Horoskop – Vecka 49

Väduren

Ja, det är en sprudlande och nyfiken känsla i luften på måndag eftersom fullmånens energi fortfarande dröjer sig kvar. Du har nu ett vackert kluster av planeter i Skytten, i ditt pigga, lite rastlösa och väldigt informativa 9:e hus. Det är en väldigt rolig och utåtriktad tid och den positiva känslan håller i sig ända fram till jul. Men – en liten varning dock mitt i allt! Det är så lätt att säga mer än vad man hade tänkt sig under dessa stjärnor. För er som är födda i slutet av Väduren (från 14/4 – 19/4) kommer Mars igångsättande, motiverande och faktiskt också stressande energi att göra sig påmind under veckan. Ta det lugnt! Merkurius är retrograd och det här är inte en bra tid för dig att ta förhastade beslut. På lördag flyttar Mars in i Skorpionen och det blir lite lugnare tempo i ditt liv.

Oxen

Som i ett trollslag har stjärnhimlen förvandlats under helgen och vi har ett helt annat upplägg att förhålla oss till. Du kära Oxe kommer att absolut att gilla det här eftersom tempot är lite lugnare och saker och ting blir tydliga, jordade och förståeliga. Om det är möjligt att ta det lugnt och släppa stressen så är det verkligen vad du borde unna dig nu. Va? Den som har koll vet att alla planeter befinner sig i Skytten i ditt passionerade 8:e hus. Kanske tänker du att det borde vara tvärt om?  Men.. Saturnus har Merkurius i ett järngrepp och trots att Merkurius backar (går retrograd) är det fakta, det solida och verkligheten som gäller. På lördag kliver heta Mars in i Skorpionen och därifrån går du åter in i en sex veckor lång aktiv period.

Tvillingarna

Hoppas att du kände av alla dessa positiva vibbar som söndagens fullmåne förde med sig! Månen blev full i ditt tecken och det är stort! Wow! En sådan händelse bör väl ha fått alla celler i din kropp att dansa. Fullmånen skapade också en vinkel med Neptunus vilket också präglar den här tiden. Den här veckan har vi ett helt kluster av planeter i ditt 7:e hus som står för relationer. Hm.. Det ligger kärlek och attraktion i luften. Det kan vara lätt att idealisera alternativt få en felaktig bild av andra eller av saker som händer runt dig så var försiktig. Och, och nu kommer jag till veckans stora men.. Merkurius, din styrande planet, befinner sig i klorna på Saturnus och det här har du redan fått smaka på under förra veckan, men nu är det värre eftersom Merkurius också går retrograd och förståelsen och kommunikationen människor emellan inte alltid den bästa i stunder som dessa.

Kräftan

Nu är det en ny och löftesrik vecka som väntar. Det är en glad, rolig och nyfiket social energi du har runt dig. Att vi har fullmånen precis bakom oss är skönt för nu lättar trycket som legat över oss det blir lite lättare. Under tisdag och onsdag går månen igenom ditt eget tecken och det är dagar när du är dig själv nära. Lyssna inåt och låt ditt inre, dina känslor och tankar vägleda dig. En annan fin sak som påverkar är den ljuva trigonen mellan Neptunus och Jupiter som kommer att vara exakt vid tre tillfällen. Detta är det första och det är en finstämd andlig kvalitet i detta möte som gynnar din andliga utveckling. Den spända och lite farliga energi som Mars/Uranus aspekten erbjudit löser upp sig sakta men säkert och trollas bort helt vid veckoslutet när Mars skiftar över till Skorpionen.

Lejonet

Det är en så fin period som väntar dig Leo! Nu har du ett helt kluster av roliga planeter i ditt skapande, kreativa 5:e hus och jag anar att du vill pynta och dekorera i Lejonkulan så att det blir så där riktigt hemtrevligt och välkomnande som du gillar att ha det. Romantik, kärlek och mys ingår också i den kosmiska planen för dig den här veckan. Härligt!   Men vad som också äger rum här är att retrograda Merkurius fastnat i Saturnus skugga så det kan vara reella missförstånd kan uppstå om du inte är försiktig. All denna eld som kommer från alla håll kan göra dig lite väl frispråkig och spontan. Heta Mars dundrar in i Skorpio på lördag och påbörjar därmed en sex veckor lång repa igenom ditt 4:e hus. Coolt! Där återvänder motivationen, passionen och lusten till dig. Roligt!

Jungfrun

Merkurius som redan sedan förra veckan hamnat i klorna på Saturnus – går nu sedan igår även retrograd. Det här är två väldigt illavarslande tecken, i synnerhet för dig som är styrd av Merkurius. Om du dessutom tillhör dem som använder kommunikationsteknik dagligen, datorer, nätet och kanske även jobbar med människor är detta ytterligare försvårande omständigheter. Min rekommendation i tider som dessa är ta backup på allt som är viktigt och se till att all info är sparad i molnet. En retrograd behöver inte vara så illa trots allt men Saturnus närvaro blir som en ständig verklighetskontroll. Eftersom Neptunus nyss triggats i söndagens fullmåne så dröjer även dess illusoriska energier kvar. Det är så lätt att man missuppfattar eller blir missuppfattad. Men.. förutom allt detta finns en glad och sprudlande grundton i horoskopet så veckan erbjuder inte någon dålig stämning eller tung känsla – men som du må förstå, definitiva risker.

Vågen

Mars som befunnit sig i ditt tecken i nästan sex veckor har nu bara fem dagar kvar i tecknet innan han på lördag dundrar vidare in i Skorpionen. I och med den övergången löser den spända och även jobbiga energin som uppstått i mötet mellan Mars/Uranus upp sig. Nu lättar det för dig Vågen och den glada, sociala energin december erbjuder är så välkommen. Merkuriusretrograden påverkar ju förstås dig som alla andra och det här är inte tid att påbörja något nytt. Snarare så handlar det om att börja se saker till sitt slut, runda av och avsluta projekt du har på gång, städa undan och förbereda dig för en njutbar och härlig period. Vänner, familj och ditt eget välbefinnande måste få ta större plats i ditt liv. Om kreativa idéer poppar upp i ditt huvud kan du skriva ner dem och spara dem till nästa gång arbetslusten drabbar dig. Bra tankar –  fel tajming.

Skorpionen

Från att under två månaders tid ha varit zodiakens mest uppmärksammade person blev det nu plötsligt behagligt tyst runt dig och kvar är du – ensam med Jupiter. Härligt! Bättre sällskap än så kan du ju knappast ha vid din sida. Han är mirakelgöraren så tveka inte nu Skorpan. Du får det du vill om du fokuserar. Om det ännu inte har hänt så är framgången är inte långt borta ifrån dig. Men.. som vanligt är det inte jobb eller pengar som upptar dina tankar. Det är relationer och känslor som betyder allt för dig. Det här kan vara en knepig tid för att kunna nå fram med ord – eftersom alla former av kommunikation är lite blockad av Saturnus/Merkurius mötet. Heta Mars träder in i ditt tecken på lördag och därifrån fyllas ditt väsen med motivation, glädje och livslust igen.

Skytten

All den positiva energi som söndagens fullmåne erbjöd dig följer förstås med dig in i den här nya veckan. Universum ser till att du får frikostiga portioner av bra vibbar runt dig när både Venus, Merkurius och Solen fyller upp din sfär och gör ditt liv njutbart och kul. Du mår bättre än på länge och lever livets glada dagar med många möten både på jobb och privat. Men.. naturligtvis kommer du, precis som alla andra att känna av Merkurius retrograd och det faktum att Merkurius fastnat i Saturnus bojor + att Neptunus som också triggades i fullmånen gör sig påmind. Det är verkligen överhängande risk att du säger något dumt som du får ångra, blir missuppfattad eller själv missförstå. Här kan man fritt tänka sig hela spektret ifrån förvirrad till blåst så håll ögon och öron öppna.

Stenbocken

De allra flesta har svårt att hantera Saturnus/Merkurius mötet – men inte du eftersom det är din styrande planet. Men det inte ens du, strävsamma människa, kan förhindra är Merkurius retrograd och allt det strul som detta skeende medför. Man kan faktiskt se det som en ”force majeure” som vi helt enkelt bara måst anpassa oss till. Hur? Ja, acceptans, tålamod och back up på alla hårddiskar kommer att vara till stor hjälp i processen som varar ända fram till jul. Mars/Uranus oppositionen som drivit på skeendena runt dig löses upp nu lite dag för dag och försvinner helt när Mars tar klivet in i Skorpionen på lördag. Livet blir så mycket lättare att hantera härifrån. Det är en trevlig, mysig och social december som väntar.

Vattumannen

Det ser ut som att det går riktigt bra för dig nu Vattenbärare. Alla härliga planeter har samlats i ditt sociala och uppfinningsrika 11:e hus. Härligt! Det bäddar ju för en jätterolig period när det sociala livet får sig ett positivt lyft. Ifrån lördag när heta Mars tickar in i Skorpionen och bildar en utmanande vinkel till allt som är du är även kärlek, passion och förälskelse sådant som kan komma att uppstå – så se till att komma ut och träffa folk. Att Jupiter befinner sig i ditt karriärshus är förstås jätteroligt eftersom den positionen garanterar en positiv utveckling. Eftersom planeten kommer att hålla sig i det läget ända fram till november nästa år kan du faktiskt släppa fokus på arbetslivet nu i december. Ställ in karriären på auto pilot och låt saker sköta sig själva och falla på plats.

Fiskarna

Söndagens härliga fullmåne fyllde dig med mängder av glad, kommunikativ och sprudlande energi och processen fortsätter under hela måndagen och klingar av först på tisdag när månen skiftar över till Kräftans tecken. På det hela taget är det en kul vecka du har framför dig som kommer att innehålla ett rikt socialt flöde och goda skratt. Men det är inte utan att den här perioden innehåller också varningar – och onsdag lär dessutom vara den värsta dagen. Ja, Merkurius/Saturnus möte visar dig verkligheten med all önskvärd tydlighet men det försvårar samtidigt kommunikationen och förståelsen mellan människor. Att Pluto råkar vara opposition Månen (kaos och drama) samtidigt gör ju det hela till en dag då du inte bör utmana ödet. Det finns överhängande risk för missförstånd, förvirring och knas. Försök ta det som sägs med humor och gå inte in i diskussioner – det är bättre att bara köra det vanliga Fisktricket och bara listigt glida undan.