På Himlavalvet – Vecka 42

 

April-Earth-Day-New-Moon-scaled (1)

🌟 💫 Käraste Astrologivänner💫 🌟

Som alltid är jag nyfiken på hur ni läsare har upplevt den gångna tiden. Roligt faktiskt att notera för mig är att flera närstående Vågen/Väduren födda tycks må bra under Mars retrograd, (trots farhågor och varningar) och ifrån mina led har vi idel goda nyheter att komma med. (Ja, vi har ju inte mycket statistik på hur vi brukar uppleva Mars retrograd i Väduren. Sist var ju som sagt 1988).

💥 Det är kraftfull, intensiv och spännande vecka vi har framför oss, återigen. I sanning, denna oktober är ingenting för fegisar för det är starka krafter i rörelse.

Det är MASSOR som sticker ut och som måste betecknas som ovanligt kraftfullt, dynamiskt, förändrande och stort.  Det klassiska med Solen i Vågen handlar ju om ett sökande efter balans – men nja, det är inte det vi kommer uppleva.  Solen i Vågen är ju mitt emot retrograda Mars, i kvadratur till Jupiter, Saturnus och Pluto. Oh! Det är allt annat än lätta transiter.

Nymånen i Vågen den 14/10 är synnerligen triggad eftersom den infaller på den 23° i Vågen och aktiverar alla dessa ovan beskrivna mycket tungt vägande planeter som alla nyligen har vänt sin bana direkt och därigenom fått ny fart. Men.. det är också så att de alla är ovanligt nära jordens yta och därför har extra mycket kraft.

Man kan tänka sig att Mars skulle vara mindre påtaglig när han är retrograd, men det är tvärt om så nu att han genom att han är så nära jordytan är synnerligen intensiv. Han är också synlig på natthimlen med blotta ögat så försök att få er en titt på honom. Det här han som är det ilskna röda klotet där uppe.

☀️ SOLEN i 19°  – 25° VÅGEN

De synnerligen starka strömningarna nu gör att det vanligen så trevliga skenet i effektiva Vågen kommer i skuggan en aning för det är skeenden och spänningar på gång som är större än oss själva. Den 14/10 kommer Mars och Solen vara i opposition till varandra.

I vanliga fall söker Vågen ständigt att uppnå en balanserad värld när alla kuggar ska löpa utan hack. Vågen är fredsmäklarens tecken och här finns en strävan till att alla ska må bra och leva i samklang; djur, människor och natur. Rättvisa, förhandling, överenskommelser och kompromisser är typiska Vågen inspirerade tankekonstruktioner. Hårda ord, upprörda känslor är inte alls välkommet i denna effektiva och välbalanserade miljö. Grattis på födelsedagen Vågen

🌚  MÅNENS FÄRD 🌙

Vi har en avtagande måne som på måndagen befinner sig i Lejonets tecken. Månen träder in i kommunikativa Jungfrun 13/10 kl:07. Torsdagen 15/10 träder månen in i Vågens tecken och det är här det börjar bli riktigt intressant eftersom vi är i mörkermånens tid och månen blir ny här på på fredagskväll. 16/10 kl 21:32 blir månen ny i Vågens tecken på den 23° 54. Där kommer den att trigga Jupiter, Saturnus, Pluto och Mars. Det är först på söndagen som den första månstrålen blir synlig på himlavalvet och månen anses född.

♏️  MERKURIUS VÄNDER RETROGRAD  11°40 i SKORPIONEN

Natten till onsdag kl 03:05 vänder Merkurius retrograd på 11° 40 i Skorpionen. Här i Skorpionen är Merkurius kanske inte är så bekväm. I detta vattentecken kommer Merkurius kommer ingen vart med att snacka sig fram, dra vitsar och underhålla.

Här är det bara sanningen, själen, känslan och djupet som betyder något. Instinkt, intuition, empati och magkänsla är nyckelord här. Merkurius i Skorpionen är sylvass, fingertoppskänslig, djup och analytisk. Nu blir det ju ännu mera så i det retrograda tillståndet – dvs här kommer Merkurius att verkligen gå till botten med ALLT och ingenting är längre lättsamt eller enkelt.  Merkurius i Skorpionen

♍️  VENUS 10° – 18° i JUNGFRUN

Jungfrun är ett jordtecken, som är oerhört sensuellt men också ganska praktiskt och jordnära. Detta är en tid när vi alla – oavsett stjärntecken – visar vår kärlek genom att visa omsorg genom att pyssla om våra nära. Men här i Jungfrun tar Venus faktiskt av sig sina rosafärgade bågar och blir kritisk. Hon vill att kärleken, partnern och även miljön ska vara perfekt. Hon tänker då inte vara gudinna och ligga på en divan med dammtussar under.. Hon vill se sin prins i en välputsad rustning och ja.. kort sagt.. hon söker efter perfektionen och är väldigt duktig på att se alla svagheter och fel. Venus i Jungfrun

♈️  RETROGRADA MARS  21° – 19° i VÄDUREN

Nu kommer Mars krafter att vara oerhört intensifierade i och med att han både är i opposition till Solen 14/10 men också samtidigt i kvadratur till alla planeter i Stenbocken.

När Mars den röda planeten och vår krigsherre är i sitt eget konungarike trivs han allra bäst.  Mars är Vädurens styrande planet och zodiakens hjälte och krigare. Han är Yang- energin – den maskulina kraften. Han symboliserar drivet, motorn, motivationen i alla människor. Mars i Väduren

♑️  JUPITER i 18° – 19° i STENBOCKEN

Jupiter fått upp ångan nu och rör sig stadigt en grad i veckan framåt igen. Nu igenom att Jupiter, Saturnus och Pluto (covid-klumpen) alla har vänt direkt kommer det här låsta tillståndet som pågått att lösas upp och vi står åter igen iför nya händelser och utveckling.

Jupiter anses vara försvagad i Stenbocken och när han är retrograd blir det ju ännu mera så. Jupiter är ju förstoringsglaset, sanningssägaren som gör allt han vidrör större och väldigare. Här får vi se intensiteten, transformationen och destruktiviteten hos Pluto smälta samman med Jupiters krafter. Det här kan leda till att hoppet om förändring, kanske en bättre värld tänds hos oss människor. Jupiter i Stenbocken

♑️  SATURNUS i STENBOCKEN 25°

Det är med stor glädje jag skriver dessa rader. Saturnus vände direkt 29/9 2020 kl 07:11. Nu kommer han att vara extra kraftfull ett tag eftersom han är så nära jordytan. Det är alltid en lättnad att se just Jupiter och Saturnus vänder åt rätt håll. De påverkar så mycket att många har upplevt tiden som tröstlös och tung. Saturnus älskar naturligtvis att vara hemma i sitt eget tecken, där hans energi kommer fram på bästa sätt.

♉️ RETROGRADA URANUS  9° I OXEN

Att Himmelen (Uranus) möter Jorden (oxen är jordelement) är stort och vi kan förvänta oss att allt mellan himmel och jord kan äga rum. Jordbävning är det första man tänker på, men förvänta er nytänkande runt jorden själv, länder, ägande av länder, vilket folk som ska få bo var exempelvis. Det kan också handla om nya tankar runt mat, odling och hur vi behandlar Moder Jord. Uranus är väckarklockan som får oss att vakna till liv, rebellen som kommer med nya tankar och idéer. Ekonomi är ett annat område som kommer att reformeras och skakas om här. Han öppnar vårt medvetande och banar väg till ett nytt tänkande. Uranus kommer att befinna sig i Oxen fram till juli 2025.

♓️ RETROGRADA NEPTUNUS 18°37 I FISKARNA

Neptunus vände retrograd den 23/6. Det finns en koppling mellan Neptunus smitta/sjukdom. Förhoppningsvis kommer viruset att bromsa in lite nu under retrograden. (Hoppas)! Neptunus brukar annars beskrivas som för inspiration, drömmar, andlighet, synskhet, illusion och förvirring. Eftersom Neptunus är så inkännande, subtil och andlig är allt runt denna planet svårt att begripa och förstå. Neptunus kan handla om de andliga världarna, landet bortom, evigheten och kanske till och med gudsnärvaron. En ungdomlig och möjligen också naiv själ är vad som förknippas med personer som har en stark Neptunus i sitt horoskop. Under en Neptunustransit blir du mjukare, öppnare och känner medkänsla och sympati. Kreativitet, fantasi och musik kan flöda ur dig nu. Din andliga kanal, blir öppen och tydlig. Det är den positiva sidan. Andra kan uppleva att det faktiskt år dåligt psykiskt och blir extra sensitiva under denna influens.

♑️ PLUTO i 22°29 I STENBOCKEN

Söndagen den 4/10 vände Pluto direkt i Stenbockens tecken! När Pluto rör sig direkt förändras saker i världen ofta dramatiskt, kraftfullt och i detta nu kan ett paradigmskifte äga rum.

Stenbocken står ju bland annat för staten, kapitalet och ordningen i landet. Pluto för djuplodade förändringar. Om vi ska se till den stora bilden är det så att Jupiter, Saturnus och Pluto befinner sig ett dramatiskt skeende som drog igång vid årsskiftet 2020. Mötet mellan dessa planeter för mänskligheten in ett paradigmskifte. Det är starka krafter i rörelse. Saker som ställs på sin spets – och vi som kollektiv ställs inför oerhörda val.  När planeter bildar aspekter till dessa tre aktiveras de åter.

♈️  RETROGRADA KIRON 6°20  i VÄDUREN

Den sårade helaren befinner sig nu på 6°39 i Väduren. Var än du ser att Kiron är aktiverad i ditt födelsehoroskop, i aspekt till eller på en personlig planet eller punkt så kommer han att blottlägga dina djupaste sår och rädslor.  Kiron drar fram våra sår och låter dig uppleva den smärta och det lidande som din själ behöver gå igenom för att du ska utvecklas och växa som människa. Han får oss att arbeta med självkänsla och lära oss att acceptera och älska det egna varandet. Läxan handlar om att lära oss att förstå vår själs sanna essens. Lära oss vem och vad vi själva är och få en förståelse för meningen med vår existens och vandring på jorden. Själens evolution och att höja oss över den mänskliga erfarenheten är den yttersta meningen med våra inkarnationer. Kiron i Väduren

♊️ MÅNKNUTARNA 21° TVILLINGARNA & SKYTTEN ♐️

Till skillnad ifrån allt annat i horoskopet är månknutarna varken planeter eller asteroider utan två skärningspunkter.  I alla horoskop finns både en nordlig och en sydlig nod/månknut. Dessa punkter visar var månens bana och ekliptikan möts. De berättar om vår själs evolutionära resa genom igenom inkarnationerna.

Både den norra och den södra noden i ett horoskop är också kända som ”ödesknutarna” och är goda indikatorer på vår själsliga utveckling och pekar ut vår andliga livsväg och hur vi kan nå ett uppfyllande av dessa mål. Södra noden representerar var vi kommer ifrån i tidigare liv och vad vi tar med oss in i detta liv. Den norra noden representerar framtiden och det öde som väntar, grundat på de lärdomar du har lärt dig tidigare. Om du har någon planet eller annan viktig punkt på den grad där noden passerar kan det indikera att ödet knackar på din dörr och att karmiska händelser sätts igång i ditt liv.  Noderna skiftar tecken.