Horoskop – Vecka 41

wisewoman

Horoskop

Astrologiska förutsägelser för tiden 5 – 11 oktober, 2020

⭐️ Väduren

Solen rör sig ni igenom Vågens tecken nu och ditt relationshus. Hm, det kommer inte att vara så lätt att hålla tillbaka dina känslor. Massor med ord kan komma nu och jag hoppas kära Vädur att det är igenomtänkt.

Din kosmiska styrare Mars backar nu och bildar därmed vinkel till självaste Pluto vars bana under söndagen vände rätt! Oh! Inte ens med bästa vilja påstå att det är en lättsam vecka. Bubblande känslor, mycket vilja och om den inte får komma till uttryck kan det leda till frustration. Som alltid infinner du dig pigg och nyter ändå på arbetsplatsen redo för nya utmaningar. Ja, det här är fortsättningen på den process som aktiverades i samband med fullmånen förra veckan. Så, om konflikter eller dramatiska händelser ägde rum då – här är andra avsnittet i dramat.  

⭐️ Oxen

Det är så intressanta processer du befinner dig i kära Oxe. Merkurius bildar under veckan opposition till allt som är du. Det här öppnar ditt sinne, du plockar upp nya trender, intressen och personer och en enorm utveckling tar vid som påverkar dig i flera år.

Du lära känna nya delar av dig själv när Merkurius tuffar på igenom ditt arbetsamma 6:e hus och det tycks vara en total transformation som har ägt rum med dig, äger rum just nu eller är väldigt nära förestående? (Beroende på när i tecknet du är född). Kanske förkovrar du dig yrkesmässigt, tar en högre tjänst, pluggar eller öppnar eget?

Här framträder nu en målmedveten, fokuserad och viljestark version av dig. Kul.. Pluto bildar denna vecka en tuff kvadratur till Mars nu och den eventuellt svåra spänningen kommer åt själens allra mörkaste djup. Bra för den som jobbar med sig själv. 

⭐️ Tvillingarna

Din styrare Merkurius är befinner sig nu mitt emot Uranus (som utgör dess högre oktav) och kontakten mellan dessa snillen är ofta genialisk, förbluffande och utvecklande.

Bäst nu är Venus nya position i ditt parallella tecken Jungfrun som med den nuvarande positionen sätter guldkant på din tillvaro och lockar fram glädjen i dig och åter får vi se ditt varma leende. Venus kommer också att möta Uranus i trigon vilket kan locka fram din sensuella sida och några av er får vara med om en romantisk överraskning.

Härligt nu är att Solen befinner sig i ditt kreativa och även passionerade 5:e hus och du vill leva livet fullt ut. Ändå är det inte säkert att händelserna utfaller precis som du önskar. Retrograda Mars krokar i Pluto underjordens härskare Pluto i en kvadratur som påbörjades vid fullmånen förra veckan. Oj! Det är en fortsättning på den process som startade upp vid fullmånen förra veckan så lite mer av samma. Plutos bana har precis vänt rätt så han är ytterst utmanande och intensiv nu.

⭐️ Kräftan

Ur askan i elden kan man säga nu som även den här veckan erbjuder rejäla utmaningar. Eftersom du är född i ett kardinalt (styrande) tecken så får du lite mer att tampas med än vad du egentligen har lust med. Astrologiskt uttrycks det genom att retrograda Mars bildar kvadratur till underjordens härskare Pluto, vars bana nyss vände direkt, så han är synnerligen intensiv nu. Mars kvadraturerna bildar ett tema som håller i sig till årsskiftet. Pluto utmanar, lockar ut själen på banan och får oss människor att uppleva våra innersta känslor och inte helt sällan smärtsamma processer.

Solen befinner sig i ditt 4:e hus och mången Kräfta längtar efter att få slappna av i hemmets lugna vrå eller ta en avstickare till annan ort och pusta ut så här i mitten av terminen. Jag hoppas att du tillhör dem som kan för det är du så väl värd. 

⭐️ Lejon

Det är en spännande men inte helt odramatisk vecka vi har framför oss. Solen tuffar på igenom ditt superkommunikativa 3:e hus och Merkurius som är 3:e husets härskare är i sin tur mitt emot Uranus. Uppfriskande, överraskande och nydanande skulle jag vilja säga. Hallå, nya vänner, kontakter och intressen. Här öppnas slussarna och helt nya influenser kan fritt flöda in i ditt liv.

Retrograda Mars bildar en kvadratur till Pluto vilket förstås drar upp dolda saker, hemligheter eller känslor till ytan. Det är hett, det är våghalsigt men samtidigt ack så spännande och veckans stjärnhimmel utgör en perfekt bakgrund för en passionerad varelse som du.  Låt dig svepas med i skeendena och uttryck dig och visa vad du känner, tycker och tänker! Dina åsikter räknas Leo och du har allt att vinna på att uttrycka dig och ta för dig av livet.

⭐️ Jungfrun

Venus årliga besök i ditt tecken infaller lite senare än vanligt men oavsett så är hon ju alltid så oerhört välkommen eftersom hon sprider så mycket glädje, flirt och mys där hon drar fram. 3/10- 28/10 är hon i Jungfrun. Kopplingen Venus och kärlek är vi vana vid, men minns att hon älskar pengar och har ofta ett finger med i spelet när riktigt lyckosamma affärer genomförs. Så kära Jungfru, håll dig framme nu för här bildas ett fönster med väldigt gynnsam energi. Den14/10 vänder Merkurius retrograd vilket förstås är mindre lyckat. Passa på att söka jobb, lämna anbud, skicka in manus eller vad än du känner lockar dig. Venus bildar trigon till Uranus under veckan vilket kan ge alla sorters överraskningar ekonomiskt, romantiskt och yrkesmässigt. En annan häftig grej är att Merkurius är opposition till Uranus vilket är stimulerande, utvecklande och intressant. OK – en klick dramatik finns väl med även i ditt liv som för alla andra men mestadels är detta en bra period.   

⭐️ Vågen

Förändringen är inte långt borta från dig Vågen – du lever praktiskt taget mitt i den och har ödet i dina händer. Det som är häftigt med detta är att det står i din makt att genomföra dina planer och få som du vill. Underbart! Här finns allt som en klassisk såpopera bör innehålla – kärlek, passion, utmaningar och dramatik. Lite sött, lite surt, en aning beskt och massor av hetta skulle man kunna beskriva det som.  Du kära Våg är befinner dig mitt i händelsernas epicentrum. Solen som befinner sig i mitten av tecknet tuffar raskt igenom ditt 1:a hus vilket sätter dig, din person, dina mål och din vilja i fokus. Retrograda Mars backar igenom Väduren, och således är han mitt emot allt som är du vilket i sig inte är så dumt eftersom Mars tillför energi, lust och motivation. Den här veckan är han dock i klorna på dramatiska Pluto som ser till att locka fram din själ och ställa saker på sin spets.  Det är omöjligt att inte dras med i dessa massiva, spännande och kanske lite galna och motstridiga krafter.

⭐️ Skorpionen

Det är en färgstark och sprakande vecka du går till mötes som dina båda härskande planeter Mars och Pluto möts nu i en skarp vinkel med Pluto. Det är det kommunikativa 3:e huset och det flitiga 6:e huset som kommer i fokus nu. Intressant är att Plutos bana nyss vände direkt. Genom att han befinner sig så nära jordens yta som det bara går är han synnerligen kraftfull och intensiv. Mars bidrar med vilja, initiativ och igångsättande medan Pluto jobbar mer på det känslomässiga. Han opererar i det fördolda och lockar fram sanningar, dolda känslor – allt från svartsjuka, avund, ilska men också kärlek och passion såklart så veckan är ytterst explosiv. Merkurius som befinner sig i Skorpionen är mitt emot Uranus nu och vilket också bidrar till att det kan blixtra till. Förvänta er avslöjanden och plötsliga händelser. Intellektuellt är du vass nu och kan högprestera.

Det händer så otroligt mycket med dig på ett inre plan och den som mediterar eller söker i mysterierna kan uppleva ett genombrott i det arbetet. Allt som hjälper dig att hitta din inre röst är till positivt nu.  

⭐️ Skytten

Det är en föränderlig och innehållsrik vecka och du kära sociala, utåtriktade Skytt kommer att stortrivas. Okay, det finns sådant som för tankarna till frustration och känslor som kokar och risk för överhettning. Mars heta kvadratur till Pluto förstås. Bäst under dessa dagar är att hålla tand för tunga, ta distans och låta andra människor runt dig sköta snacket eller den eventuella konflikthanteringen. Positivt med dessa kvadraturer som Mars skapar är att se det som en viktig process som hjälper fram något nytt i dig. De kommer att pågå i olika former fram i december.

Det är mycket som för tankarna till nya möjligheter, kanske ett nytt projekt eller jobb. Merkurius möte med Uranus, och Venus trigon Uranus ger båda maxat bra energi till dig. Det skulle inte förvåna om du får en förfrågan som rör något arbetsrelaterat eller en bra ekonomisk möjlighet. Men, Venus handlar ju även om kärlek, pengar och kreativitet så det blir spännande att se hur det går för just dig.

⭐️ Stenbocken

Jag hoppas att du inte har en fulltecknad agenda och har vet du redan med dig att det är så det ser ut, ja då kanske det inte är lätt att förändra men.. Det är superstressig energi runt dig och nu när pådrivande Mars och Pluto vars bana nyss vänt direkt bildar kvadratur. Att Plutos bana vänt innebär att hans transformativa krafter är synnerligen intensiva just nu. Han har varit i ditt tecken i 12 år så det är möjligt att du blivit van vid Pluto och upplever det hela som en ständigt pågående bakgrundsmusik men nu, i mötet med kaxiga Mars, kan det slå gnistor och folk får se en sida av dig de inte är vana vid. Morr..

Det är så mycket som händer i ditt 10:e karriärshus, du blir uppmärksammad, sedd och får beröm för dina insatser. Som motvikt till att detta bör du se till att ditt hem är en vilsam oas där du kan dra dig tillbaka för rekreation och vila. Inget bra alls att vänta då? Jo, absolut! Sexet är toppen, du får massor uträttat om dagarna och du lär dig en hel del om gränssättning.

⭐️ Vattumannen

Solen rör sig igenom ditt vetgiriga 9:e hus nu vilket skapar öppenhet och nya kontaktytor och en glad och pigg energi som sprider sig till andra finns runt dig nu. Härligt! Kanske vill du vidga dina vyer genom studier, men det kan precis lika gärna vara genom samtal med människor du möter. Superintressant nu är Merkurius opposition till Uranus som ger dig nya impulser, innovativa tankar och ger ett fint flöde i kommunikationen. Att även sköna Venus möter upp Uranus i trigon är underbart! Din  styrare speglas på flera sätt så överraskningar både romantiska, ekonomiska eller intellektuella kan komma nu.

På problemsidan finns dock kaxiga Mars som bildar en kvadratur till Pluto som är ytterst intensiv och pockande och kanske plockar fram känslor och tankar som är lite främmande för din personlighet. Ja, djuplodade Pluto kallas ju inte underjordens härskare för intet. Meditera gärna på vad som kommer upp, eller ta känslan med dig till terapi eller liknande. Det kan vara en viktig pusselbit om dig själv som du fiskar fram ur psyket nu.

⭐️ Fiskarna

Generellt befinner vi alla oss fortfarande i samma prövande tid som präglat hela året. Det är episka förändringar som äger rum nu och vi, mänskligheten närmar oss en ny epok. Det viktigaste som skett nyss är att Plutos bana vände direkt i söndags den 4/10. Han är så nära jordytan det bara går och dessutom i kvadratur till retrograda Mars. Det  gör veckan kan vara turbulent och man kan inte riktigt veta vad som händer härnäst. Det där är den allmänna prognosen men..

När vi zoomar in på dig Fiskarna så er det ut att ditt liv blir jättemysigt. Under lördagen gled sensuella Venus in i Jungfrun, mitt emot dig med andra ord vilket förstås är kul eftersom det ger dig den där auran av glamour och sexighet som alla människor önskar att de hade jämt. Venus kommer dessutom vara trigon Uranus vilket kan bidra till att du vidgar dina cirklar och går lite utanför din vanliga rutt! Kul! Det ser härligt, äventyrligt och möjligen lite vingligt ut för dig. Fokusera på att det som är njutbart.