Horoskop – Vecka 5

 

1 februari firas den keltiska högtiden Imbolc eller (Kyndelsmäss). Nu är vi exakt mitt emellan vintersolståndet och vårdagjämning. Högtiden handlar om att glädjas åt att vi överlevt vintern, åt att naturen nu sakta förbereder sig för våren, att vi genom ljuset återfår våra krafter igen. Det är en eld, ljus och fertilitetshögtid där vi helgar Gudinnan och Moder Jord. Happy Imbolc

Fullmånen & Månförmörkelsen

VÄDUREN

Det är en så härlig och kreativ vecka du har framför dig. På onsdag är har vi en superfullmåne & månförmörkelse som landar i ditt 5:e hus som kommer att sprudla av hjärta, skapande lust och glädje. Kanske är det så att ett projekt du jobbat på med kommer in hamn och du kan känna tillfredsställelsen av att bli klar. Nu kan den som känner att det är min tur att få lyckas eller kanske min tur att bli uppmärksammad – få sina önskningar uppfyllda. Men det kan också vara så att det är under denna måne som du får frågan som du väntat på. Detta kan gälla såväl affärsliv som jobb och kärlek. Wow.. nu är det dags för dig att sätta bollar i rullning och planer i verket.

Vädurens Årshoroskop

OXEN

Vad sägs om nya chanser? Det är dynamisk, igångsättande och motiverande och faktiskt riktigt häftig arbetsvecka som du har framför dig. Solen befinner sig i ditt karriärshus – vilket gör 10:e att din ambition att lyckas stiger i höjden. Många av er önskar sig ett friare liv, vill fritt kunna råda över sin tid och inkomst. Ta fram entreprenören i dig och spåna lite fritt över hur du skulle vilja se att din framtid gestaltar sig. Händelseförloppet domineras förstås av onsdagens jättehäftiga fullmåne/månförmörkelse. Samma dag går även smarta Merkurius går in i Vattumannen på onsdag vilket också är ett steg i rätt riktning för dig. Spelar du dina kort rätt nu så kan du på kort tid förändra din situation helt. Så se till att hålla dig framme, ha din Linkedinprofil uppdaterad och gärna CV färdigt i datorn. Det kan vara nu det händer!

Årshoroskop Oxen

TVILLINGARNA

Det är en högintressant tid som ligger framför dig nu. På onsdag händer verkligen allting. En supermåne + eklips infaller i ditt tredje hus och det får du dig kära pratglada Tvilling att känna dig som hemma. Oavsett vad än det är ju har gått och ruvat på eller jobbat med så ser det här ut som det perfekta tillfället att låta omgivningen se ditt projekt, eller höra din idé. Dessutom tar din styrare Merkurius in i Vattumannen vilket lättar upp stämningen för dig och ger dig den där luftiga, fria känslan tillbaka. Tjoho! Nu flyter livet på igen. Att kaxiga Mars är i ditt 7:e hus gör att du inte kan vara helsäker på att dina relationer runt dig avlöper smidigt. Det kan finnas spänningar i luften och förmörkelser har en tendens att ställa saker på sin spets.

Årshoroskop Tvillingarna

KRÄFTAN

Kommer du ihåg vad som var aktuellt i ditt liv för ett halvår sedan? Tankar och processera som startade vid den stora solförmörkelsen 21/8 kulminerar nu på onsdag när fullmånen/ förmörkelsen landar i ditt ekonomiska 2:a hus. Sammantaget kan du se fram emot en riktigt fin period som börjar nu. Det finns goda möjligheter till förbättringar och det skadar verkligen inte att hålla ett vaksamt öga öppet för nya chanser i såväl jobb som privat. Förmörkelsen är lite pushig och pådrivande och kan ställa saker på sin spets och hjälpa dig i dina beslutsprocesser. Det finnas listiga strategier och lösningar som du kanske inte tänkt på? Att gå till en professionell kan ge värdefull information för hur du ska lösa ditt yrkesmässiga och ekonomiska pussel.

Årshoroskop Kräftan

LEJONET

Utvecklingen de kommande veckorna ser så himla positiva och spännande ut. På onsdag 31/1 händer idel intressanta saker. Merkurius glider då in i Vattumannen där redan Solen och kärlekens gudinna Venus lyser upp ditt 7:e relationshus och ser till att människor dras till dig vilket förstås är underbart. Men den stora livshändelsen är förstås den ovanliga och superhäftiga fullmånen och månförmörkelsen som äger rum hemma i ditt eget tecken. Ett gyllene tillfälle kan dyka upp precis runt hörnet (inom två veckor) så var redo att grabba tag i chansen med båda händerna. I kärlek är det lite samma koncept som gäller men där är det förstås hjärtats röst som får avgöra. Kör så det ryker – du har ingenting att vinna på att avvakta och bida din tid.

Årshoroskop Lejonet

JUNGFRUN

Nu befinner vi oss i vinterns förmörkelsesäsong och härifrån kommer intressanta saker att hända. Onsdagens fullmåne och förmörkelser infaller i ditt andliga 12:e hus vilket förstås inte ger så tydlig påverkan i det yttre – men intuitionen och dina inre processer blir desto aktivare. Lyssna inåt för det är där inne någonstans som du finner svaren.  Nu rasslar Solen, Venus och från och med onsdagen också din styrare Merkurius sig igenom ditt hårt arbetande 6:e hus. Härligt! Det lär förbättra din image på jobbet och om inte annat så kanske du är så charmerande nu att resultatet knapp räknas? Rutiner, sömn, träning och bra kost är A-O för dig nu för att du ska orka fram till våren.

Årshoroskop Jungfrun

VÅGEN

Wow..Det är en total energivändning på gång nu. Den heta, eldiga flamma som fullmånen i Lejonet tänder i veckan infaller i ditt utåtriktade 11:e hus vilket ger dig en central roll grupper, på nätet eller i större sammanhang där mycket folk är involverade. Socialt är det bara framgång att vänta och nu löses såväl relations som vänskapsfnurror upp. Använder du flödet får du bra resultat från såväl personliga samtal som andra möten och affärsdiskussioner. Eklipsen som fullmånen för med sig vrider upp värmen även i ditt horoskop och får dig att gå lite längre och tänka lite utanför boxen. Bra initiativ Vågen! Låt dig fyllas av fullmånens kraft ta tillbaka makten och den styrande rollen! Solen, Venus och Merkurius befinner sig alla i Vattumannen och den luftiga energin passar dig som hand i handske och du gör bra ifrån dig intellektuellt och kreativt.

Årshoroskop Vågen

SKORPIONEN

Onsdagens superfullmånen/månförmörkelsen är årets första eklips och den lär skaka igång i 2018. (Ja, jag har redan fått klagomål på året. Folk tycker inte att det börjat bra). Fullmånen lyser upp ditt 10:e karriärshus och nu kära Skorpion ska du se att du får positiva resultat. Det här kan absolut utgöra ett vägskäl i ditt liv. Vissa väljer att avsluta det som de inte längre behöver i eklipstider och blir det så – se det som ett viktigt steg i rätt riktning. Massor av positiva influenser är på väg in i ditt liv. Vinka nu adjö till dina tillbakadragna mystiska vibbar och stig ut i rampljuset igen Skorpionen. Det är dags att du kliver fram och visar folket var skåpet ska stå och huvuden att vändas efter dig när du drar fram. Arbetar du inom ett yrke där du står på scenen, framför eller bakom en kamera så år framgången garanterad.

Årshoroskop Skorpionen

SKYTTEN

Du tycks befinna dig i händelsernas centrum och med Mars som är på besök i ditt tecken anar vi att din tillvaro inte bara är en dans på rosor nu. Mars har ju en tendens att hypa upp skeenden – på ont och på gott. Du som tycker om fart och fläkt tycker nog att Mars är en välkommen gäst.  På onsdag har infaller en av årets stora astrologiska händelser – en superfullmåne/ förmörkelsen i Lejonet och i ditt äventyrliga 9:e hus vilket förstås är din melodi. Att vilja uppåt och framåt och bränna iväg emot framtiden är ju din grej. Förmörkelser handlar just om förvandlingar och ofta stora och oväntade förändringar som kan inträda i det lilla till det stora globala. Dina känslor blir stora och så även din frihetslängtan. Nu väver du nya drömmar och tankar om framtiden.

Årshoroskop Skytten

STENBOCKEN

Nu lämnar Merkurius ditt tecken och det kluster av planeter som levt rövare i ditt tecken är nu upplöst och kvar blir du med Saturnus och Pluto vid din sida. Det betyder inte att livet blir stillastående – tvärt om. Nu flyttas fokus från din person till ditt ekonomiska 2:a hus så du kommer att ha fullt upp med arbete och försörjning. Onsdagens heta fullmåne/ eklips äger rum i ditt passionerade, intima 8:e hus som intressant nog också kan handla om ekonomi, delade tillgångar. En förmörkelse är alltid betydelsefull och dess effekter kan göra sig påminda upp till ett halvår senare. Skeendena nu kan leda både affärer och kärleksrelationer till en peek. Genombrott eller avbrott. Det blir lite antingen eller där och det är du som håller i taktpinnen och avgör hur du vill att resultatet ska utfalla.

Årshoroskop Stenbocken

VATTUMANNEN

Veckan domineras förstås av den överhettade fullmånen som kommer att äga rum 11° 37 Lejonet och därmed är du helt involverad i skeendet. Ditt horoskop ser helt underbart och utvecklingen framöver är minst sagt lovande. På onsdag slår universum på stora trumma och allt händer med dig och ditt romantiska 7:e hus. Solen, Venus och Merkurius samlas nu i kärlekens hus och du visar ditt allra vackraste jag för världen och människor och roliga händelser dras till dig. Det är stora grejer på gång med din utveckling Vattumannen! Solen, Venus och Merkurius binds samman med Månen,  och expansiva Jupiter. En fantastisk utveckling startade i såväl ditt privatliv som arbetsliv för ett halvår sedan och jag förmodar att du känner att du är bra på gång.

Årshoroskop Vattumannen

FISKARNA

Minns du vad du tänkte och kände i somras? Onsdagens fullmåne/eklips för dig nu tillbaka till 21 augusti och den solförmörkelse som ägde rum då. Intressant nog är den tiden sammanlänkad med skeendena nu och det skulle inte förvåna om du förstår exakt på vilket sätt. Fullmånen kommer att landa i ditt arbetsamma 6:e hus och verkligheten blir skarp och tydlig. Nu kommer du få se dig själv i närbild med all önskvärd tydlighet? Är du nöjd med ditt arbete, hur du sköter hälsan och dina dagliga vanor? Jag kan ana att många av er har anledning att vara riktigt stolta över sig själva och alla superframsteg som du har lyckats genomföra. Ha! Där fick de – alla taskiga som tror att Fisken har dålig karaktär! En förmörkelse kan ge ytterligare förbättringar, komplettera det processer som redan är igång eller erbjuda en vändpunkt.

Årshoroskop Fiskarna