På Himlavalvet – Vecka 46

 

meditacion-luz-paz-serenidad (2)

💫 Hej alla kära Astrovänner 💫⭐

Även detta är en STOR VECKA och den stora förvandlingen är fortfarande igång! Förra veckan gick magnifika Jupiter in Skytten, Uranus backade tillbaka in i Väduren och månens noder skiftade tecken till Kräfta/Stenbock.

Men transformationen fortsätter i samma storvulna anda – för det här är enormt och faktiskt också helt fantastiskt för det blir så mycket bättre nu än det vi har varit i under ett helt år! Nu dumpar vi de sista tragiska resterna av 2018 bakom oss och bereder oss på ett nytt, fräscht och dynamiskt 2019.

SOLEN I SKORPIONEN – Solen arbetar sig igenom Skorpionens sista dekan 19°45 – 26°28 i Skorpionens tecken och vi börjar veckan i sextil med Pluto.  I djuplodade Skorpionen vill vi gå in på djupet, kanske minnas förflutna tider och saker som hänt tidigare i våra liv. Det är i sanningen, i djupet som vi hämtar vår kraft och våra känslor blir starka och intensiva och vi söker transformation och förändring genom insikter. Grattis Skorpionen

MÅNENS FÄRD – Månen går igenom Stenbocken mån – tis och anländer till Vattumannen under onsdagen och bildar sitt första kvarter kl 15:54 den på torsdag på 23°. Under helgen rör sig månen igenom Fiskarnas sfär. Sent på söndag avslutar månen sin vecka i Väduren.

MERKURIUS RETROGRAD I SKYTTEN – Retrograden börjar den 17 november kl 02:33 på 13° 30 i Skytten och pågår fram till 6/12. Det innebär att retrograden börjar i kvadratur med Neptunus och att det är detta tema som vi får dras med lite av och till under perioden! Vi kan komma att uppleva retrograden lite tydligare och påtagligare än vad Merkurius retrograderna brukar vara.

VENUS DIREKT I VÅGEN – Det har verkligen varit en påfrestande Venusretrograd men natten till den 16/11 vänder Venus direkt. Hon är redan återfödd som morgonstjärna och synlig på morgonhimlen.  Jag tror att de flesta kan relatera till att livet varit påfrestande sedan i början av september när allt det här började.

MARS I FISKARNA – Äntligen 16/11 skiftar Mars över till Fiskarnas tecken vilket ger ett helt nytt tema energiskt tema i sig. Mars skiftar äntligen tecken. Ända sedan i maj har Mars mer eller mindre hela tiden vistats i Vattumannen. Nu i det mjuka, empatiska Fiskarna, som också symboliserar avslut, skiftar energierna helt och hållet. Nu kan vi göra oss av med vad vi inte längre behöver, klippa de karmiska banden, kasta det delar av 2018 som vi inte länge behöver över bord och göra oss klara för en ny fräsch start.

JUPITER I SKYTTEN – Den  8/11 lämnade Jupiter Skorpionen och tog steget in i Skyttens tecken. Hurra! Under de kommande 13 månaderna blir det en helt ny stämning på jorden. När Jupiter är befinner sig i sitt eget får hans energi fullt genomslag och vi ska se att detta leder till stora och underbara saker och världen är på väg att välsignas med en ny tro att vi kan förändra saker, vi har möjlighet att finna nya lösningar på problem och världen är en god och underbar plats att vara på. Optimistiska Jupiter ser till att vi utvecklas, han skänker oss alla hopp och glädje och nya idéer. Vi vill förkovra oss, vidga våra horisonter och mycket annat.

SATURNUS I STENBOCKEN – Saturnus börjar så sakteliga få fart och när denna vecka   6°34 i Stenbocken, pust! Det är så skönt att han kommer igång. I strävsamma Stenbocken, där han är styrande planet stortrivs han och fungerar optimalt. Här kan han kunna hjälpa så väl världen som dig som privatperson med att välja väg och hitta rätt. Typiska teman för Saturnus i Stenbocken är att ha ambition, att välja det gedigna, den erfarna och det stabila för det nya. Struktur, regler, förberedelser och noggrann planering krävs. Rent politiskt världen över kommer vi se idel åtstramning i ekonomi och tankesätt. Saturnus i Stenbocken

RETROGRADA URANUS I VÄDUREN Nu har retrograda Uranus backat tillbaka in i Väduren där han för sista gången. Var än Uranus är ger han oss möjligheten att förnya oss, att hitta vårt eget unika jag, att finna vår egen inre sanning. Den retrograda fasen pågår fram till 6 januari där han vänder direkt på 28° Väduren. Därefter ska han åter tillbaka till Oxen. Han kommer inte att göra fler besök i Väduren under vår livstid igen. Oxen är ett jordelement och Uranus är väckarklockan som får oss att vakna till liv, rebellen som kommer med nya tankar och idéer. Han öppnar vårt medvetande och banar väg till ett nytt tänkande. En ny epok i våra liv – när Uranus träder in i Oxen.

RETROGRADA NEPTUNUS I FISKARNA – Vår andliga gudinna Neptunus blir rör sig jättesakta baklänges i 13° 42 i Fiskarna. Och när vår andliga Gudinna backar är det dags också för oss att gå in i ett viloläge, låta alla yttre processer tonas ut och själva behöver vi massor av vila och att vända blicken inåt.

PLUTO STENBOCKEN – Underjordens härskare har faktiskt börjat få upp farten igen och är nu på 19°20 i Stenbocken. Just nu är han ovanligt nära jorden vilket gör att Plutotemat kan upplevas intensivt.  Att Pluto befinner sig i kardinala jordtecknet Stenbocken påverkar maktstruktur och världsekonomi. Sedan planeten trädde in här har vi varit med maktkamp och krig som tagit episka proportioner. (Mycket på grund av att vi samtidigt hade Uranus i Väduren som bildade en kvadratur).

RETROGRADA KIRON I FISKARNA – Den lilla Kiron eller (Chiron) befinner sig Fiskarnas tecken och når 28°05 under veckan. Det besöket Kiron gör i Fiskarna och han blir kvar fram till den 18/2 när han återvänder till Väduren där han stannar i nästan åtta år framöver – ända fram till juni månad 2026. På en personlig nivå visar Kiron dig dina sår så att smärtan kan komma upp till ytan och helas.

NORRA NODEN I KRÄFTAN – Det som händer nu är stort! Den 6/11 ca runt kl 19 på kvällen skiftar Norra Noden över till Kräftan/Stenbockens sfär. De kommer att bli kvar här under 1,5 år och det är alltså i dessa tecken som alla förmörkelser och eklipser kommer att äga rum. (Det finns två olika matematiska sätt att räkna ut månknutarnas positioner, det ena kallas ”true node” – det är den jag följer och där skiftade de över förra veckan. Med den andra matematiken skiftar noderna över 14/11). Det här stort för jorden och mänsklighetens öde och utveckling sker. Ni som är födda i något av dessa tecken möter karmiskt förknippade händelser.