Horoskop – vecka 45

 

WS-45017_WP

🎃 Väduren

Den här veckan är ingenting för den svagsinta för det är Vädurs och Skorpion energi hur vi än vänder oss. Vad ger det oss? Ja, motivation, stark vilja, stark lust i bästa fall. I värsta fall för det oss att känna oss heligt förbannade, arga eller kanske bara frustrerade.

Din styrande planet Mars befinner sig i Vågens tecken, mitt emot Väduren alltså men han är samtidigt också kvadratur till Pluto. Mars styr ju klassiskt sett både Väduren och modernt Skorpionen så nu har vi alltså båda dessa väldigt kaxiga drivande planeter maximalt triggade. För den som glömt vem Pluto mörkrets furste och han är inte snäll. Ännu argare och farligare än Mars alltså. Solen är kvar i ditt åttonde hus (som just tillhör Skorpionen) och de allra flesta Vädurar är djupt fokuserade på jobb, ekonomi och framtid. Arbete i all ära – man kan få nog av sådant också. Här finns starka känslor, passion och mycket vilja att hämta.

Merkurius vände ju retrograd är i förra veckan och härifrån har det faktiskt redan börjat kännas av för många. Vi får försöka skratta istället för att bli rasande om saker och ting blir fel  – vilket det lätt blir i tider som dessa.

🎃 Oxen

Du har all anledning att vara glad Oxen för Solen fortsätter sin seglats vidare igenom Skorpionen – mitt emot allt som är du. Härlig! Nu dras människor till dig och du känner dig säker på vem du är och vad du vill. Det är fortsatt fina transiter för dig och du tycks vara i fin form trots att övriga befolkningen går runt och morrar ”skitvecka”. Ha, ha – det där är förstås till följd av Merkurius retrograd och alla förseningar, missförstånd och generell galenskap som hemsöker oss människor.

Man tycker att det skulle ha räckt med den energin – men icke! Vi har även riktigt kaxiga och utmanade transiter eftersom Mars och Pluto befinner sig i kvadratur nu. Det är riktigt starka krafter i görningen här. Det här är en superbra tid för att manifestera din vilja, färdigställa, komma i ordning och smida sina planer. Om du av någon anledning har någon icke avslutad konflikt, en oplockad gås eller behöver sätta ner foten i något hänseende. Passa på nu när kraften är med dig.

🎃 Tvillingarna

Solen befinner sig nu i Skorpionen och ditt arbetsamma sjätte hus. Nu håller du flitens lampa brinnande och får saker uträttade och tycks faktiskt trivas i din roll som den arbetsamma. Att Mars är kvadratur Pluto ger en massa överskottsenergi och kämpaglöd till bilden. Det här är inte din sorts vibbar precis för de är lite tuffare och ställer saker på sin spets. Kaxigt och lite småfarligt faktiskt. Under dessa stjärnor går det inte riktigt lika bra som annars att snacka sig ur situationer Tvillingarna.

Mysigt ändå är att underbara Venus befinner sig i ditt kärlekshus. Nu kommer allt detta som har med känslor, det sociala spelet och attraktion fungera riktigt bra. Synd bara att det skulle sammanfalla med att din styrande planet Merkurius går retrograd sedan i torsdags kväll. Hm, det kan ju vara så att det föreligger risk här att du hamnar i riktigt förvirrande situationer nu. Man kan missuppfatta folk tros att karisman är på topp. Ja, när jag tänker efter – kanske det är ändå lättare i sådana lägen.

🎃 Kräftan

Det är galet spända vibbar i ditt horoskop Kräftan. Värst var det förstås i helgen när även månen var med leken, som tur är har den vandrat in i Vattumannens tecken där den under måndagen bildar sitt första kvarter. Från den punkten är månen tilltagande, blir större dag för dag fram till fullmånen som infaller nästa vecka.

Åter till Mars och Pluto som befinner sig i en utmanade kvadratur. Det är krigets gud och mörkrets furste som möts så det är inte utan att det är hett.  Det kan kännas som att gå på lina under dessa stjärnor. Kanske klarar du dig över hela repet eller så gör du det inte? Positiva sidan nu är att du faktiskt kan använda dig av den här starka kraften i alla dina förehavanden. Du har Solen i det 5:e huset som är kreativiteten och glädjens hus. Att bjuda in vänner, att ha kul och att skapa passar perfekt.  Varningar? Ja, det finns risk för gräl och missförstånd. I synnerhet som även Merkurius nu går retrograd och saker kan bli då där sanslöst förvirrat.

🎃 Lejonet

Man kan inte säga annat än att det är en speciell stämning den här tiden. Ord som misstänksam, intensiv, spänd passar bra nu. Det här får oss att känna djupare än annars och den undersökande Skorpionenergin är väldigt påträngande och stark. Dels har ju Solen parkerat sig fint i ditt hemkära 4:e hus. Ack hem kära hem. Merkurius backar nu retrograd nu igenom Skorpionen och vilket förstås skapar förvirring. Men det som verkligen ger den starka hettan är att Skorpionens båda styrare Pluto och Mars bildar kvadratur till varandra. Det här ger explosiv och spänd vibb som man kanske inte ska utmana.

Veckan börjar med att månen står i Vattumannen, (bildar sitt första kvarter) – härifrån är månen tilltagande, och härifrån byggs energierna upp emot en hejdundrande fullmåne i Skorpionen som inte blir helt mogen för än den 12:e. Vi kommer dock att känna av processen längst hela vägen. Det betyder att dina känslor blir stora och kommer att ta plats.

🎃 Jungfrun

Under måndagen lyser månen upp ditt hälsosamma 6:e hus. Här bildar månen sitt första kvarter och kommer nu att växa till sig fram till fullmånen i Oxen den 12/11 och det är ett optimalt tillfälle att balansera upp kosten, kanske genomföra en kort kur eller diet under en vecka. Det gör underverk för hälsan och kan hjälpa dig att hålla dig frisk under förkylning säsongen som redan tycks vara över oss.

Nu lyser Solen i Skorpionen upp ditt kommunikationshus så din vilja att skriva, prata och ha kul finns där. Men, sedan några dagar går din styrande planet Merkurius retrograd just i Skorpionen. Hm, man undrar hur det här kommer att avlöpa? Som du säkert vet brukar ju dessa retrograder medföra missförstånd. Skorpiontemat är starkt nu – och intensiteten i detta kommer att vara ihållande eller öka fram till förlösningen – fullmånen. Den pågående Mars/Pluto kvadraturen gör ju förstås sitt till den med. Så, att undvika konfrontativa personer kan vara bra för dig under kommande veckan.

🎃 Vågen

Man skulle vid ett hastigt betraktande tänka att den här veckan passerar förbi rätt obemärkt för det är inga tydliga övertydliga vibbar på gång. Men om känner in på djupet, nere på Skopion-nivå, dvs i det subliminala i de känslomässiga underströmmarna så är det fullt pådrag här i ditt horoskop. Det kan vara att inte ens en diplomatisk person som du kan få stopp på detta. Ett möjligt scenario kan vara det ordlösa spel som pågår mellan två personer där allt utom det uppenbara, sanningen, har uttalats. Men om du har lyckats hålla dig ifrån att säga vad du tänker såhär läng så hoppas jag verkligen att du inte väljer just den här veckan för att säga vad du känner, tycker eller tänker – för astrologiskt är det väldigt dramatiskt och knepig energi och risken för missuppfattning är överhängande. Vi har Skorpionens båda styrare Mars och Pluto kvadratur till varandra, Solen i Skorpio samt den retrograda Merkurius som backar just igenom Skorpionen.

🎃 Skorpionen

Härliga varma Solen lyser upp ditt tecken och nu kära Skorpion är du den naturliga medelpunkten i alla sociala sammanhang. De flesta kan känna sig lite lätt oroade av det faktum att Mars och Pluto –  dina bägge styrande planeter bildar en stark aspekt – men inte du. Precis tvärt om gör detta att du känner dig ännu mer säker i dig själv och din roll.

Under måndagen kommer första kvartalets måne att befinna sig i Vattumannen och ställer sig där i en kvadratur till allt som är du. Härifrån är nu månen tilltagande och den växer sig allt starkare fram till den 12:e när den når sin fulla mognad och blir full i Oxens tecken som ställer allt i ditt liv på spets och dina känslor är stora.. Spännande! Det här är prime time för dig och det händer massor av spännande grejer runt dig nu – bra saker också.

🎃 Skytten

Låt oss börja med det bästa: Venus befinner sig i ditt tecken, du är vacker, rolig och glad och drar till dig massor av positiva vibbar och leenden kanske till om med men okända som bara mår bra av din härliga utstrålning. Det här är en väldigt bra tid för att presentera sig och möta nya människor. Solen och retrograda Merkurius spökar nu runt i ditt omedvetna 12:e hus och det kanske inte alltid är det lättaste att handskas med. Det som befinner sig i det huset är inte längre möjligt att se, det kan du bara förnimma på ett andligt plan. Merkurius retrograd innebär ju alltid en eventuell chans till förvirring eller missförstånd. Att detta just äger rum i 12:e huset är försvårande såklart eftersom du inte riktigt vet om det är – eller inte är.

Det kan vara lätt att fastna i orostankar, fundera över vad den ena eller andra personen sa till dig och vad det betyder och vad de menade ”egentligen”. Jepp, nu är vi där igen. I det bubbelbottnade, det svårtydda och alla den starka känslomässiga överföringarnas land.. Skorpionien. Under veckan kommer skorpionens båda styrare att utmanas. Provokativa Mars möter manipulationens mästare Pluto.

🎃 Stenbocken

Under måndagen har den tilltagande månen hunnit in i Vattumannen där den bildar sitt första kvartal vilket betyder att de processer som är igång nu växer, blir större och starkare till dess processen kulminerar vid fullmånen som äger rum den 12/11. Nästa vecka alltså. Men horoskopet visar att ditt tålamod kommer att utmanas rejält när misstänksamma Pluto som fortfarande befinner sig i ditt tecken drabbar samman med Mars och denna batalj äger troligtvis rum någonstans i ditt yrkesliv där du verkligen inte vill förlora ansiktet! 😱 Möjligen kan det vara så att någon vill ta cred för ditt arbete eller använda sig av dina idéer exempelvis. Oj, det här kan få även den tuffaste Stenbocken att tillfälligt tappa fattningen. Låt dig inte lockas in i någon ordstid nu. Merkurius är retrograd och det är ganska många illavarslande signaler som får mig att tänka att det bästa du kan göra är att vara korrekt och oåtkomlig. Ta ett djupt andetag Stenis och tänk efter. Så länge det ligger till så att någon vill efterlikna dig kan det ju bara innebära att du är på topp!

🎃 Vattumannen

Business som alltid Vattenbärare! Solen lyser upp din karriär och det är som vanligt tusen ting som ska fixas. När veckan börjar befinner sig månen i ditt tecken vilket ger en finstämd känsla och du är dina egna känslor nära. Här bildar månen sitt första kvarter och därifrån börjar känslor och skeenden byggas upp fram till fullmånen i Oxen. Så.. om du följer Venus råd och ger dig ut på dejtingarenan så kan fullmånen vara där det verkligen klickar till i hjärtat på dig.

Generellt är veckan intensiv och kan vara ganska jobbig eftersom Mars/Pluto mötet piskar upp stämningen så inget varken går lugnt eller smidigt till. Att Merkurius dessutom är retrograd adderar dessutom risken för missförstånd. Så, håll dig undan från människor som kan innebära högrisk dvs sådana som du vet har tendens att vara provocerande och få dig att tappa humöret. Men till helgen har molnen lättat, och på fredag/lördag är energin perfekt för att mysa, träffa vänner och kanske hänga runt lite med sitt sociala nätverk. Härligt!

🎃 Fiskarna

Du, mystiska varelse är en av de få tecken som trots alla dubbla budskap och förvirrande energier kan simma vidare som vanligt och känna att livet är en bra plats att vara på. Vaddå lite Merkurius retrograd? Det är ingenting sådant oroar de rörliga Fiskarna som på en daglig basis är vana att röra sig mellan dimensioner och olika känslomässiga nivåer.

Men, vad som främjas denna måndag är din fantasi och intuition. Venus befinner sig i ditt karriärshus vilket förstås är superbra för den kreativa personen eftersom det främjar allt skapande. Men när Venus har så framträdande roll kan det även rassla till och blir riktigt härligt i kärlekslivet också. All den här utmanande Skorpionenergin som upprör många transformeras lätt till erotik. Heta Mars med stygga Pluto – det kosmiska upplägget är toppen. Till helgen fredag/lördag i synnerhet bildar Solen en härlig vinkel till din Sol och förutsättningarna att känna sig riktigt lycklig är här. Njut!