitt emot Uranus. Månen blir full i ditt 6:e hus denna gång. Starka krafter och känslor är i rörelse här Skorpionen.

⭐️ Skytten

Säga vad man vill om den här veckan – vad den är så är det verkligen inte långtråkig eftersom universum ser till att det är fullt kosmiskt pådrag i varje stund och det kommer att finnas mycket eldig, skakig och dramatisk energi i omlopp hela veckan faktiskt.

Måndagen börjar med en måne i Vattumannen, vilket vanligen är en väldigt balanserad position – men som Uranus och Merkurius befinner sig i opposition dessa dagar kan man uppleva att människor är lite knasigare än annars och säger kanske saker som inte känns helt balanserade. Ja, det kanske blir ett och annat som är prövande och oväntat här under månd/tisd. Bit ihop! Solen och Saturnus är i kvadrat i början på veckan. Bäst att göra är att jobba på, bita ihop och låsas som det regnar. Under tisdagen glider mysiga Venus in i skorpionen och ditt andliga 12:e hus där dina drömmar bor och blir kvar där hela månanden. Vi har en tilltagande måne på gång och här och dag för dag laddar ve upp emot en fullmåne så det finns någonting spännande i luften varenda dag här. Nu Skytten får du vara med om årets enda fullmåne i Väduren. Den är oerhört kraftfull eftersom det samtidigt bildas ett T-kors till transformativa Pluto. Fullmånen lyser denna gång upp ditt passionerade, kreativa 5:e hus och här blir känslorna stora. Härlig för dig är att fullmånen också bildar en fin trigon till Jupiter och allt ser ut att avlöpa till din fördel. Det finns en god portion tur med i bilden.

⭐️ Stenbocken

Solen har fått sällskap av heta Mars i ditt karriärshus vilket förstås höjer din redan å höga ambition och eftersom Saturnus nu bildar vinkel till Solen höjer det förstås också de krav du ställer på dig själv. Det är nästan utomjordiskt höga förväntningar, Stenis. Ibland kan det faktiskt vara helt OK att bara göra ett OK jobb också. Under måndagen bildar Uranus en knasig vinkel till Merkurius som jag hoppas att du tar med humor och en klackspark. Saker kan bli lite tokigare än annars nu och kanske är det på nätet eller andra grupper där du kan märka att annorlunda/galen ton hålls. Venus träder på tisdagen in Skorpionens tecken och det skapar förstås ett lite smidigare klimat igen. Universum laddar nu upp för en fet fullmåne i Vädurens tecken, i ditt hemkära 4:e hus som samtidigt bildar kvadratur med Pluto och är skapas ett T-kors mellan Solen, Månen och Pluto. Eftersom även noderna och Saturnus är aktiva så nu triggas allt det där vi upplevde i sommar men väl hade hoppats skulle vara över igen.  Den här energin behöver naturligtvis inte vara dålig för dina affärer eller arbetsliv – men jag vill ändå råda dig till att vara lite reflekterande för det vi kan i princip förvänta oss det oväntade nu och energin är skakig generellt.

⭐️ Vattumannen

Under måndag och tisdag kommer månen att röra sig igenom ditt tecken vilket förstås passar dig perfekt. Du känner dig hemma i den energin och ta lätt ta till dig allt det nya som händer här. Din styrande planet Uranus får en framträdande roll denna vecka – dels genom att han hypas upp i mötet med Merkurius månd/tisd. Coolt! Det är verkligen två superhjärnor som möts i det är stunder som dessa som riktigt smarta tankar föds. Det är visionären och tänkaren i dig får en hel del intryck att bearbeta under veckan. Under tisdagen skiftar Venus över till Skorpionens tecken och ditt 10:e karriärshus. Härligt! Du kommer att kunna göra jättebra från dig. Framemot helgen kommer även Venus att mötas upp med Uranus och det är förstås ett kul möte när du kan uttrycka dig fritt.

Det är en superspännande vecka vi har framför oss och universum snålar verkligen inte på något nu. Fullt kosmiskt pådrag skulle man kunna kalla det utan att överdriva. Ditt kommunikativa 3:e hus och det äventyrliga 9:e huset är där det händer som allra mest. Varför? Den skapar möjlighet att knyta nya kontakter, sluta avtal och överenskommelser. Nyfikenhet, resor, studier och andra sätt att höja medvetandet.

Det är också här i Vädur/Våg som månen blir full! Här skapas även en spännande trigon till Mars samt ett oerhört kraftfullt t-kors med heta Pluto. Det är en relationernas fullmåne och jag håller det inte för omöjligt att det kan hända något i ditt innersta nu för det är transformativa krafter i rörelse.  och ja, det ser ut att vara kärlekstema för dig nu. Nu borde det verkligen kunna hända stora saker för dig.

⭐️ Fiskarna

Rent generellt för alla stjärntecken är det ganska knasig energi på stjärnhimlen – men du kära Fiskarna kommer faktiskt inte att dras med i galenskaperna utan kan stå lite mer på sidan och iaktta vad som äger rum. Månd/tisd möts Uranus och Merkurius vilket ju förstås kan leda till att folk säger lite vad som helst.. Solen kvadratur Saturnus finns också med i bilden här och lägger ut snubbeltrådar för folk. Ta allt med en nypa salt Fiskarna! Inte din match som kämpas och vad du gör – låt dig inte dras med in i andras manipulationer.

Solen och Mars rör sig upp och igenom Vågens tecken och ditt passionerade 8:e hus. Här berörs din innersta psykologiska utveckling så det är naturligtvis intimt och viktigt för dig på ett väldig djupt plan. Lyssna mer på din egen inre röst och lite mindre till andras behov och önskemål. Energin pushar dig mot nya höjder och många av er kan uppleva att livsglädje och alla typer av lust infinner sig. Vi har en tilltagande måne på gång, hjulen snurrar fortare och fortare och på söndag kväll blir månen full i Vädurens tecken och ditt ekonomiska 2:a hus får sin årliga genomlysning. Kanske dags för dig att ta en ordentlig och närgången titt på din ekonomi och ser vad som blir det bästa där. Denna fullmåne är alldeles oavsett vilket hus den landar i en relationernas fullmåne. Eftersom det bildas ett T-kors här den dramatisk, passionerad och känslosam.