Horoskop – vecka 5

 

 imbolccopy

2 februari firas den keltiska högtiden Imbolc eller Kyndelsmässodagen (candlemass eng – ljusmässan)  som den kristna världen kallar högtiden.

Roligt att notera är att vi nu befinner oss mitt emellan vintersolståndet och vårdagjämning. Högtiden handlar om att glädjas åt att vi överlevt vintern, att det värsta är över, åt att naturen faktiskt  sakta förbereder sig för våren, att vi genom ljusets återkomst återfår våra krafter igen.

Det är en eld, ljus och fertilitetshögtid där vi helgar Gudinnan och Moder Jord.

 

⭐️ VÄDUREN

Det här är en vecka när du inte upptas av så starka yttre influenser utan kan jobba på och fullfölja vad du har i sinnet utan störningar. Ja, men vi är fortfarande i skuggan efter eklipsen och heta Mars fortsätter sig väg igenom Väduren så detta är absolut inte en händelselös tid – tvärt om. Det finns en massa krut i dessa stjärnor. Nu kommer tonvikten dock att ligga på arbete, dina möten med andra människor och kanske även grupper. Nu har du huvudet på skaft och att inhämta ny kunskap, jobba med ditt intellekt är utmärkt för du är kvick i tanken och det är en fin utveckling som kommer.

Vi har en avtagande måne på gång och innan veckan är över har vi gått in i mörkermånens period. Det här är dagar med en lägre energinivå och andra kanske inte är lika viljestarka, pigga och framåt som du.  Tålamod, medkänsla och förlåtelse är viktigt att bära med sig nu.

Årshoroskop Väduren

⭐️ OXEN

Trygghet, kärlek och mysiga vibbar är det viktigaste för dig. Under månd – tisd rör sig månen igenom skorpionen, mitt emot dig alltså och detta är dagar när dina känslor är djupa och kommer från ditt innersta. Det är en superbra tid att dela det du bär inom dig till din partner. Under dessa dagar möter även pigga Merkurius upp med Solen vilket absolut kan hjälpa dig att finna de rätta orden och uttrycka dig.

Det här är i jämförelse med vad vi varit med om tidigare i år en vecka när universum håller sig någorlunda på mattan. Inga starka händelser att invänta därför – men detta är en ack så nyttig arbetsvecka när du kommer att få massor uträttat. Vi har en avtagande måne på gång och hela den processen handlar om att göra klart snarare än att starta upp nytt. Till helgen går vi in i mörkermånen fasen och du behöver mysa, vila och hämta hem dig själv.

Årshoroskop Oxen

⭐️ TVILLINGARNA

Se fram emot en fin vecka när det mesta går din väg. Vackra Venus skänker dig kärleksljus och njutbar energi. Härligt! Din planet Merkurius hamnar i hetluften redan från start eftersom han närmar sig ett möte med självaste Solen som äger rum under tisdagen men som färgar hela veckan. Nu tankar Merkurius energi, blir piggare än någonsin och hastar sedan före Solen. Underbart! Efter energiöverföringen speedar han iväg. Solen tillåter honom som mest vara 28° isär innan han obönhörligt kallas tillbaka i retrograd – men detta sker först i mars. Du har ytterligare en hel månad framför dig utan en enda retrograd planet.

För  din del gör allt detta att du är på topp. Att du kan lära nytt, speeda fram i livet, lära känna folk och även högprestera. Massor av idéer och impulser som far igenom ditt vackra huvud men.. Vi har en avtagande måne och energinivån är lite lägre hos de allra flesta. Lär gärna känna, planera och lek men ta inte an något nytt åtagande före nymånen den 4/2.

Årshoroskop Tvillingarna

⭐️ KRÄFTAN

Kaxiga Mars har befunnit sig i i Väduren och ditt karriärhus ända sedan nyår och för mången Kräfta kan det hända att det varit lite väl tufft att ta. Jobb och jobb och kanske även stress på det och detta skedde icke att förglömma mitt under brinnande eklipssäsongen. Hm, Mars är kvar dock men frågan är om du orkar med mer av honom? Veckan börjar med en avtagande måne i Skorpionen – månd – tisdag som gör att du bör vara uppmärksam på dina känslor, dina gränser och din egen energi. Om jag får ge dig ett tips.. Dra inte igång några nya projekt just nu. Var snäll emot dig själv och dra ner på prestationskraven du ställer på dig själv. Under helgen går vi in i mörkermånefasen och du gör klokt i att bara slappa, mysa och ha det bra. Goda relationer, tillhörighet, kärlek, familj och goda vänner är som vanligt det som får dig att må bra. Mycket av den vara medicinen samt vila gör dig förberedd på veckan 6 som innehåller en massa krut och kanske även mirakler.

Årshoroskop Kräftan

⭐️ LEJONET

Det är ett behagligt klimat i ditt horoskop. All denna eld som Venus och Jupiter tillför ifrån Skytten och ditt 5:e hus plockar fram dina bästa egenskaper. Heta Mars läge i Väduren bidar ju också till bilden. Intressant att iaktta den här veckan är att det kan spraka till med krispi, smart Uranisk energi som kommer till dig ifrån flera håll. Att Mars dag för dag närmar sig Uranus är en sak. Kanske vill du frigöra dig från sådant som har hållit dig lite låst eller tillbaka. Under tisdagen möts Merkurius och Solen och det här mötet vitaliserar Merkurius och ger honom superkrafter för en tid. Eftersom allt detta äger rum mitt emot dig har det förstås extra stor betydelse för dig. Är det så att du går i valet och kvalet med någonting? Använd den här fördelaktiga energin vidareutveckla, för att bolla idéer och kanske komma till beslut? Det är ingenting som skuggar din himmel nu Leo – så kör på nu bara.

Årshoroskop Lejonet

⭐️ JUNGFRUN

Största händelsen nu sker på tisdag när Merkurius möter upp med Solen och får en massa lyckosam överskottsenergi. Det ser ut som det är ditt 6:e hus med jobb, dagliga vanor som diet, träning och personlig omsorg om sig själv som hamnar fokus nu. Tar du hand om dig själv lika bra som du borde? Jungfrufällan brukar ju vara att serva hela världen men missa ut på sig själv. Passa på att njuta av Venus närvaro för det är sista veckan hon påverkar så starkt. Om du har tid och råd skulle jag rekommendera dig att göra någonting extra som är personligt och bara för dig själv. Massage, ansiktsbehandling eller shopping? Bara du väljer något som boostar ditt ego, får dig att känna dig fin och värdefull.

Som sagt – det här med dagligt arbete är ju också på tapeten, men känner jag dig rätt har du ständigt fokus på dina arbetsuppgifter. Att vi har en avtagande måne gör att vitalieten och energin är lite lägre än annars så mitt tips är att du avvaktar med jobb, nya tag och nya starter tills nästa vecka när ALLT händer.

Årshoroskop Jungfrun

⭐️ VÅGEN

Solen och Merkurius möts nu i Vattumannen och ditt kreativa 5:e hus. Härligt! Här kan nya tankar, snilleblixtar och bra energi födas. Och inte minst – nu om någon gång kan du nå fram känslomässigt och verbalt. Det här är supergoda nyheter för den som skriver, målar eller helt enkelt kanske bara vill nå fram till sin älskling och tala ur hjärtat och bli förstådd.

Astrologiskt har ju året redan hunnit innehålla massor av galet uppskruvad energi. Jag tänker mest på eklipssäsongen och det faktum att hetsiga Mars är mitt emot allt som är du. Inget av detta erbjuder den balans och harmoni som du behöver för att må bra. För dig kära Vågenfödda varelse så hoppas jag att du ska kunna varva ner och njuta av livet. Om du har möjlighet att påverka dina dagar och inte är helt uppbunden av jobb är rådet att skänka dig själv lite egen tid, må bra tid och kärlek. Ja, för att du är värd det.vDet här är vecka när vitaliteten är lite lägre genom att vi har en avtagande måne på gång.

Årshoroskop Vågen

⭐️ SKORPIONEN

På månd – tisd befinner sig månen i ditt tecken. Intensitet och starka känslor är hur andra beskriver detta – men jag anar att du bara känner dig precis som hemma och får tillfälle att uttrycka dig. Ja, kommunikation och känslor är tema för hela veckan faktiskt och det kommer till dig från alla håll. Vi har ett superpiggt och stimulerande möte mellan Merkurius och Solen. Du får en push framåt, smarta tankar och finner orden du behöver för att kunna uttrycka dig. Att det hela infaller ditt 4:e hus för ju tankarna till ditt innersta eller kanske ett behov av att tala ut eller fatta beslut runt just hemmet. Det kan vara dags att rycka tag i renoveringsprojekt eller andra förbättringsåtgärder.

Under veckoslutet möts Månen och Pluto och även det mötet bjuder på riktigt duktigt med skorpionisk energi. Mars vandring igenom Väduren pågår fortfarande – på gott och på ont. Å ena sidan är det här en vitaliserande energi som du lätt kan ta till dig. Men det är samtidigt också en indikation på att du behöver ta din hälsa, personliga välmående och dagliga vanor på allvar. Du behöver ta hand om dig lite extra och vara lyhörd inför kroppens behov.

Årshoroskop Skorpionen

⭐️ SKYTTEN

Hoppas att förra veckans var lika härlig som horoskopet antydde genom Venus och Jupiters möte. Dag för dag glider nu de båda välgörarna isär men energin ifrån detta håller i sig och fortsätter att välsigna din väg. Det sprider en hoppfull känsla och kanske, kanske är det nu det lossnar för dig med din flirt? Förutom kärlek och charm är kreativitet och pengar är andra områden som Venus påverkar.  Det är Venus sista vecka i ditt tecken så passa på att utnyttja flödet, flirta på och charma allt du ser. Det är i stunder som dessa man verkligen önskar att du går på anställningsintervjuer, visar upp dig eller på annat sätt ser till att ljuset faller på dig. Det är din allra glittrigaste och mest sociala sida vi andra ser nu. Och samtidigt pågår också det härliga mötet mellan Solen och Merkurius som även det är super för kommunikationen. Nu laddas Merkurius förmågor upp av Solens värme och han får förnyade krafter. Jag tror att du kan förhandla till dig precis vad som helst nu.

Årshoroskop Skytten

⭐️ STENBOCKEN

Heta Mars befinner sig en pådrivande vinkel vilket får mig att misstänka att du har lagt i högsta växeln?  Det ser ut att vara full rulle på dig nu Stenis!

Rent generellt är detta en riktigt fin arbetsvecka när du ostört kan fullfölja dina planer, utföra dina storverk. Inte en enda planet bråkar med dig nu för tillfället och det ser ut som en välsopad bana framför dig. Du kan förvänta dig att saker blir som du hoppats och strävat efter. Solen och Merkurius gör ett superbra möte i ditt ekonomiska andra hus. Den som är egen företagare kanske får in nya kunder, skriver avtal eller liknande. Alla kan förstås använda den här gynnsamma energin till förbättringar. Framemot helgen kan det i värsta fall uppstå skarpt läge när Månen rör sig över Pluto och dina känslor ställs på sin spets.

Eh, du kanske trodde att det skulle bli lugnt i ditt horoskop nu när Solen lämnat din sfär? Kära Stenbock, det finns alltid andra planeter på ingång. Nästa vecka är väldigt kul och intressant. Vila och se till att vara redo för den.

Årshoroskop Stenbocken

⭐️ VATTUMANNEN

Förra veckan inleddes med en oerhört känslomässigt kraftfull fullmåne/eklips som satte ditt tecken i fokus. Den energin är inte över än, även om vi kan vaggas in i känslan att det är så eftersom månen är avtagande och energin lite lägre. Visst, så kan det kännas men håll i minnet att vi trots det går emot en hejdundrande nymåne som infaller i ditt tecken nästa måndagskväll. Den om något ger en ny start och vill du följa planeternas råd – samlar du energi, utvecklar tankar och idéer under den här veckan och väntar på nymånens krafter och den kick det ger. Sammanfattningsvis – jättefin arbetsvecka när du gör klokt i att hålla dig på mattan och avvakta skeendena under nästa. Bäst att så när du vet att du vet att skörden blir god. Men trots den lite tröttare energin finns det saker i horoskopet som du kan glädjas åt. Under tisdagen möts Solen och Merkurius i ditt tecken i en superfin omfamning som fyller Merkurius med ny energi och glädje och du kära Vattenbärare stimuleras, blir gladare och allt är kort och gott toppen.

Årshoroskop Vattumannen

⭐️ FISKARNA

Gäsp, var det första ord som kom upp när jag kastade ett getöga på ditt horoskop. Solen är i Vattumannen och ditt helande 12:e hus. Ditt andliga väsen är i fokus och du kommer i kontakt med det stoff som drömmar är vävda av. Som om inte det vore nog har vi dessutom en avtagande måne som under veckoslutet övergår i en mörkermåne och vitaliteten är därför lägre. För dig handlar veckan om healing, om att återfå sin energi och att fatta beslut.

Den verkställande kraften kommer inte riktigt till dig för än nästa vecka – men om du inte sätter förväntningarna så högt kan det vara helt okay att ha det så här och bara softa. Dina processer sker mer eller mindre av sig själv – men önskar du snabba på det hela eller utnyttja kraften i detta är alla former av meditation och inre arbete så välkomna.  Det du når är din innersta sanning och kärna. I detta boostas även din intuition, din kärlek och förmåga till empati. Du får kosmisk hjälp i healingprocesser, förlåtelse och förälskelser.

Årshoroskop Fiskarna