Fullmåne & månförmörkelse i Lejonet

Onsdagen den 31/1 – 2018 kl 14:27 är det dags för en fullmåne! Tjoho! Den här fullmånen ser jag fram emot för den innehåller extra allt!  Detta är en fortsättning/kulmination av processen som drog igång vid nymånen den 16/1.

Nu blir månen full Lejonets tecken och känslorna blir STORA! Det är dessutom en också en månförmörkelse och en ”blue moon” samtidigt. Detta här årets första eklips/förmörkelse BANG!!

Förmörkelser är både fruktade och illa beryktade och visst kan det smälla till och hända grejer globalt och politiskt i världen nu. Just den här eklipsen kopplas tillbaka till skeendena som var igång runt den stora solförmörkelsen som ägde 21/8 – 2017. Det är fullmåne som äger rum i konjunktion med Norra Noden. Det mötet gör fullmånen oerhört stark och det är en ny energi som kommer in. Men i våra enskilda liv är eklipsen mer som en jätteväckarklocka, känslorna blir uppförstorade, skakar om oss och ger oss nya insikter.

  • Lejonets kroppsdel och nu är hjärtat och känslor och romantik är allt!
    Vid fullmånen pulserar våra hjärtan och känslorna löper amok! Vad vill ditt hjärta? Lyssna till vad hjärta och känn efter vad det har att säga dig!Romantiken och passionen flödar i till ljuset av denna måne. Kanske uppfylls du nu av total kärlek till en annan människa – eller tvärt om – att du känner att du älskar dig själv så mycket att du måste vara sann emot dig själv och göra slut! Vad som händer kan endast natten kan utvisa.
  • Lejonet är förknippat med kreativitet, glädje och lek. Du kanske finner glädjen inom dig och hittar inspiration, glädje och hur du kan ha kul! Det du älskar att göra och vad som verkligen entusiasmerar och gör att du känner dig glad och levande!
  • Mitt emot Solen står Månen i Vattumannen. Polariteten handlar om allt som är personligt (Lejonet) och allt som är opersonligt (Vattumannen). Eller hjärtat (Lejonet) och det kollektiva medvetandet (Vattumannen).

Stolta Lejonet vill bli sedd för den hon är som person, kreativiteten, självvärdet och hjärtat kommer i centrum.   Vattumannens tankar kretsar runt det kollektiva och vad som är bäst för gruppen.

Det är en god idé att kolla upp var i era personliga horoskop fullmånen infaller. Det hus den faller visar vilket område i ditt liv som kommer aktiveras.

Du som har Solen, Månen ascendenten eller Mars och Venus ca 11° 37 (räkna gärna med en orb på 5° före eller efter också) i Lejonet eller Vattumannen kommer att vara starkt påverkade av skeendena nu.

Fullmånen i de olika husen

Fullmåneritual

Hur kan jag se var månen faller i mitt horoskop