Horoskop – Vecka 48

 

Väduren

Idag måndag är Merkurius exakt i linje med Saturnus. Det är en lite tuff inledning på en vecka men fokusera bara på vad du har för händer och undvik att gå in i tungsinta tankar. Det är effektiva dagar när i princip vad som helst kan hända. Såhär med facit i hand kan nog de flesta Vädurar skriva under på att november varit en oerhört innehållsrik månad. Det har blivit så här tufft som din styrare Mars är i Vågen – mitt emot allt som är du. Och innan det ger sig med den saken blir det faktiskt värre för Mars möter upp med Uranus på fredag och det är en explosiv transit man brukar varna för. Oh! På söndag har vi en härlig fullmåne att vänta i Tvillingarnas tecken som din helg rolig, rörlig och social.

Oxen

Det händer massor på din himmel nu Oxen och precis som förra veckan kommer även den här att vara fartig, kanske stressig och innehålla mycket jobb. Orkar du? Det är faktiskt okay att bara tuffa på i sin egen takt också. Du är väl värd det! Bovarna som drivit på skeendet är bland annat Uranus och Mars. Det är som ett sista ryck som måste till men sedan när vi kommer fram till helgen ändras energierna helt. Din styrare Venus går in i Skytten! Det är en stor grej faktiskt som kommer underlätta massor. På söndag händer allt! Merkurius går retrograd på (det är en rejäl broms), då kommer Jupiter och Neptunus bilda en underbar trigon som gör dig stjärnögd och på det har vi dessutom en härlig fullmåne i Tvillingarna.

Tvillingarna

Din styrare Merkurius kommer på måndag att stå öga mot öga med Saturnus – den stränga fadern. Hm, det där är inte ett roligt möte men det kan vara sedelärande. Hoppas att du är bra på mindfulness och kan leva i nuet och inte tillåter tankarna att sväva iväg till eländeslandet och göra dig ledsen. Det kan vara en tuff passage fram till fredag när transformationen börjar. Då går Venus in i Skytten vilket piggar upp markant. Såväl det goda humöret och charmen stiger och du förvandlas till en flirtig, kommunikativ magnet som drar till sig massor av positiva vibbar, uppmärksamhet och roliga händelser. Söndagen är så speciell för då vänder Merkurius retrograd igen och dessutom infaller den magnifika fullmånen i ditt tecken. Att månen blir full just hos dig betyder att en cirkel i din utveckling sluts och du går in i en ny årslång cykel. Temat nu är avslut och en nystart. Du har de allra bästa förutsättningar framför dig.

Kräftan

Har du känt av någon stress på sistone eller lagt märke till att ansvars och arbetsbördan varit lite väl tung att? Den här veckan har vi många, tuffa transiter att gå igenom så håll i hatten – för tiden allt annat än lätt. Måndagen bjuder på ett tufft, torrt och kanske även informativt möte mellan Merkurius och Saturnus. Det suger – men du kommer inte att ha tid att sitta och fundera över detta för livet dundrar på och drar dig med på vindlande färder. Ingen rast och ro nu för Uranus och Mars skapar en kaxig vinkel till allt som är du och saker kan komma att ställas på sin spets. Men, på fredag lättar trycket och allt blir bättre faktiskt – Venus går in i Skytten den dagen vilket är första steget i förvandlingen.  Söndagen är maxad med en underbar trigon mellan Jupiter och Neptunus och en förlösande fullmåne i Tvillingarna.

Lejonet

Trots att det är helknasiga energier runt oss den här veckan hoppas jag att allt positivt som man ser just för dig Leo ändå tar överhanden. Alla kul planeter befinner sig i eldiga Skytten där de skapar en härlig trigon till ditt horoskop och dessutom är hela raddan placerade i ditt härliga, kreativa 5:e hus. Men.. även om jag gillar att se det positiva i saker kan man inte blunda för det faktum att Saturnus möter Merkurius nu på måndag vilket förstås kan vara en jobbig transit. Eldiga Mars, planeten som styr såväl motivation som lust kommer nu att vara mitt emot Uranus – vilket förstås kan vara lite väl explosivt. Var försiktig så du inte hamnar på kant med folk. Lätt hänt under dagar som dessa. Söndagens fullmåne landar i ditt 11:e hus och i och med det totala energiskiftet som äger rum då blir allt så mycket lättare och roligare.

Jungfrun

Fy, vad trötta vi är på Saturnus nu! Den här måndagen krockar Saturnus med din styrare Merkurius. Det här kan inledningsvis i alla fall vara en riktigt tuff vecka. Jag önskar att det inte var så men.. Jag hoppas att du inte låter några snabbt övergående transiter dra ner ditt goda humör. På fredag går Venus in ditt mysiga 4:e hus och härifrån ser livet så härligt och njutbart ut för dig. Men under söndagen händer det massor på stjärnhimlen och vips är verkligheten en annan. Magiska trigonen mellan Neptunus och Jupiter som skänker kärlek och upplysning äger rum samtidigt som Merkurius vänder retrograd och månen blir full i Tvillingarna. Det är snudd på för mycket på en gång men världen är en annan när du vaknar på nästa måndag. Naturligtvis kommer även känslolivet att påverkas av det här superflödet och fullmånen infaller i ditt 10:e hus.

Vågen

November har varit en hektisk månad för dig, Vågen och precis när man trodde att det inte kunde bli värre så saltar universum på med ännu mer. Vad sägs om att kommunikativa Merkurius blockas av Saturnus på måndag? Det kan försvåra en vettig kommunikation under några dagar. Som om inte det vore nog har vi samtidigt en opposition mellan Uranus och Mars på gång. Oj, oj – det för med sig en hektisk, stressig och explosiv energi som faktiskt kan leda till trubbel. Det exakta mötet sker på fredagen men det kommer att kännas av hela veckan. Din styrare Venus träder in i Skytten samma dag. Det här är sista tuffa transiten och sedan blir livet, hör och häpna mycket lättare att bära efter det. December är en riktigt fin månad när kärlek och goda skratt utlovas.

Skorpionen

Det är en komplicerad vecka du har framför dig Skorpionen, men rådet är att ligga lågt och ta hand om dig själv. Det är alldeles för mycket knasig energi i omlopp och det är inte mycket att vinna på att ge sig ut där. Du bör fokusera på ditt eget välmående, kropp, själ och hälsa snarare än att rikta energin utåt.  Kanske är du i akut behov av att ladda om dina batterier och vila ut den här veckan. (Mars i 12:e huset mitt emot Uranus kan tömma vilken energi som helst). Helgens fullmåne i Tvillingarna får dina känslor att flöda och det är ett nytt socialt sammanhang du går in i. Några av er kommer att förälska sig under december månad men alla kommer garanterat ha det bra.

Skytten

Ingen har väl behövt vänta så länge som du på att Saturnus ska lätta och lämna Skytten. Nu är det väldigt kort tid kvar innan det verkligen sker men innan det underbara äger rum kommer Saturnus och Merkurius att drabba samman vilket sker nu på måndag. Det här är inte ett drömscenario alls. Merkurius som redan har börjat bromsa in sin framfart inför retrograden kommer inte att komma tillbaka på topp igen för än hans bana vänder och han börjar backa på söndag. Ja, det här låter väldigt deprimerande men ifrån fredag sipprar ljuset in i ditt liv. Venus går in i ditt tecken! Wow, det gör ditt liv njutbart och kul. På söndag har vi en förlösande fullmåne i Tvillingarna som infaller i ditt relationshus! Tjoho vad kul! Dessutom kommer din styrande planet Jupiter att komma in i ett gudomligt flöde tillsammans med Neptunus som är väldigt vackert och upplyftande.

Stenbocken

”Ur askan, i elden” är nog hur man bäst beskriver det skeende som du nu befinner dig i Stenis. Krigaren Mars som under mer än en månad speedat upp ditt liv står nu mitt emot explosiva Uranus.  Det finns all anledning att gå försiktigt fram för nu påverkas du av väldigt tuffa och utmanande aspekter. Som om inte det vore nog möts Merkurius och din styrare Saturnus rean nu på måndag. Saturnus lider inte av Merkurius närvaro men Saturnus är ödeläggande för Merkurius, som är din förmåga att kommunicera och tänka klart.  Tro på dig själv och dina kunskaper och vet att du själv är det enda som du riktigt säkert kan lita på. Söndagens fullmåne får dina känslor att svalla och plötsligen inser du att ditt romantiska väsen fått för lite uppmärksamhet. Se till att välkomna kärlek i ditt liv nu när lyckan bjuder in sig själv.

Vattumannen

Måndagen präglas av Saturnus konjunktion med Merkurius vilket gör att allt känns segt, olustigt och aningen deprimerande till att börja med. Om du klarar av det så gör du klokt i att inte gå in i det mörka tankar som en sådan transit kan medföra. Det kan också vara att du känner av några dagar av en lägre vitalitet i början av veckan. Men – en annan ganska maxad grej som händer det är att din styrare Uranus kommer att möta Mars i en opposition. De flesta är livrädda för den här ganska oberäkneliga och potenta energin men.. Den orädda kan dock använda sig av det här extra energipåslaget och använda dig av det. Det eldar på och får saker att hända i ett flygande fläng. Mars hetta driver på skeenden och det är mycket troligt att saker som händer och sker nu kommer ha betydelse i många månader.

Fiskarna

Under hösten har du befunnit dig i ett stilla känslohav där det mest varit små krusningar på ytan och många av er känt att livet liksom inte kickar igång. Det kan ha funnits multipla frågetecken hos dig över vilken väg du ska ta och kanske har du tvivlat och ifrågasatt dig själv in i det oändliga. Nu går du istället in i ett skeende när allt händer på en och samma gång. Den här vecka är väldigt motstridig och det är snudd på för många bud och impulser som äger rum. Måndag kan vara ett bottennapp eftersom Merkurius och Saturnus möts men.. försök fokusera positivt – bort från negativa tankemönster. Men kul är att Venus går in i Skytten där redan Solen och Merkurius väntar. Att alla härliga planeter är Skytten drar dig med i ett gynnsamt socialt flöde. Söndagens fullmåne tydliggör dina känslor ytterligare och du går in i en period av mental klarhet och roliga möten med andra.