Horoskop – Vecka 47

Vita deer med svart fågel

÷⭐️ Väduren

Åh, Väduren! Nu har vi idel goda nyheter för din del. I snart sex veckor har din styrande planet Mars befunnit sig i Vågens tecken. Den sägs ju vara försvagad i den positionen, men inte svagare än att han mäktar med att förstöra livet för folk kan jag säga. Mången Vädur har haft det tufft att hantera denna energi.

På tisdag skiftar Mars över till Skorpionen där han klassisk sett är styrare. Bäst av allt är att han nu kan ge energin, styrkan och motivationen tillbaka. Full fart igen! En annan glad nyhet är att Merkurius vänder direkt under onsdagen. Tjoho! Torka tårarna – missförståndens tid är förbi.

Solen skiftar in i Skytten tecken under fredagskvällen vilket förstås öppnar oss för en gladare och mer social tid. Under söndagen har vi årets härligaste dag för här möts stora och lilla lyckan, Venus och Jupiter i en kosmisk omfamning. Det här anses vara den BÄSTA av transiter.

⭐️Oxen

Solen har nu bara fem dagar kvar i Skorpionen innan den på onsdag skiftar över till Skyttens sfär. Redan på tisdagen dundrar heta Mars in i Skorpionen därigenom aktiverar han Uranus och därmed dras du in i detta. Du kanske inte kommer att vara så enkel att ha att göra med under dessa dagar – men å andra sidan. Bra där Oxen, det är bra att du sätter ner foten och visar folk var skåpet ska stå. Den här veckan är ingenting för fegisar – och din vilja är lag nu. Dessutom nu när du får tillbaka din kraft så ser du till att vända på situationer som inte har gått din väg.

Merkurius vänder rätt under onsdagskvällen så.. Härifrån kan missförstånden redas ut, det udda kan bli jämt och ordningen återskapas.

Jag har sparat det bästa till sist.. Din styrande planet Venus ”lilla lyckan” möter Jupiter ”stora lyckan” här finns underlag för att tro att mirakel kan ske. Exakta dagen är söndag – men hela helgen och även måndagen går i denna vackra, förlåtande, kärleksenergin. Även om detta är en andlig, håg, medvetandehöjande energi så har den som sidoeffekt att pengar, tur och kärlek kan komma din väg.

⭐️ Tvillingarna

Underbart nog har jag bara jättebra nyheter till dig nu. Att  Merkurius retrograden tar slut nu på onsdagkväll är viktigt och en förutsättning för att ditt liv ska kunna fungera optimalt.

Det här är sista veckans som Solen rör sig igenom Skorpionen och till det tecknet ansluter sig även motiverande Mars under tisdagen. Kaxig kickstart på arbetsveckan kan man kalla det för. Ditt flitiga 6:e hus är maximalt aktiverat och det går bra som 17 för dig nu.. Men, livet består inte enbart av arbete.

Under fredagen skiftar energierna helt genom att Solen går in i Skytten och ställer sig mitt emot dig. Härifrån blir det fart på ditt sociala liv och det ser till och med ut så att kärlekens flamma brinner extra hett för dig. Tur, kärlek, charm och flirt kan komma starkt under helgen när Venus närmar sig Jupiter, det exakta mötet är på söndag. Årets vackraste astrologiska händelse äger rum och det är en hög och ren energi runt dig. Vem vet? Kanske kommer Amors Pilar att vina runt öronen på dig och minst en beundrare dyka upp.

⭐️Kräftan

Om du har upplevt att den gångna helgen varit emotionellt krävande ska du se att den känslan snabbt bleknar. Månen är avtagande och i teorin borde allt lugna ner sig. Ja, dina känslor lägger sig ganska snabbt och fint på plats. Under tisdagen skiftar Mars tecken och går in i Skorpionen där han är hemma och han står då mitt emot Uranus. Mars/Uranus i sig beskriver ett explosivt, oväntat skeende. Den aspekten aktiverar och i värsta fall irriterar men framför allt sätter igång skeenden. Något nytt, oväntat eller ovanligt kan komma att äga rum som kanske utmanar dig, prövar ditt mod och erbjuder nya möjligheter.

Sprakande, risktagande och riktigt spännande kan det vara. Att tacka ja eller nej – det är veckans stora fråga. Om det är något du går och lurar på som du inte riktigt kommit dig för att göra tidigare är det här det bästa tillfället. Använd dig av Uranus och vet att energi som frigörs lite senare under veckan fångas upp i det kort sagt underbara mötet mellan Venus och Jupiter till helgen som bäst beskrivs som en kosmisk välsignelse.

⭐️ Lejonet

Se fram emot en total energivändning i kosmos när ena grejen efter det andra löses och det blir till det bättre för dig på alla fronter. Mars skiftar över till Skorpionen och här lika gärna passionens flamma eller en konflikt exempelvis blossa upp. Det finns en plötslig, överraskande kvalitet med i bilden här. Hoppas att dessa ord inte skrämmer, för det är mycket kortvarigt, i längden inte dåligt men det är en oåterkallelig vändpunkt. Ja inte bara mötet Uranus/Mars utan det sammantagna resultatet av veckan. Under fredagen kliver Solen in i roliga Skytten och ditt kärleksfulla varma 5:e hus och energin riktas åter utåt emot människor och du längtar efter att ha roligt, prata och mötas upp med dem som du håller av. Ja, i slutet av den här veckan väntar kosmiska välsignelser, mirakler, kärlek och glädje. Venus möter upp med mirakelgöraren Jupiter. Slutet gott – allting gott sägs det ju. Bra energi och intressanta konversationer utlovas.  Förlåtelse, gemenskap och tur kan det också innebära.  En liten stilla flirt kan utveckla sig till någonting riktigt fint nu.

⭐️ Jungfrun

Vad sägs om en löftesrik vecka när dina problem (i alla fall de ytligaste) faktiskt kan lösas upp och försvinna. Astrologiskt är denna tid superhändelserik och nydanande. Det drar igång redan på tisdagen när Mars skiftar tecken, aktiverar Uranus och härifrån kan det skrälla till så en viss försiktighet kan krävas. Redan nästa dag vänder Merkurius bana direkt! Tjoho! Äntligen! Det är ju naturligtvis skönt att kunna göra sig förstådd.

Solen travar in i glada Skytten under fredagen och härifrån det lättar stämningen ytterligare ett snäpp.  Det blir rörligare, roligare och lite lagom äventyrligt. Det här är en dynamisk och skapande period som väntar och du kan bokstavligen kan få vad som helst att hända. Bäst av allt är förstås mötet mellan Venus och Jupiter som äger rum på söndagen. Dina stjärnor inger hopp och glädje nu. Det kan ske positiva förändringar i dina relationer när eventuella fnurror och missförstånd kan redas ut. Om det gäller romantiska förbindelser är det möjligt att känslorna fördjupas och det skapas en varaktig relation.

⭐️ Vågen

Det är inte utan att man undrar hur du upplevt de senaste sex veckorna när heta Mars befunnit sig i ditt tecken. Jobbigt, stressigt eller motiverande och kul? Mars kan vara en både prövande och välgörande. Okay, Han avrundar sin närvaro på tisdagen härifrån kan myset och harmonin återvända. Det är en stjärnspäckad vecka när den ena bra händelsen avlöser den andra. Under onsdagen vänder Merkurius direkt och det är ju den andra energimässiga förändringen. Under fredagen skiftar Solen över till Skyttens tecken och även det är en gladare och mer motiverande energi.

Bäst av allt det är att din lyckliga stjärna Venus kommer att omfamna självaste Jupiter på söndagen vilket gör detta till en jättebra period. Venus tankar positiv energi som påverkar ett bra tag framöver. Du kan dra till dig gynnsamma situationer, mysiga människor och ha tur. Nu är det grönt ljus för flirt, mingel och allehanda sociala sammanhang.

⭐️ Skorpionen

Just när elden börjar falna i slutet av Skorpionen, visserligen först på fredag Solen skiftar till Skytten, så tänds den på nytt i början av tecknet i och med att din klassiska styrare Mars kommer in under tisdagen. Eftersom Uranus hamnar i opposition med Uranus så blir detta skifte kraftfullt, omskakande och revitaliserande. Du kan känna hur din inre krigare vaknar till liv och du kan vara het, målinriktad och på bettet nu. Skorpionsäsongen förlängs därmed ända till årsskiftet. Härligt! Var försiktig så du inte rör upp för mycket känslor. Under onsdagen vänder Merkurius direkt! Check! Ju närmare helgen vi kommer desto närmare kommer Venus till Jupiter och det är en underbar energi som byggs upp här att du under dessa stjärnor kan du attrahera till dig precis vad som helst.  Använd den energin så konstruktivt som möjligt. Mirakelmötet äger rum i ditt 2:a hus som bland annat handlar om ekonomi, Venus attraherar överflöd och tur och Jupiter är ju expansion. Det kan alltså löna sig att göra affärer nu. Våga och vinn! Lita på din intuition, dig själv och vad du känner och handla därefter.

⭐️ Skytten

På onsdagen vänder Merkurius rätt igen vilket förstås underlättar allt i livet. Den som väntar på något gott väntar aldrig för länge. Miraklernas tid är inte förbi och ska man tro ditt horoskop har det roliga inte ens börjat för din del. Det är på fredagen som Solen skiftar över till Skyttens och under några dagar är allt överväldigande. Under de senaste dryga 12 månaderna har du ju blivit bortskämd med att ha Jupiter i ditt tecken. Venus närmar sig Jupiter dag för dag. Båda dessa är i den jordiska aspekten förknippade med tur, överflöd, pengar – vi kallar dem för stora och lilla lyckan. Men båda har också en högre oktav som man verkligen inte bör underskatta som ger utveckling, medvetandehöjande, andlighet och tro. Kärleken, kommunikationen och flödet mellan människor öppnas upp nu. Det är en så förlåtande, kärleksfull och utvecklande tid som tar vid här. Jobba med attraktionslagen, önska in och öppna ditt hjärta!

⭐️ Stenbocken

Nu förläggs nästan all energi till dina dolda 11:e och 12:e hus. Med andra ord är det inte nu som strålkastarna riktas emot dig och du utgör samtalsämnet. Samarbete och laganda är mer vad som förordas för att komma dit där du vill vara – på toppen. Det kan i sig vara en ödmjukande utmaning för dig eftersom du litar mest på dig själv.

Under det senaste året har Jupiter befunnit sig i Skyttens tecken och ditt andliga 12:e hus och inre processer och personlig utveckling har ägt rum. Detta hus är förknippat med undandragande men det innebär inte att du kan lägga ner nu. Dina vanliga arbetsuppgifter kvarstår men skillnaden är ditt förhållningssätt. Tankar och känslor når djupare och du blir mer reflekterande. Det du söker nu är inte ytligt utan finns innerst inne i dig. På fredag skiftar Solen läge och går in i Skytten och dag för dag kommer Venus allt närmare Jupiter. Båda dessa planeter har gudomliga kvalitéer och när de förenas på söndagen är energin hög. Lämna utrymme till ditt eget inre arbete, meditera och låt kraften fylla dig.

⭐️ Vattumannen

Ah, du kanske hoppades att jobbfokus skulle minska när Solen lämnar Skorpionen och ditt 10:e hus på fredag? Jag skulle vilja påstå att det är precis tvärt om – det kommer att vara full rulle ända fram till jul men det verkligt positiva är att du utvecklas så fint nu!

Heta Mars går in i tecknet, bildar opposition med Uranus och här kan saker och ting lossna, jordskedsliknande energier sätts i rörelse nu. Visst det kan vara några skakiga dagar här –  men det kan precis lika gärna rassla till och bli jättebra! Det är till och med mycket som talar för att du kan använda dig av energin som frigörs. Merkurius vänder rätt på onsdag. Om du väntar på avgöranden och besked så är det troligt att du får svar härefter.  På fredag skiftar Solen tecken till Skytten och det är nya influenser på ingång och stämningen blir bra mycket öppnare och gladare. Vi väntar en underbar planettransit till helgen när lyckans båda planeter möts. Här finns enorm potential till glädje och lycka.

⭐️ Fiskarna

Det är så mycket stora och positiva förändringar på ingång den här veckan. Slutet gott – allting gott sägs det ju.. Men innan allt det där händer underbara tar vid kan det finnas lite skarpa kanter. Mars dundrar på tisdagen in i Skorpionen där han väcker Uranus till liv (genom att stå mitt emot under några dagar).Det kan plötsligt uppstå skarpa situationer exempelvis.  Men.. du kära Fisk vet ju hur du parerar och drar sig undan. Passivt motstånd fungerar absolut! Undvik stormen och jobbiga människor och ta inte det som sägs till ditt hjärta. Redan på onsdag blir det bättre när Merkurius bana vänder rätt. Att Solen skiftar tecken under fredagen och går in i rörliga Skytten revitaliserar och ger dig en öppnare, gladare och mer spontan och rolig. Bra möten och underbara diskussioner väntar nu. Venus och Jupiters underbara möte förgyller din helg och lyfter den till en högre nivå. Det innebär att dina relationer, i synnerhet kärleksrelationer kan komma att bli precis sådär magiska som man önskar sig.