På Himlavalvet – Vecka 49

Birgitta Mårtensson i Grisslehamn tog den här fina bilden av fullmånen när den steg upp ur Ålands hav – lysande som en sol – tidigare i eftermiddag.

Det är första advent idag och i skrivande stund känner jag förstås av fullmånens vibrationer. Den är så mäktig – en SuperFullmåne – som är mycket närmare jorden – det är därför den ser så stor ut.

Det är en härlig om än en aning märklig vecka vi har framför oss. Visst! Merkurius är retrograd och kommer att vara det fram till jul men om man inte jagar upp sig över det utan bara acceptera att saker kan gå fel ibland – är detta en härlig tid fylld av glada möten och mysig samvaro. Njut! Alla de här riktigt tunga aspekterna vi haft över oss löser upp sig nu så jag vill bara säga att nu är faran över så kom ut och lek!

Jupiter trigon Neptunus är en underbar transit som är exakt i detta nu men kännbar hela veckan. Detta vackra möte  står för rena ideal och andlig upplysning och kommer att vara ett pågående ”tema” fram till augusti. Det blir tre exakta möten  idag, i slutet av maj kommer det 2:a och 3:e infaller i augusti. Denna planet kombination innehåller massor av andlig energi, tro, hopp och kärlek. Det är ett jättebra tillfälle föra att söka i sin själ, jobba med andligheten och sin innersta sanning. Upplysning kan komma till dig genom drömmar, visioner eller meditation.

SOLEN I SKYTTEN – När Solen befinner sig i utåtriktade, glada och kommunikativa Skytten 03°33 -11°53 blir vi mer sociala och intresset för våra medmänniskor och vår omvärld. Skytten är ett rörligt eldtecken som älskar när det händer grejer. Vi vill bredda våra horisonter, finner lusten att lära nytt, utvecklas, resa och ta del av något som är större än oss själva. Skytten är också ett djupt andligt tecken så allt som har med välmående, tro, ideologier. Yoga, meditation och andligt sökande räknas absolut hit. Grattis på födelsedagen Skytten!

MÅNENS FÄRD – Energin ifrån söndagens fullmåne är med oss i allra högsta grad när veckan inleds. På tisdag vid midnatt träder månen in Kräftans tecken för en 2 dygn lång vistelse. Torsdag också runt midnatt träder månen in Lejonet och 2 dygn senare på lördag och söndag är månen i Jungfruns tecken. På söndag påbörjar vår avtagande måne sitt sista kvarter.

RETROGRADA MERKURIUS I SKYTTEN –  I söndags påbörjade Merkurius årets sista retrograd! Intressant nog befann sig planeten i konjunktion med Saturnus vilket kommer att prägla hela perioden. Det blir som en ständigt pågående granskning, ”reality check” när vi måste koncentrera oss extra på att förstå vad som pågår och också finna en ny och bättre struktur i våra liv. Dan före dopparedagen 23/12 02:51 vänder Merkurius direkt igen! Men den här processen kommer att följa med oss ända in i 2018. Merkurius retrograd

VENUS I SKYTTEN – 03° – 11°53 I eldiga Skytten söker Venus ständigt äventyret.  Det får inte vara för tråkigt och allehanda för henne. Vi alla kommer att vilja söka oss ut, träffa människor och uppleva saker. Resor, mingel, fart och fläkt är Skyttens melodi. Allt som stillar vår nyfikenhet, som gör att vi utvecklas, förhöjer vårt medvetande eller lär oss saker främjas nu.  När kärlekens gudinna är i optimistiska Skytten älskar hon friheten och nya utmaningar.  Peace, Love and Understanding är Skyttens melodi. Venus i Skytten

MARS I VÅGEN/SKORPIONEN –  Nu närmar vi oss slutet för Mars vandring igenom Vågens tecken. Den här veckan rör han sig mellan 26°45 Vågen – 00°55  i Skorpionen. Det är på lördag mitt på dagen som skiftet över till Skorpionen äger rum. Spännande! När Mars är i Skorpionen är han ju i en miljö som han själv älskar och trivs i.

JUPITER I SKORPIONEN – kommer nu att röra sig mellan 11°43 -13°03  i Skorpionen och nu är energin i full blom. Skorpionen är ett fast vattentecken som styrs av planeten Pluto. Att expansiva Jupiter går igenom ett vattentecken bereder väg för en ny kraftmanifestation. Att Jupiters går igenom ett fast tecken hjälper en viss sorts kraft att utrycka sig. Hos Skorpionen är det känslornas makt som kan användas konstruktivt eller destruktivt. Det betyder att ord som intensitet, sanning, känslor, liv, död, passion, psykologi får ökad betydelse i våra liv. I sämsta fall kan det vara ett kategoriskt svart eller vitt tänkande, kontroll och disciplin kan vara en del i detta. Nu kommer sanningen upp till ytan, vi blir starka i våra övertygelser och kan ta Jupiters hjälp att utvecklas andligen. Läs även den om Jupiters baksida,  Jupiter i Skorpionen och Jupiter igenom de olika husen

SATURNUS I SKYTTEN – Nu når Saturnus 28°08 – 28°54  och han lämnar slutligen Skytten den 19/12, 2017 så det är ju inte så lång tid kvar av den här processen som varit så tung för alla er som är födda i rörliga tecken. Disciplinerade Saturnus i världsliga Skytten driver oss att utvecklas i vår tro och öppna våra sinnen ur en praktisk synvinkel. Skytten är ju tight förbundet med tro och Saturnus med begränsning. Under dessa år har trosfrågor – både religiösa och politiska prövats, stötts och blött.  Saturnus i Skytten  

RETROGRADA URANUS I VÄDUREN Innovativa, supersmarta, revolutionerande nydanande Uranus befinner sig på 24° 47 i Väduren och vänder inte Direkt för än efter årsskiftet. Han gick in i Väduren 2010 och lämnar tecknet 2018 och under denna tid har han varit med och skakat om världen (tillsammans med Pluto). Han är den kosmiska väckarklockan som får oss att vakna till liv, komma på fötter och ta tag i våra liv. Revolutionära Uranus öppnar vårt medvetande och banar väg till ett nytt tänkande. Det är nya impulser, frihet och tändning som gäller. Vad han söker är frihet och nya erfarenheter.

NEPTUNUS I FISKARNA I förra veckan vände vår mjuka, känsliga, intuitiva, gudinna Direkt. Nu är hon 11° 34 i Fiskarna vilket är till stor lättnad för alla som upplevt att det varit lite väl tungt själsligen.  När Neptunus går direkt betyder det också att hon jobbar på framåt emot en positiv utveckling. m hon aspekterar någon av dina personliga planeter nu blir det lättare att finna sanningen inom dig, få intuitiv vägledning och plocka upp drömmar, projekt eller tankar som du eventuellt tappade taget om i juni när planetens bana vände. Du kan återkoppla till ditt andliga väsen, hitta det gudomliga inom dig.

PLUTO STENBOCKEN – Pluto underjordens härskare är i direkt rörelse och går framlänges och kommer nu att nå 18°05 i Stenbocken och har således hunnit något lite mer än halvvägs igenom sin långa vandring igenom tecknet som påbörjades 2008 och kommer att pågå fram till år 2023. Att Pluto befinner sig i kardinala jordtecknet Stenbocken påverkar maktstruktur och världsekonomi. Sedan planeten trädde in här har vi varit med maktkamp och krig som tagit episka proportioner. (Mycket på grund av att vi samtidigt hade Uranus i Väduren som bildade en kvadratur).

KIRON I FISKARNA – Kiron som nu befinner sig stationär i Fiskarna på 24°19 vänder rätt på tisdag.  Den kommer inte att vända retro på länge utan rör sig nu ganska hastigt (för att vara sega Kiron alltså) men bestämt ut ur Fiskarna och anländer till Väduren i april 2018. Det är nu de som är födda i Fiskarnas sista grader som får jobba med sina inre sår, att läka och helas och gå ut ur transiten som en stärkt individ. Underbart!

Norra Noden  befinner sig 16°i 53Lejonet.