På Himlavalvet – vecka 47

OPA Skandinavia

️ Älskade Stjärnbarn och Astrologivänner..

Nu händer äntligen sådant som jag har visualiserat och drömt om! OPA Sverige – blir verklighet. Vi har första mötet nu på torsdag. Om någon är intresserad av att veta mer om moderorganisationen OPA – (Organization for Professional Astrology) Klicka på länken.  Nyfiken på OPA Sverige? Vi har inte hunnit styra upp en hemsida ännu utan OPA Scandinavia på Facebook är vår kommunikationskanal. Gå med där eller kontakta mig  margareta.isis@gmail.com för info eller medlemsskap.

Det är en supervecka vi har framför oss. En föränderlig och spännande himmel med många förändringar. 

  • Solen byter tecken och går in i Skytten.
  • Merkurius vänder direkt!
  • Mars träder in i Skorpionen
  • Och slutligen… Söndagen den 24/11 är en vidunderlig och spännande dag när vi har Månen och Mars i konjunktion 3° Skorpionen opposition Uranus på 3° Oxen. Samma dag möts även Jupiter och Venus på 28° i Skytten. Detta är årets bästa kärleksdag! Men generell tur, lycka, välgång och pengar kan komma till oss när stora och lilla lyckan möts.

☀️♏️ SOLEN I SKORPIONEN/SKYTTEN ♐️

Det är fem intensiva dagar kvarstår nu när Solen bränner igenom Skorpionens sista grader. På fredag kl 16.00 skiftar Solen tecken till eldiga Skytten och vi får en total förändring i energierna. Skorpionens energi är utmanande, passionerad, viljestark och intensiv. Den här tiden kan vara helande och transformerande. Skorpionen är inte omedelbar med sina avsikter och mycket av informationen är inte uttalad utan vetskapen och känslorna kommer bara över oss. Vi söker sanningen och vill ägna oss åt det som vi finner vara viktigt på allvar.  Grattis på födelsedagen Skorpionen.

🌝 MÅNENS FÄRD

Vi har en avtagande måne som under måndagen befinner sig i Lejonets tecken – onsdag den 20/11 när den kl 03:00 skiftar över till Jungfruns tecken. På fredag morgon ca kl 06.00 går månen in i Vågens tecken där den förstås håller sig i dryga två dygn. Den 24/11 kl 07 på morgonen och där går månen in i Skorpionen. Här blir det lite intressant genast eftersom månen under söndagen kommer att passera över Mars och samtidigt som månen är opposition till Uranus.

♏️ MERKURIUS VÄNDER DIREKT!

Hur tycker ni att Merkuriusretrograden har varit? Den börjar lida emot sitt slut och på onsdagskväll 20/11 ca – kl 20:12 vänder Merkurius direkt på 11°35! Phu – en sådan lättnad va? När Merkurius är i Skorpionen går kommunikationen lite djupare, den vidrör känslor, sanningen ska fram och ofta kommer vi åt det innersta, det intima som rör sig inne själen. Merkurius retrograd i Skorpionen

♐️ VENUS SKYTTEN

När Venus befinner sig i Skytten söker hon efter roliga och upplevelser. Skytten har naturligtvis sina passionerade stunder men här är öppenhet och rörlighet som gäller. Sanningen och livets högre mening är viktigt för Venus i Skytten.

♏️ MARS I SKORPIONEN

Tisdagen den 19/11 kommer befrielsen. Nu får Mars rida in mot solnedgången och möta sitt eget rike – Skorpionen. Underbart! Här blir han kraftfull, dynamisk och igångsättande. Här kommer han till sin rätt och kan leva ut alla sina facetter av sitt ohämmade väsen.  Vi människor får inte en långtråkig minut nu! Generellt brukar Mars stanna sex veckor i varje tecken han besöker så han blir kvar i Skorpionen hela året ut.

♐️ JUPITER I SKYTTEN

Vår älskade mirakulösa Jupiters rör sig mellan 26° – 28° i Skytten och får man nog säga – det är sista rycket för Skytten nu.  4/12 lämnar han sitt hemmatecken Skytten och träder in i Stenbocken istället.  Jupiter i Skytten

♑️ SATURNUS I STENBOCKEN

Sega Saturnus har fått upp ångan och befinner sig nu Stenbockens 17:e grad. Visst, det är alltid lite tungt när Saturnus är med – men mycket skönare trots allt att han är på väg in i framtiden än att han tvingar oss att titta på våra gamla sår och begränsningar.  Saturnus är ju förutom tidens gud även The Lord of Karma och han aktiveras maximalt nu i och med kontakten med noderna, Mars, Merkurius och Pluto.  Saturnus i Stenbocken

♉️ URANUS RETROGRAD I OXEN

Uranus backar nu och bearbetar denna vecka Oxens 3° Oxe. Här befinner  sig i Oxen under hela sju år. Var än han uppträder skakar han om oss och erbjuder oss möjligheten att förnya oss, att hitta vårt eget unika jag, att finna vår egen inre sanning. Att Himmelen (Uranus) möter Jorden är stort och vi kan förvänta oss att allt mellan himmel och jord kan äga rum. Jordbävning är det första man tänker på, men förvänta er nytänkande runt jorden själv, länder, ägande av länder, vilket folk som ska få bo var exempelvis. Det kan också handla om nya tankar runt mat, odling och hur vi behandlar Moder Jord. Uranus är väckarklockan som får oss att vakna till liv, rebellen som kommer med nya tankar och idéer. Ekonomi är ett annat område som kommer att reformeras och skakas om här. Han öppnar vårt medvetande och banar väg till ett nytt tänkande. Genom att Uranus nu slutligen trädde i Oxen har en ny epok börjat.

♓️ NEPTUNUS RETROGRAD I FISKARNA

Neptunus vände retrograd den 21/6. Vår andliga ledsagare rör sig jättesakta baklänges och bearbetar i detta nu 15° i Fiskarna. När Neptunus backar är det de andliga i oss som berörs och utvecklas. Närvaron är subtil och vi känner inte av hennes rörelser lika påtagligt exempelvis de eldiga planeterna men tro för den sakens skull inte att Neptun enkom är mild och mesig. Neptunus kan locka oss ut på riktigt djupa farvatten och påverka oss djupare än självaste Pluto.  Neptunus jobbar med det undermedvetna, det andliga och i drömvärlden. Nu när Neptun är i direkt rörelse kan vår varseblivning, vår tro och kanske kan vi komma på andra tankar och öppna ögonen för en ny verklighet.

♑️ PLUTO I STENBOCKEN

Pluto står nu på Stenbockens 21° och dag för dag nu kommer Saturnus och Pluto allt närmare varandra. Detta skapar genomgripande förändringar som kommer att påverka utvecklingen på jorden på allvar. Transformationsprocesserna är igång och närheten till Saturnus gör att mänskligheten också får smaka på konsekvenserna av tidigare val.  Detta kommer att märkas kollektivt för hela mänskligheten, men förstås också i våra vanliga liv, Underjordens härskare vill att vi människor ska transformeras, utvecklas och finna den ultimata meningen med vår vandring på jorden.

♈️ KIRON RETROGRAD I VÄDUREN

Detta är vår ”Sårade Helare -Kiron” och han befinner sig i Väduren 2019- 2027. I skrivande stund är han retrograd och backar nu tillbaka till Vädurens 1,35° grad. Oavsett vilket stjärntecken du är född i så kommer Kirons retrograd att påverka dig. Var än du ser att Kiron är aktiverad i ditt födelsehoroskop, i aspekt till eller på en personlig planet eller punkt så kommer han att blottlägga dina djupaste sår och rädslor.  Kiron drar fram våra sår och låter dig uppleva den smärta och det lidande som din själ behöver gå igenom för att du ska utvecklas och växa som människa. Han får oss att arbeta med självkänsla och lära oss att acceptera och älska det egna varandet. Läxan handlar om att lära oss att förstå vår själs sanna essens. Lära oss vem och vad vi själva är och få en förståelse för meningen med vår existens och vandring på jorden. Själens evolution och att höja oss över den mänskliga erfarenheten är den yttersta meningen med våra inkarnationer. Kiron i Väduren

♋️ MÅNENS NODER I KRÄFTA/STENBOCKEN ♑️

De ödesmättade noderna är i rörelse och är nu helt lösgjorda från den lite tunga energi som färgade skeendena.  Denna vecka befinner de sig på 9-8 i Kräftan/Stenbocken. Om du har någon planet eller viktig punkt på dessa grader kan du få uppleva att ödet knackar på din dörr, att karmiska händelser sätts igång.  Norra Noden i Kräftan