På Himlavalvet – vecka 48

Att ha huvudet uppe bland molnen är vad oförstående personer ofta kallar Jupiter trigon Neptunus. Ja, det kan finnas en tendens att vara lite väl idealistisk med den här transiten – visst. Rosa moln? Jag tycker att det behövs mer sådant när dagarna i övrigt är tuffa.

Det är verkligen en stjärnspäckad vecka med massor av superintressanta aspekter. Får vi lugn och ro är den ständiga frågan som ställs här till mig? Nej – det är precis tvärt om. Jag tar upp veckans teman här nedan:

Merkurius  konjunkt Saturnus och det galaktiska centret på måndag. Hepp! Här gäller det att hålla tungan rätt i mun och tänka kritiskt och målinriktat och inte förlora sig i negativa eller begränsande tankar. Trots att det är en rätt jobbig transit hoppas jag att ni ser till att använda den konstruktivt. Det här är nämligen ett jättebra tillfälle att fokusera, bli klar och få saker ur händerna. Dessutom.. Merkurius vänder retrograd på söndag och då är det verkligen inte lika bra förutsättningar längre.

Mars opposition Uranus är en transit av den lite mer explosiva sorten. Det här är en sådan transit man varnar folk för eftersom plötsliga och chockerande saker kan äga rum.  I värsta fall kan du bli arg, upprörd och impulsiv eller frustrerad om du inte får som du vill. Det här kan vara droppen som får bägaren att rinna över så ta det lugnt i relationer, trafiken och om du håller i vassa föremål. 1/12 är den exakt men känns förstås av hela veckan.

Venus swishar över till Skytten på fredag och då släpper det ”ömsesidiga utbytet” som planeterna får när de huserar i varandras tecken. Planeterna förstärker varandra och tar på ett märkligt vis över varandras roller. (Hoppas verkligen att Mutual Reception heter så på svenska). Ja, som ni kanske har märkt har det varit några riktigt tuffa veckor allt sedan Venus gick in i Skorpionen den 7/11.

Fullmåne – söndagen den 3/12 kl 16:47 blir månen full  på 11°40 Tvillingarnas tecken.

Jupiter trigon Neptunus – detta vackra möte är står för rena ideal och andlig upplysning. Transiten är  är exakt  på söndag 3/12. Denna planet kombination innehåller massor av andlig energi, tro, hopp och kärlek. Det är ett jättebra tillfälle föra att söka i sin själ, jobba med andligheten och sin innersta sanning. Upplysning kan komma till dig genom drömmar, visioner eller meditation.

SOLEN I SKYTTEN – När Solen befinner sig i utåtriktade, glada och kommunikativa Skytten blir vi mer sociala och intresset för våra medmänniskor och vår omvärld. Skytten är ett rörligt eldtecken som älskar när det händer grejer. Vi vill bredda våra horisonter, finner lusten att lära nytt, utvecklas, resa och ta del av något som är större än oss själva. Skytten är också ett djupt andligt tecken så allt som har med välmående, tro, ideologier. Yoga, meditation och andligt sökande räknas absolut hit. Grattis på födelsedagen Skytten!

MÅNENS FÄRD – Vi har en tilltagande måne nu som befinner sig i Fiskarnas tecken under måndag och tisdag. På tisdag kväll kl 18.00 träder Månen in Väduren där den befinner sig hela tisdag, onsdag och fram till torsdag kväll. Kl 21:40 den 30/11 går månen in i Oxen där den befinner sig fram till lördagskväll kl 22:25 när månen skiftar över till Tvillingarna. Söndagen den 3/12 kl 16:47 blir månen full i Tvillingarnas tecken.

MERKURIUS I SKYTTEN – Här kommer han att verka i en miljö som verkligen överträffar hans förväntningar! Här är det högt i tak och kommunikationen är på högsta nivå! Här längtar Merkurius efter att utvecklas, lära nytt, ta till sig nya impulser – gärna ifrån främmande länder och kulturer. Käcka Merkurius, vår kosmiska kommunikator rör sig nu mellan 26° i Skytten till 29° 17 där Merkurius på söndag vänder retorgrad i Skytten. Detta är årets tredje Merkuriusretrograd. Den 23/12 02:51 vänder Merkurius direkt igen! Phu! Merkurius i Skytten

 VENUS I SKORPIONEN & SKYTTEN – Venus befinner sig 24° i Skorpionen när veckan börjar och det djupa, känslomässiga temat fortsätter. Vi vill vara riktigt nära i kontakten med andra och bli själsligt intima. Det är inte den ytliga vänskapen eller den lättsamma flirten vi söker. Ska det vara något så är det på riktigt som gäller. På fredag 1/12, kl 10:20 tecken skiftar Venus tecken och går in i Skyttens glada sfär där hon blir kvar till på annandag jul 25/12 kl 06.I eldiga Skytten söker Venus ständigt äventyret.  Det får inte vara för tråkigt och allehanda för henne.

MARS I VÅGEN –  Nu närmar vi oss slutet för Mars vandring igenom Vågens tecken. Den här veckan rör han sig mellan 22° 21 – 26° 31 i Vågen och där med avslutar Mars veckan riktigt dramatiskt eftersom han är i direkt opposition till iskalla, evolutionära Uranus. Att detta kommer att äga rum samtidigt som fullmånen gör ju att det blir till att hålla ordentligt i hatten för det kan komma att blåsa runt öronen vid veckoslutet.  Mars i Vågen

JUPITER I SKORPIONEN – kommer nu att röra sig mellan 10° -11° 39 i Skorpionen och nu är energin i full blom. Skorpionen är ett fast vattentecken som styrs av planeten Pluto. Att expansiva Jupiter går igenom ett vattentecken bereder väg för en ny kraftmanifestation. Att Jupiters går igenom ett fast tecken hjälper en viss sorts kraft att utrycka sig. Hos Skorpionen är det känslornas makt som kan användas konstruktivt eller destruktivt. Det betyder att ord som intensitet, sanning, känslor, liv, död, passion, psykologi får ökad betydelse i våra liv. I sämsta fall kan det vara ett kategoriskt svart eller vitt tänkande, kontroll och disciplin kan vara en del i detta. Nu kommer sanningen upp till ytan, vi blir starka i våra övertygelser och kan ta Jupiters hjälp att utvecklas andligen. Läs även den om Jupiters baksida,  Jupiter i Skorpionen och Jupiter igenom de olika husen

SATURNUS I SKYTTEN – Nu når Saturnus 27°20 – 28°05  och han lämnar slutligen Skytten den 19/12, 2017 så det är ju inte så lång tid kvar av den här processen som varit så tung för alla er som är födda i rörliga tecken. Disciplinerade Saturnus i världsliga Skytten driver oss att utvecklas i vår tro och öppna våra sinnen ur en praktisk synvinkel. Skytten är ju tight förbundet med tro och Saturnus med begränsning. Under dessa år har trosfrågor – både religiösa och politiska prövats, stötts och blött.  Saturnus i Skytten  

RETROGRADA URANUS I VÄDUREN Innovativa, supersmarta, revolutionerande nydanande Uranus befinner sig på 24° 56 i Väduren nu. Han gick in i Väduren 2010 och lämnar tecknet 2018 och under denna tid har han varit med och skakat om världen (tillsammans med Pluto). Han är den kosmiska väckarklockan som får oss att vakna till liv, komma på fötter och ta tag i våra liv. Revolutionära Uranus öppnar vårt medvetande och banar väg till ett nytt tänkande. Det är nya impulser, frihet och tändning som gäller. Vad han söker är frihet och nya erfarenheter.

NEPTUNUS I FISKARNA I förra veckan vände vår mjuka, känsliga, intuitiva, gudinna Direkt. Nu är hon 11° 30 i Fiskarna vilket är till stor lättnad för alla som upplevt att det varit lite väl tungt själsligen.  När Neptunus går direkt betyder det också att hon jobbar på framåt emot en positiv utveckling. m hon aspekterar någon av dina personliga planeter nu blir det lättare att finna sanningen inom dig, få intuitiv vägledning och plocka upp drömmar, projekt eller tankar som du eventuellt tappade taget om i juni när planetens bana vände. Du kan återkoppla till ditt andliga väsen, hitta det gudomliga inom dig.

PLUTO STENBOCKEN – Pluto underjordens härskare är i direkt rörelse och går framlänges och kommer nu att nå 17°53 i Stenbocken och har således hunnit något lite mer än halvvägs igenom sin långa vandring igenom tecknet som påbörjades 2008 och kommer att pågå fram till år 2023. Att Pluto befinner sig i kardinala jordtecknet Stenbocken påverkar maktstruktur och världsekonomi. Sedan planeten trädde in här har vi varit med maktkamp och krig som tagit episka proportioner. (Mycket på grund av att vi samtidigt hade Uranus i Väduren som bildade en kvadratur).

KIRON RETROGRAD – Nu är det bara några dagar kvar till dess Kirons bana vänder (vilket den gör den 5/12).  Nu är han 24°19 i Fiskarna. Ja, när en känslig planet backar tillbaka så erbjuds vi åter en chans att tänka till, bearbeta och faktiskt hinna med att integrera healingen. Att planeten backar kan faktiskt konstigt nog intensifiera smärtan de ”sår” som inte läkt fullt ut.

Norra Noden  befinner sig 17°i Lejonet.