Horoskop – Vecka 45

 

Väduren

Det kommer att vara stört omöjligt att inte ryckas med i optimismen och glädjen som den stora förvandlingen som äger rum nu på stjärnhimlen för med sig. Venus backar nu igenom Vågen och är mitt emot dig nu! Wow! Allt blir lite mysigare, vackrare och skönare såhär – du också.  Härliga Jupiter byter tecken och går in i Skytten så under de kommande 13 månaderna är mirakelgöraren i en gynnsam trigon till Väduren. Du kan förvänta dig att allt blir lite lättsammare och roligare framgent. Följer du solteckenastrologin så faller Jupiter i ditt vetgiriga 9:e hus vilket också bidrar till vidgade horisonter. Men det är inte allt – vi har ytterligare två stora händelser som kommer upp på stjärnhimlen. Månens noder skiftar över till Kräfta/Stenbock vilket har betydelse för utvecklingen rent globalt. Föränderliga, utvecklande Uranus som hjälper oss till förnyelse lämnade ditt tecken i maj men återkommer nu till Väduren för att avsluta de processer som sattes igång på vårkanten. Härligt!

Oxen

Det är en intressant vecka du har framför dig och det gäller att du är pigg och alert om du ska ha en chans att hänga med i svängarna – för astrologiskt är det verkligen många förändringar på gång.

Din styrande planet Venus är fortfarande retrograd – men i onsdags i backade gudinnan in i Väduren och hennes sötma blir lite svåråtkomligare. Pust! Kanske skönt hinna pausa ifrån beundran och flirtar, hinna pusta ut och hämta andan lite? Den 15/11 vänder Venus direkt och därifrån ser kärlekens flamma ut att ta sig igen. Jupiter kommer från denna vecka att lämna det gyllene läge han haft i 13 månader mitt emot dig och bege sig in i Skytten.  Dessutom lämnar också den kosmiska väckarklockan Uranus ditt tecken och det blir lite lugnare under en tid. I mars månad tar de utvecklande processer som triggats igång åter fart och därefter kan positiva och varaktiga förändringar äga rum.

 Tvillingarna

Hela universum genomgår en transformation som påbörjades i förra veckan men som slutförs här när de karmiska månknutarna, Uranus och Jupiter skiftar tecken. För din del innebär detta idel goda nyheter för äntligen innehåller ditt horoskop riktigt utvecklande, tursamma, medryckande och härliga vibrationer. Din styrande planet Merkurius är ju sedan en vecka i Skytten – mitt emot dig, vilket skänker positiva vibbar, roliga möten och kanske till och med snilleblixar. Den viktigaste och mest välkomna förändringen är att ”stora lyckan” Jupiter tar klivet in i Skytten han också där blir mirakelgöraren kvar i hela 13 månader. Den här positionen pumpar in nya tankar, utveckling och gör dig nyfiken, vetgirig och intresserad av att utvecklas och ta för dig av livets smörgåsbord. Härligt! Bara det att du nu ser alla möjligheterna runt dig är en stor skillnad emot hur det var för en tid sedan.

Kräftan

Den här veckan sker saker som i sinom tid kan bidra till att ändra ditt liv. I synnerhet de som är födda i slutet av Kräftan kommer att vara starkt påverkade av dessa nya tongångar under de kommande fyra månaderna. Innovativa Uranus backar nu tillbaka in i Väduren och är åter i kvadratur till allt som är du. Så om det är något du känner att du behöver förändra är det ytterst gynnsamt nu när du har planeterna på din sida. Nu backar även den karmiska norra noden in i Kräftan – och ja – han går baklänges, vandringen börjar på 29°Kräftan och smyger sig under 18 månader igenom hela tecknet. Nu mal ödets kvarnar och i första hand är de åter de som är födda i slutet av Kräftan som påverkas – men i sinom tid kommer alla Kräftor att få sin beskärda del. Vackra Venus befinner sig dessutom i slutet av Vågen och det är de Kräftor som är födda i slutet av tecknet som är lite extra tilldragande och charmerande just nu – så passa på att hålla er framme och smida medan järnet är varmt. Detta gäller alla kräftor och de intressanta områdena är karriär, kärlek och vänskap och förstås – ödet – det vi inte ännu vet något om. När norra noden passerar över vitala punkter, sol eller ascendent kan man möta sitt livs partner, få jobbet man drömmer om eller liknande.

Lejonet

Det är stora förändringar som äger rum på stjärnhimlen nu och för dig som har varit med om att norra nodens rörelse igenom tecknet, eklipser och Uranus pockande strålar kommer utvecklingen nu att kännas som semester för det är just noderna, Uranus och Jupiter som flyttar på sig och intar helt nya positioner. Kaxiga Mars är i och för sig kvar och stör friden hela veckan men sedan är även den spänningen borta. Pust! Hädanefter är läget inte så spänt utan saker kan komma att glida på plats lite av sig själva nu. Under dessa stjärnor kommer en helt ny epok att dra igång. Att Jupiter nu glider in i sitt eget stjärntecken där hans energi kommer i sitt allra vackraste uttryck, och i en lyckosam trigon till allt som är du präglar de kommande 13 månaderna. Enligt soltecken astrologin går Jupiter nu in i ditt kreativa 5:e hus.  Här ges fritt utrymme för nytänkande och oanade möjligheter till utveckling. Det är inget för den fega men ”friskt vågat hälften vunnet” sägs det väl?

Jungfrun

Solen lyser upp ditt kommunikativa tredje hus så allt som har med mysigt umgänge med vänner, släktingar och andra bekanta får en större roll än annars. Se till att verkligen ta dig ut och träffa människor och umgås nu så att du inte blir sittande kvar på jobbet för länge. Den som jobbar i ett säljande eller skrivande yrke får god hjälp av universum nu och det ser ut att gå jättebra för dig i arbetet.

Hur tycker du att ditt 2018 varit hitintills? Nu ändras det kosmiska upplägget i sin helhet och nu kommer flödet som jag tror att du längtat efter under en lång tid. Din styrande planet, den alltid så pigga Merkurius befinner sig nu i Skyttens tecken och snart följer mirakulösa Jupiter efter.  Kul, med den placeringen går din påhittiga, smarta hjärna igång och horoskopet ser inspirerande och roligt ut.  Du kommer att känna dig väldigt nöjd med dig själv och allt du gör. Du har allt under perfekt kontroll och livet blir precis som du skapar det. Härifrån får du turen med dig i dina förehavanden – i 13 månader framöver. 

Vågen

Förra onsdagen kom retrograda Venus tillbaka till ditt tecken igen. Wow! Hon kallas ju för lilla lycka så han är alltid välkommen oavsett om hon backar eller inte.  Nästa gång det sker är om åtta år så det händer inte så ofta. Men som vid all retrograder så handlar det om att backa bandet, att göra om och göra bättre, det är ett superbra tillfälle att rätta till sådant som blivit fel i dina relationer. Du kanske möter någon ur ditt förflutna eller själv väljer att göra om och få allting rätt den här gången. Nu backar oförutsägbara Uranus in i Väduren och med den positionen påverkar han verkligen dig och hjälper dig i beslutsfattande, utveckling och kanske även nytänkande. Sammantaget kan man säga att dessa influenser ger nya impulser, tankar och idéer. Det kan vara klokt att använda flödet och tänka till vad du kan göra för att förbättra din situation yrkesmässigt och ekonomiskt. Solen i ekonomiska 2:a huset och Jupiter och Merkurius i ditt förhandlande tredje hus nu. Bara att tuta och köra.

Skorpionen

Nu kära Skorpion förändras allt som i ett trollslag. Du har ju blivit bortskämd med att vara zodiakens mest uppmärksammade här i hela 13 månader och många av er hade stora förhoppningar på detta år (jag med).  Det är långtifrån alla som känner att de fått den gynnsamma utdelning av transiten som de önskat dessvärre. Hur har det varit för dig? Skriv gärna och berätta här i bloggen. Onsdagens pigga nymåne infaller i ditt tecken och utlovar en ny start. Denna vecka har vi också ett megaskifte på gång när Jupiter, Uranus och noderna skiftar tecken. Att alla dessa har befunnit sig i fasta tecken och långa tider i retrograd är svaret på varför det varit tufft för vissa Skorpioner trots Jupiters närvaro. Nu träder Jupiter in i ditt ekonomiska 2:a hus där redan Merkurius väntar. Detta kan vara en tid när dina ekonomiska villkor förbättras. Här finns chanser för den driftiga att göra kloka ekonomiska placeringar eller andra smarta drag.

Skytten

Mysiga, pratiga Merkurius har förgyllt dina dagar i en hel vecka redan vilket förstås öppnar upp för roliga kontakter, konversationer eller försäljningar. Men nu står du snart inför en helt fantastisk, utvecklande och härlig tid. I hela 12 år har du fått vänta på att din styrande planet Jupiter ska komma hem igen, till sitt eget tecken där hans energi når sitt allra vackraste uttryck. Det här höjer nivån på allt. Istället för att dra fram mörka sanningar i ljuset som i Skorpionen kommer Jupiter att hjälpa dig och hela mänskligheten att finna nya lösningar och möjligheter.  Hurra! Härliga Jupiter kommer att finnas kvar vid din sida i ett hela 13 månader så du har obegränsad möjlighet att skapa och förverkliga dina drömmar. Passa på att ta för dig! Det kommer att vara helt omöjligt för dig att inte ryckas med av all den här underbara energin. Jupiter leder dig till att utvecklas, lära nytt, komma högre emotionellt, intellektuellt och ekonomiskt. Och visst, karriären och den stora kärleken får också en puff i rätt riktning av den här energin.

Stenbocken

Universum har nu en total omgruppering på gång och villkoren så som vi har känt dem det senaste året förändras genom att flera viktiga planeter byter tecken på en och samma gång vilket förstås är väldigt ovanligt. Saturnus – tidens gud som faktiskt också handlar om ödet och karmat om man så vill får sällskap nu när den södra månknuten kommer in i Stenbocken för en 18 månader lång vistelse som kommer att påverka riktningen i ditt liv. Nu mal ödets kvarnar för dig Stenis. Många av er kommer att behöva fatta stora och förmodligen också viktiga beslut under de kommande 18 månaderna – för de båda rör sig igenom tecknet fram till sommaren 2020.  Onsdagens nymåne infaller i ditt 11:e hus (om du följer soltecken astrologin) vilket är experimentellt och utforskande vilket gör dig öppen för nya erfarenheter. Att Uranus nu backar in i ditt 4:e hus och bildar kvadratur till dig vittnar också om samma sak. Det är dags för dig att bryta ny mark och testa nya lösningar, nya upplägg. Nymånen kan öppna dörrarna för nya cirklar av människor och inte helt sällan finns där idealism och samhällsengagemang.

Vattumannen

Onsdagens nymåne infaller i Skorpionens tecken och ditt 10:e hus. Det är ditt arbete, ditt rykte och din karriär som kommer att boostas under nu. Toppen, det här kan ge dig en positiv knuff i rätt riktning. Vissa Vattenbärare får ett jobberbjudande under den kommande månaden emedan andra kanske skapar sina möjligheter själv och ser till att saker händer. Under denna vecka händer det massor på stjärnhimlen och universum dukar upp en helt ny verklighet med nya villkor för dig. Jupiter, Uranus och faktiskt också månknutarna skiftar tecken under en och samma vecka! Väldigt extremt att allt detta sker samtidigt.  Men kärleken då? Venus retrograda position i Vågen erbjuder inte det bästa läget att starta nytt. Ni som redan är par har dock möjlighet att återuppleva förälskelsen, hur det hela började mellan er två, reda ut eventuella fnurror och komma varandra riktigt nära.

Fiskarna

Det är en så kul vecka som väntar och du kan uppleva det som det motstånd som funnits med i bilden i vika. Simsalabim – vinden vänder när flera viktiga planeter flyttar sig och hela upplägget blir annorlunda och faktiskt väldigt mycket bättre än man kan ana. Oväntade Uranus backar in i ditt finansiella andra hus vilket kan skapa intressanta möjligheter för dig yrkesmässigt och ekonomiskt. Sedan en vecka tillbaka har kommunikativa Merkurius tagit plats i ditt karriärshus – det 10:e. Underbara Jupiter, mirakelgöraren, flyttar in här under veckan och kommer att hålla sig i den här positionen i hela 13 månader. Håll korpgluggarna öppna för nya chanser. Onsdagens härliga nymåne landar i ditt äventyrliga 9:e hus och skapa drömmar om främmande länder, nyfikenhet och en vilja att utvecklas och växa som människa.