Horoskop – Vecka 43

WS-45017_WP

️ Väduren

Som alltid möter du världen med din positiva energi och flaggan i topp! Gulle dig Väduren! Vad som än händer lyckas du alltid landa på fötterna igen. Den här veckan är dock inte lika turbulent och äventyrlig som de två tidigare varit.

Din styrande planet Mars backar nu och bildar månd-onsd en het kvadratur till expansiva Jupiter. Oh, nu blir du ivrig och sugen på att komma vidare i livet. Din vilja och ambition är tillgångar att räkna men.. rådet är att behålla lugnet, vara taktiskt och invänta.

Att vara för snabb, att kasta sig iväg hals över huvud kan bli ödesdigert. Merkurius möter Uranus nu vilket kan ge synnerligen bra idéer. Det smartaste draget nu kan vara att segla runt på nätet, inhämta inspiration och kanske ringa några samtal. Det är något nytt på ingång. Ni som är födda alldeles i slutet av Väduren kan uppleva en liten men välgörande energiboost när motiverande Solen rör sig de sista graderna i Vågen. På fredag skiftar dock Solen stjärntecken glider in i Skorpionen och ditt åttonde hus.

⭐️ Oxen

Merkurius backar nu igenom Skorpionen och befinner sig under måndagen i mitt emot sin högre oktav, supersmarta Uranus. Coolt, innovativt och spännande! Detta är det andra av tre möten mellan dessa geniala krafter och de kommer att vara en god hjälp till dig i din utveckling. Nya tankar, infallsvinklar och kanske kontakt med inspirerande människor är vad som väntar.

Mysigt, gynnsamt och härligt för dig är att den sensuella, jordiska energin som bildas mellan dig och Venus som befinner sig Jungfrun. Under veckan skapar Venus harmoniska trigoner till Jupiter, Saturnus och Pluto. Nu är det lätt att uppmärksamheten riktas emot dig och du hamnar i rampljuset. Härligt! Du inspirerar, motiverar och utmanar så det kan inte bli annat än en jättefin period. Att även Mars bildar krokar i Jupiter gör det här till en maxad vecka med jättebra flöde. Bäst av allt – sett ur din aspekt förstås är att Solen under natten till fredag träder in i Skorpionens tecken och ditt 7:e hus. Den positionen är gynnsam för relationer och sådant som förälskelse, kärlek och relationer kommer i fokus. Glöm inte bort den viktigaste relationen – den som du har med dig själv..

 Tvillingarna

För dig som är född i ett rörligt tecken finns det massor av positivitet att hämta under dessa stjärnor. Bäst är förstås kärleksfulla Venus som bildar gynnsamma trigoner till planettrion i Stenbocken. Expansion och utveckling, heta känslor och kanske lite hälsosam självrannsakan  är vad som kan förväntas. Att även Mars krokar in i Jupiter lägger dynamik och riktad vilja till skeendet.

Ditt arbetsliv är fokus nu – framför allt i slutet på veckan kan känslan vara rastlös och det skulle inte förvåna om tankar på att ta sig en avstickare, bryta rutinen eller kanske till och med säga upp sig helt och hållet kommer över dig. Retrograda Merkurius opposition Uranus. Wow.. det här är ett sådant bra möte! Det andra i raden av tre. Kontakten mellan dessa två planeter är toppen och kan verkligen vara till god hjälp i din utveckling. Det generella läget är för instabilt för att jag ska rekommendera dig att fatta stora beslut eller göra någonting snabbt eller kanske förhastat men hämta gärna inspiration och idéer. Ha pennan till hands och skriv upp vad som kommer till dig. Dina idéer kan visa sig användbara och kanske till och med strålande. Självförverkligandet får du vänta på lite till Tvillingarna.

 ⭐️ Kräftan
Tillhör du dem som tyckte att livet varit lite för mycket att hantera på sistone? Även om den här veckan bjuder på många intressanta influenser så är en som en ljuv sommarbris i jämförelse med de extrema energier som präglat de senaste veckorna. Bäst nu är de underbara aspekter som Mars och Venus bidrar med. De är båda kopplade till expansiva, generösa Jupiter vilket förstås ökar oddsen att goda ting kan ske. Tur, attraktion, pengar. Det är sådant som Jupiter kan hjälpa till med. Att både Venus och Mars har så starka positioner nu är underbart och  kan öka attraktionskraften, karisman och se till att rätt person upptäcker fördelarna med dig Kräftan.   Det här är förstås fantastiska nyheter för den som önskar inspiration och en puff framåt i sina tankar och processer. Att så många planeter är retrograda gör att man inte startar upp något helt nytt under dessa stjärnor men det är ett utomordentligt tillfälle att fördjupa sig, utveckla och skapa. Merkurius och Uranus möts här under måndagen är toppen för kommunikation, tänkande och allt som har med innovationer att göra.

⭐️ Lejonet

Många Lejon har upplevt att livet har varit lite för mycket att hantera under de senaste veckorna. Det är dock ett massivt enerigskifte på gång, dag för dag under veckan faller bitarna på plats och du träder in i en stabilare period.

Bäst nu är att zodiakens babe Venus får en framstående position genom att hon bildar underbara aspekter till Jupiter, Pluto och Saturnus. Det är utvecklande, utmanande och möjligen kan du även en sked beska droppar av Saturnus begränsande energier. I dessa förvirrande tider, Merkurius retrograd i Skorpionen opposition den udda fågeln Uranus, är det viktigare än någonsin att vara kritisk till information. Var uppmärksam och lägg märke till vem som säger vad och framförallt varför? Hemligheter kan avslöjas och du kan komma att se att allt som glimmar inte är guld.

Att Solens under natten till fredag skiftar över till Skorpionen och ditt 4:e hus kan faktiskt innebära en lättnad. Om du har möjlighet att ge dig själv en frist – en långhelg eller kanske en ändå längre ledighet är mycket vunnet. Det här är tid att mysa, ladda batterier och njuta livets goda. Egentid, finkultur och möjlighet att få botanisera runt lite på egen hand kan vara precis vad din själ behöver.

️ Jungfrun

Hösten må vara kall, mörk och trist för vissa men i din värld tycks det tvärt om att vara så att det är nu det blir som bäst. Din styrande planet Merkurius går retrograd, men det betyder tvärt om vad många tycks tro att livet suger och att du bara bör ligga lågt. Det där är en felaktig uppfattning. Just denna månd-tisd möter Merkurius upp med Uranus. När dessa snillen spekulerar kan du kan förvänta dig att en synnerligen gynnsam, men möjligen oväntat bra utveckling. Bra idéer, inspiration och vidgat öppet sinne. Detta är det andra mötet av totalt tre. Det sista infaller den 11/11.

Mycket av det som sker nu kan kretsa runt kärleksfulla Venus som tursamt nog befinner sig i ditt tecken även denna sista vecka. Hon bildar harmoniska men ack så härliga trigoner till Jupiter, Saturnus och Pluto och ditt kreativa och romantiska hus. Ah! Du attraherar och drar till dig positiv uppmärksamhet ifrån allt och alla. Saker och ting kommer i en annan dager, intensifieras och blir kanske även lite allvarligare när Solen skiftar över till Skorpionens tecken under natten till fredag.

️ Vågen

Ja, kära Vågen, Din säsong blev kanske lite vildare än du hade kunnat förvänta dig. 2020 är ett extremt år på många sätt. Mars kommer inte att vara retrograd i Väduren igen förrän 2067 så oftare än så är det inte. Trion i Stenbocken är ju också en unik tidsmarkör som heller inte kommer att upprepas igen. De sista resterna av extremenergin är Solens vinkel till Saturnus på måndag. Ifrån tisdag och framåt är allt detta som borttrollat. Din styrare Venus befinner sig i Jungfruns tecken och vanligen visas kärlek och uppskattning via de små detaljerna och den dagliga omtanken. Den här veckan får Venus en framträdande roll som hon bildar gynnsamma trigoner till Jupiter, Saturnus och Pluto. Oh, det här livar upp dig och man anar villkorslös kärlek, känslor som verifieras mot verkligheten och kanske kan passionen flamma upp. Mars är också kopplad till Jupiter månd – onsd så det är idel positiva krafter gång. Mars ger dig initiativet och orken att genomföra. Natten till fredag viker Solen ifrån din sida och träder in i Skorpionens tecken och ditt djuplodade 8:e hus där dina känslor och tankar fördjupas.

⭐️ Skorpionen

Det är lite spännande, löftesrik energi i luften nu när heta Mars på måndagen bildar en kvadratur med gränslösa Jupiter vilket öppnar upp för nya möjligheter och inspirerar dig. Du blir på bra humör helt enkelt och öppen för initiativ.

Jag vill inte vara den som tar ner stämningen på ditt party men.. innan du lovar bort dig på saker du inte kommer kunna hålla, vill jag bara påminna om att det är inte dags att fatta några avgörande beslut alls. Lek, flirta och se vad som händer. Räkna med sociala framgångar nu när Venus bildar gynnsamma trigoner till Jupiter, Saturnus och Pluto vilket triggar olika aspekter av ditt väsen. Expansivt och utvecklande, avvaktande och eftertänksamt och slutligen speglar Pluto det passionerade i dig.

Retrograda Merkurius backar nu tillbaka igenom Skorpionen, tillbaka över de grader han färdades över i början av månaden. Han kommer under måndagen att möta Uranus för andra gången. Det sista mötet äger rum den 11/11 så det är en intressant process som kan ge mycket. Uranus är ju Merkurius högre oktav, snäppet smartare och öppnar dina sinnen för nya intryck, utveckling och kontakter. Det finns något oväntat och plötsligt med i bilden och innan du vet ordet av kanske du har bokat in dig på en kurs i något nytt ämne du vill förkovra dig i, mött en stimulerande person eller finner annat sätt du vidgar dina sinnen. Natten till fredag smyger Solen in i ditt tecken och skorpionsäsongen igång. Wow! Det här är ju din tid som du har väntat på i ett helt år.

⭐️ Skytten

Äntligen måndag! Härligt att få vakna upp och läsa horoskopet och få reda på att Månen rör sig igenom ditt tecken de kommande två dagarna, att din styrande planet – expansiva Jupiter speglas av härliga Venus ett par dagar här. Både lilla och stora lyckan i en härlig trigon nu. Neptunus är med där på ett hörn också så det ser ju ut att kunna bli hur hjärtligt, flirtigt och gränslöst som helst. Roligt, spännande och uppfriskande.  Det är ju ett tag sedan universum bjöd på en såhär skojig energi så du bör nog tänka till när du klär dig idag. Merkurius och Uranus möts!. Det finns en plötslighet och ett överraskningsmoment med här så tro på dina instinkter för de kommer att leda dig rätt. Tacka ja till inbjudningarna du får för detta är möjligheternas vecka. Det finns chanser till äventyr och spontanitet så var lite beredd på det oväntade.

Natten till fredag glider Solen in i ditt andliga 12:e hus och här påbörjas den årliga månanden när dina inre behov och din själsliga utveckling bör uppmärksammas.

 Stenbocken

Under måndagen är Solen kvadratur till Saturnus vilket förstås håller oss alerta och medvetna om verkligheten. Man anar att du har haft massor att göra från bittida till sent under de senaste två veckorna. Allt eftersom veckan framskrider klingar de sista kvarlevorna av det tuffa T-kors som skapades vid nymånen, förra fredagen av. Pust! Solen blir kvar i ditt karriärshus i fyra dagar till vilket förstås ger en fokus på arbetet. Förhoppningsvis är du nu på andra sidan stressen och energierna blir lite lättare att hantera. Visst, Mars är fortfarande retrograd och bibehåller sin position i Väduren hela året ut – men han bildar inte längre några riktigt jobbiga aspekter.

Natten till fredag ca kl 01 skiftar Solen tecken och glider in i Skorpionen och ditt utåtriktade 11:e hus. Coolt! Skulle det vara möjligt för dig att runda av arbetet lite tidigare på eftermiddagarna och ge lite utrymme till andra sidor av ditt väsen. Nu önskar stjärnorna att du tar del av det underbara sociala skeendet som är på gång. Venus kommer under veckan att blida trigon till de berömda tre planeterna Jupiter, Saturnus och Jupiter och spegla olika sidor av ditt kreativa, sensuella väsen. Flirtigt, avvaktande och passionerat.

Vattumannen

Bäst nu är att din styrande planet Uranus får en framträdande roll nu i början på veckan genom oppositionen till retrograda Merkurius. Detta är det andra av tre möten mellan dessa två som hjälper den som söker utveckling att hitta rätt. Det sista och avslutande mötet infaller den 11/11 och är en mycket intressant process. Många människor tror att planeter inte fungerar alls när de är retrograda. Jag är inte av den uppfattningen alls. Vanligen brukar man kanske inte rekommendera en sprillans ny idé i detta läge men.. Det är en utmärkt tid till fördjupning, problemlösning och utveckling.

Tillhör du dem säå+0´om tycker att livet varit ”för mycket” de senaste veckorna? Ja, du befinner dig i ett enerigskifte och du kan uppleva att sak efter sak löser upp sig och faller på plats ju längre in i veckan vi kommer. Det är natten till fredag som Solen glider in i Skorpionen, ditt 10:e hus och därifrån kära Vattenbärare är det väl bara att rulla upp skjortärmarna och låta allt rulla igång. Härifrån börjar din årliga framgångs peak. Det är lätt för dig att bli sedd, få saker att hända yrkesmässigt och redan inom en månad kan du skörda frukten av dina ansträngningar. Minns att allt inte behöver hända nu – det är 2021 som är ditt stora år.

️ Fiskarna

Merkurius backar nu och kommer i kontakt med Uranus vilket faktiskt inte är så dumt alls. Här kan du plocka upp tappade trådar, kanske är det dags att nappa tag i det där oavslutade projektet, ringa samtalet eller vad än det må vara? Stjärnorna talar om nya möjligheter.

Venus är under måndagen mitt emot Neptunus och i en vacker trigon till Jupiter. Härligt! Äntligen kommer här lite mysiga vibbar och känsla av villkorslös, gudomlig kärlek uppstår.

Är du kär – kan dessa vibbar ta relationen till nästa nivå. De som är födda i Fiskarnas tredje dekan (de sista 10 graderna) kan dessutom få en extra skjuts av Venus hela veckan. Är du inte i närheten av kärleken kan det mycket väl vara så att du attraherar till dig en speciell person nu. Venus älskar pengar så det kan till vara att du ordnar upp din ekonomi också.  Att Solen under natten till fredag träder in ditt i ditt härliga, rörliga 9:e hus och Skorpionens tecken är uppmuntrande! Det är sexiga Skorpionens energi och det är vattnets element som råder och du känner dig som hemma. Det här är precis den kosmiska påverkan du behöver för att leva ditt liv fullt ut.