Horoskop – vecka 46

 

11055739_red-magic-72 (3)

Väduren

Den kommande veckan är som en enda lång lättnadens suck. Man kan inte nog understryka hur viktigt och stort det här totala energiskiftet är. Oj vad det händer mycket runt dig sedan Jupiter gick in Skytten. Hösten Årets sista retrograda period börjar på torsdag när Merkurius vänder retrograd i Skyttens tecken. Men där torsdag/fredag händer det massor med viktigt som ändrar hela din verklighet. Venus som har varit retrograd vänder direkt på torsdag. Extra härligt för den som är född i Väduren eftersom hon befinner sig i ditt 7:e hus och du kommer att få flyt med kärleken därifrån. Ännu härligare information kära Vädur – är att din styrande planet Mars, efter att mer eller mindre varit fast i Vattumannen ända sedan maj nu skiftar tecken och kliver in i Fiskarna. En sådan lättnad! Här släpper vi också kontakten med alla händelser som bands till Mars i samband med eklipserna i somras. Nu dundrar du in i framtiden! Allt är blir så markant mycket bättre härefter.

Oxen

Solen rör sig nu igenom Skorpionens sista dekan och lyser fortfarande upp ditt sjunde (kärlekshus) i 3. Din lyckliga stjärna Venus har varit retrograd nu och jag tror att du kan ha känt av att detta med att relationer vänskap och kärleks och dina personliga värderingar utmanats. På torsdag vänder Venus direkt och sakta men säkert kommer hon att röra sig framåt igen! Dra en lättnadens suck Oxen för nu blir det bra igen. Man kanske till och med kan drista sig till att säga att allt blir enastående bra till och med för nästa vecka är Venus tillbaka i Skorpionen och ditt sjunde hus och bättre tillfälle för kärlek finns inte. En annan helt fantastiskt faktor som bidrar till din lycka minst lika mycket – det är Mars position som stått fast Vattumannen sedan i maj månad – som tar klivet in i Fiskarna. Det blir så mycket känsligare, smidigare och bättre på alla sätt.

Tvillingarna

Din styrare Merkurius har hunnit en bra bit in i actionspäckade Skyttens tecken vilket är en position som både du och Merkurius gillar. Det blir så mycket roligare allt plötsligen. Flirt, resor, mingel och allt möjligt skoj främjas och det är mer än dags att göra allvar av de planer som du gått och funderat på en tid.. Kul! Men att han på fredagen vänder retrograd och dessutom i vinkel till flummiga Neptunus – det är inte de bästa nyheterna. Förbered dig på en tre veckor en väldigt kännbar Merkurius Retrograd. Andra superviktiga händelser är att Venus vänder direkt på torsdag och samma dag passar Mars på att skifta över till Fiskarna. Wow! Det här är så mycket, mycket gynnsammare flöden än vad du har haft sedan i maj faktiskt. Tror att du kommer att kunna känna av dessa förändringar rent fysiskt nu torsdag/fredag.

Kräftan

Glädjande nog har jag redan fått höra att flera Kräftor redan känt av norra nodens skiftade läge och det verkar minsann som att det som suttit fast faktiskt lossnar nu. Det är så gynnsamma energier och universum visar upp en så mycket mer positiv bild än vad vi har haft under de sista månaderna. Tillhör du dem som har fått sina personliga värderingar och åsikter prövade under denna höst?  Tiden från september till nu har varit tuff för de allra flesta. Det som förändrar är förutom nodens position att vackra Venus vänder direkt på torsdag och detta i princip samtidigt som hennes darling Mars lämnar Vattumannen. En sådan lättnad! Våra personliga relationer kommer åter att bli enkla och självklara.

Nu får vi istället årets sista retrograd att tampas med.. Men ha, ha – det drabbar inga färskingar! Det är ju så hela året har sett ut så i det stora hela innebär denna vecka idel positiva nyheter.

Lejonet

Tillhör du möjligen dem som har tappat sugen lite och önskar att livet skulle vara lite mer glamoröst och spännande? Abrakadabra! Universum trollar fram allt det där du önskar dig på nolltid nu! Eftersom flera skeendena äger rum mer eller mindre samtidigt på torsdag kanske du rent kan fysiskt kan känna förändringarna. Påfrestande Mars om stått och stampat på mer eller mindre samma fläck sedan i maj lämnar då äntligen ditt sjunde hus och glider in i Fiskarnas tecken. Härifrån kan stress och frustration landa på en lite mer normal nivå.  Du kommer att kunna göra väldigt bra ifrån dig men det där med gränssättning och att ta på sig lagom mycket att göra är viktigt. Fler underbara nyheter är att Venus vänder rätt igen – också detta på torsdag. Nu blir detta med kärlek och relationer lättare. En liten stilla flirt kan utveckla sig till någonting riktigt fint härifrån. Att Merkurius vänder retro på fredag är dessvärre inte en nyhet som är bra. Förvirring i tre veckor? Vi får se till den stora bliden här – och den är bra mycket bättre än på länge.

Jungfrun

Vi befinner oss fortfarande i förvandlingarnas tidevarv och den här dynamiska veckan så har vi flera viktiga skiften igen som faktiskt kommer att göra hela skillnaden. Var din styrande planet Merkurius befinner sig är ju av yttersta vikt för ditt liv. Nu är han i rörliga Skytten vilket är en juste placering. På fredag bildar han en skarp vinkel till Neptunus och vänder i det lägen retrograd. Oh, i värsta fall är innebär det här tre veckor av oklarhet. Om det är så att du upplevt att det som helt låst på kärleksfronten kanske Venus retrograd samt ett väldigt låst läge med Mars kan bidra åtminstone med delvisa förklaringar till varför. På torsdag vänder Venus direkt och Mars tar glider lite fint in i Fiskarna och hamnar med det läget mitt emot allt som är du. Detta om något ser till att dina livsandar återvänder.

Vågen

Jag är så glad att få skriva dessa rader Vågen för du har så fina transiter denna vecka. Din styrare, den vackra Venus som backat igenom ditt tecken vänder under torsdagen i sakta mak rätt och kommer då att fungera optimalt! Då sänder hon ut sitt berömda rosafärgade ljus, förtrollar dina dagar och nätter och gör dig till den mest karismatiska personen som finns.  Mysigt! Nu är det grönt ljus för flirt, mingel och allehanda sociala sammanhang. Du kan bli inspanad och kanske vankas även amorösa äventyr. Det som får mig att tänka på den sortens eskapader är förstås Mars som lämnar torra Vattumannen och glider in i Fiskarna. Nu kommer dessutom Neptunus att aspekteras så att det finstämda, det som berör det innersta i själen kommer att behöva få utrymme. Merkurius vänder retro på fredag så om du behöver snackar djuplodat med någon är det nog bäst att du gör det före.

Skorpionen

Den stora förändring som påbörjades förra veckan är långt ifrån över ännu. Solen har nu hunnit fram till tecknets sista dekanen och här eldas energin på. Det blir ångande hett när din klassiska styrare Mars efter ett halvår då han suttit fast i Vattumannen äntligen frigörs och dundrar in i Fiskarnas tecken. Soft! Med eldiga Mars i ett vattentecken får känslorna fritt spelrum. Här öppnar han upp ditt amorösa och kreativa femte hus på torsdagen. Att allt detta sker samtidigt som kärleksgudinnan Venus bana vänder och går framåt igen är ett lyckligt sammanträffande. Om det är party, flirt, kärlek eller skapande som blir resultatet får helgen utvisa.  Det går ju förstås bra att bara mysa med vänner också under denna gynnsamma stjärnhimmel. Men förstås – Merkurius vänder retro även för dig på fredag så allt kanske inte är som det verkar när Merkurius bildar kvadratur till Neptunus.

Skytten

Under den senaste veckan har universum hunnit byta skepnad men transformationen är inte avslutad ännu. Universums kärlekspar – Mars och Venus kommer båda att byta läge under torsdagen och dessa förändringar är till fördel för alla faktiskt. Venus 40 dagar långa retrograda period är nu över och wow! Med henne på rätt bana lättas stämningen upp och umgänget, förståelsen och relationerna människor emellan blir så mycket bättre. Jupiter har också hunnit en bit in i ditt tecken nu och den positiva energin börjar ta form och livet blir lättare och roligare än på länge. Vad än det är du går och tänker på – minns att det finns hopp! Du har alla möjligheter att påverka ditt liv och attrahera till dig precis vad än du önskar av livet. Glada Merkurius befinner sig också i Skytten och  ser till att det skapas liv och rörelse i horoskopet – men hans bana vänder på fredag. 3 veckors förvirring väntas

Stenbocken

Södra nodens färd igenom ditt tecken vispar upp energier och får det förflutna att vakna till liv. Den processen kommer att påverka ditt tecken i hela 18 månader framöver. Venus 40 dagar långa retrograda period påminner ju på många sätt om det temat eftersom det handlar om att titta tillbaka på känslor, relationer och personliga värderingar. På torsdag vänder Venus bana direkt och går därifrån framåt igen – i ditt 10:e hus dessutom. Det är inte sällan som en sådan här period får oss människor att ändra uppfattning om saker. Husplaceringen i ditt fall kan indikera en yrkesrelaterad fråga – men naturligtvis kan det vara annat också. Merkurius kommer att vända retrograd på fredag – i ditt omedvetna 12:e hus. Oj, detta är årets sista retrograd men den kommer att vara ovanligt kraftfull och i ditt fall kan det till och med vara så att du inte riktigt ser det komma. Ja, det kan vara ett missförstånd eller något annat förvirrande. Neptunus är stark nu.

Vattumannen

Alla de fasta tecknen har befunnit sig i ett låst läge under merparten av 2018 och det stora skiftet som påbörjades förra veckan när månen knutar och Jupiter skiftade tecken var första steget i förvandlingen. På torsdag tas nästa avgörande eftersom jobbiga Mars befunnit sig i Vattumannen ända sena mitten på maj (kort avbrott bara) nu äntligen lämnar skeppet. Det gör att de bindningar som legat kvar sedan eklipserna lösgörs och det som byggs upp nu är framtiden! Tjoho! Samma dag vänder även Venus bana rätt i ditt äventyrliga 9:e hus vilket förstås är en glädje för alla. En liten sak på vägen bara.. Gäckande Neptunus kan komma att ta mer plats än man önskar framöver när Mars går in i ditt ekonomiska 2:a hus. Det sker nästan samtidigt som Merkurius vänder retrograd på fredag och även där bildas en vinkel med Neptunus. Mitt tips är att vara vaksam på vad som avtalas och sägs och kanske hålla ett vaksamt öga på dina konton. Oväntade utgifter kan dyka upp här kommande månaden.

Fiskarna

Det här kommer att vara förvandlingarnas vecka även för dig Fiskarna. Det nya är förstås att Jupiters nya fantastiska läge i Skytten som påverkar långsiktigt i 13 månader. I flera veckor har jag anmanat er alla att hålla er på mattan och vänta på bättre läge – i synnerhet i kärleken. Merkurius som har hunnit en bra bit in i Skytten har fått dig att öppna upp. Prat, skratt, delade förtroenden kan ha lett fram till det läge där du är nu. Det kan ha varit generellt anspänt i ditt liv sedan i maj med Mars i Vattumannen som inte gett dig någon energi alls – men det förändras nu på torsdag när tuffa Mars kliver in i ditt tecken och sätter saker i rörelse. Igångsättande, motiverande och kul. Visst – baksidan av Mars är stress, impulsivitet och plötslighet. Visst – han kan vara jobbig men i det här läget är han svaret på allt. Nu på torsdag vänder också Venus, som nu har kämpat sig igenom sina 40 retrograda baklängesdagar, direkt (går åt rätt håll) i ditt djupt kännande 8:e hus. Goda nyheter för kärleken! Det som är knas i den i övrigt så positiva bilden är att Merkurius startar upp en 3 veckors retrograd fas på fredag.