Horoskop – vecka 50

Astrologiska förutsägelser tiden 11/12 – 17/12 , 2017

Väduren

Veckan kan beskrivas som roligare, mindre kämpig men också mer förvirrad än förra.  Nu har din styrare, Mars tagit klivet in i Skorpionen vilket är en superbra position för dig som ger en bra bakgrundsstämning, stabilitet och fart i livet utan att du blir för känslomässig som kan ha varit fallet nu under de senaste 6 veckorna med Mars i Vågen. Bra! Nu får du tillgång till din personliga kraft och börjar känna i gen dig själv – slagfärdig, effektiv och passionerad. Vad som också är positivt är att det starka Skyttemat håller i sig även denna vecka. Solen rör sig igenom Skytten och ditt 9:e hus och samtidigt som Merkurius backar igenom tecknet. Det krävs självdistans, tålamod och humor för att du ska ta dig igenom detta torrögd. Förutsättningarna för att det kan bli hur knasigt som helst finns här. Var försiktig med vad du säger, skriver och gör. Du kan räkna med att allt kan försenas, missuppfattas och att det som sker även kan komma att hållas emot dig.

Oxen

Åh.. Det här ser ut att vara en riktigt intressant vecka som kan innehålla allt! Livet förändras nu så det finns spänningsmoment och dramatik här nu när igångsättande och motiverande Mars hunnit in i Skorpionen och saker som du väntat på kanske äntligen lossnar. Ja, mitt allt detta retrograda får du nu också din personliga kraft tillbaka. Om du är sugen på fysisk kärlek så kan de här influenserna från Mars närvaro i det 7:e huset väcka känslor till liv och du kan uppleva en tid av delad passion. Allt detta samtidigt som Merkurius är så retrograd som det bara går. Under tisdag/onsdag möts Merkurius och Solen och detta med förvirring. Till helgen backar Merkurius in i Venus och det om något kan göra att du stöter på ett gammalt ex eller helt enkelt bara tänker tillbaka på svunna tider och vad du kände och upplevde då.

Tvillingarna

Tjoho! Det utåtriktade, roliga, eldiga Skyttemat håller i sig hela veckan när inte mindre än fyra härliga planeter befinner sig i ditt 7:e hus (för kärlek och relationer). Hoppas att du kommit ut på julmarknader, glöggfester och annat. Det är så mysig stämning och roliga möten med andra. Hur har det gått för dig känslomässigt hitintills under dessa dagar som din styrare som backar? Tillhör du dem som känner att du blivit illa tilltufsad, missförstådd och ledsen? Låt oss vända den negativa trenden nu på tisdag/onsdag när Solen och Merkurius möts. Räck ut en vit flagga, en öppen famn eller vad som krävs för att få tillbaka balansen i dina relationer. Inte ditt fel? Nej, det tror jag inte heller att det var – men det kan vara klokt att sträcka ut handen till försoning bara för att man kan också. På fredag backar Merkurius in i Venus och där kommer dina känslominnen att aktiveras. Det kan vara en nostalgisk, romantisk helg som väntar.

Kräftan

Nu har Mars dundrat in i ditt kreativa 5:e hus där han har gott sällskap av Jupiter. Många av er Kräftor är superkreativa, händiga och duktiga på matlagning och pyssel. Härligt! Juletider är primetime för Kräftans talanger och den tid på året när du kan ösa på för fullt och uttrycka din kärlek på alla de tusentals sätt som bara en Kräfta kan. Vi andra älskar den här sidan hos dig Kräftis. Fredagens möte mellan Venus och retrograda Merkurius är speciellt och tar dig tveklöst med på en vandring längst minnenas allé. Gammal kärlek rostar aldrig hos dig Kräftan, är det inte så? I dagar som dessa är det lätt att gamla vänner och minnen kommer tillbaka och bearbetas. Tankar på svunnen kärlek kan fylla ditt varma kräfthjärta. Men, såvida ditt ex inte hör av sig själv är detta inte en tid du gör klokt i att söka upp människor ifrån det förflutna. Vänta till efter helgerna och se hur du känner då – för då har du hela andra astrologiska förutsättningar.

Lejonet

Du stortrivs och det är en glad, utåtriktad och socialt belönande tid. Det är också galet motsägelsefulla energier på gång som gör det svårt att läsa signalerna och till fullo förstå vad folk menar. Å ena sidan har vi hela 4 planeter som befinner sig i glada Skyttens tecken och ditt kreativa 5:e hus som dessutom styrs av Lejonet. Det är tydligt att du har så många projekt igång och minst lika många idéer i huvudet som du kanske inte hinner förverkliga nu. Viljan, kärleken och ditt varma Lejonhjärta finns där och det är vad vi älskar dig för. När Merkurius backar kan saker och ting gå fel, försenas, missuppfattas och samarbeten haverera. Veckan förväntas bli lite värre än den förra för på tisdag backar Merkurius in i Solen (din styrare) och till helgen krockar han med allas vår skapande musa Venus. Den andra betydelsen av retrograden är intressantare för den fungerar nästan som en resa i en tidsmaskin. Nu får du möjlighet att åter plocka upp gamla trådar, idéer eller kärleksrelationer som inte kanske riktigt blev av.

Jungfrun

Ja, kära, flitiga Jungfru, nu krävs det att du lägger in en sista växel och tar i för Kung och fosterland. Om jag känner dig rätt har du antagligen en lång lista med väldigt många punkter på din digra lista att bocka av. Slit inte ut dig! Din styrande planet har nu fått upp farten ordentligt och backar nu i stor hast igenom Skytten och ditt hemtrevliga 4:e hus. Det kan innebära allt ifrån förvirring och strul till kaos i värsta fall. Solen och Merkurius möts på tisdag vilket gör missförstånd, förseningar och retrogradrelaterade grejer extra tydliga. Till helgen brakar vår lilla Merkur in i Venus vilket brukar aktivera alla gamla minnen om svunnen kärlek och annat som vi har kvar i våra hjärtan att bearbeta.   Orkar du igenom allt detta kan det bara bli bättre sedan, för det är sista veckan för en hel rad olika händelser. Att det är sista veckan Saturnus befinner sig i Skytten är en väl i det närmsta historisk händelse.

Vågen

För din del var det nog skönt att Mars lämnade ditt tecken i lördags och äntligen får du pusta ut och slippa alla hetsiga energier som varit över dig en längre tid. Solen gör sina sista dagar i sociala Skytten och inbjudningar, flirtar och massor av möten, samtal och roligheter att vänta i veckan. Retrograda Merkurius som backar igenom ditt kommunikativa 3:e hus stöter ihop med såväl Solen på tisdag som Venus på till helgen. Hepp! Med tanke på att Solen är i glappkäftade Skytten och en Merkurius retrograd i alltid innebär missförstånd och kanske ord som kommer ut fel så kan det vara viktigt att vakta din tunga så att du inte råkar säga något som stör julefriden framöver. Med den varningen i gott minne kommer självkänslan att vara på topp och du glittrar vidare i sociala sammanhang och helgerna ser ut att avlöpa planenligt. Du går in i ett lugnare skeende framåt jul vilket skapar de bästa förutsättningar för en underbar jul tillsammans med dina nära och kära.

Skorpionen

Kaxiga Mars är vid din sida nu vilket ger dig en massa energi, lust och passion till allt! Ja, livet är roligt att leva nu och att Jupiter också finns där vid din sida är en garant för att dina projekt och tankar kommer att gå bra. Men, det funkar inte att ligga på latsidan när Solen och ytterligare tre planeter till rör sig genom ditt ekonomiska 2:a hus och du ständigt blir påmind om pengar, konton och hur mycket allt kostar. Det kan vara så att du måste dra ner på kostnader eller finna en kreditlösning för att få pengarna att räcka. Den som upplever att situationen är ansträngd bör vara medveten om att det är en tillfällig svacka och att lösningen bör vara nära.  Att Merkurius nu rusar baklänges igenom ditt 2:a  inte så kul eftersom det som alltid i dessa lägen kan strula till sig i kommunikationen mellan människor. Så är det förstås varje dag under Merkuriusretrograden – extramycket så kommer det att vara på tisdag då vår lilla Merkur och Solen möts.

Skytten

Du har hela fyra planeter i ditt tecken nu vilket gör att så mycket intressanta saker sker runt dig, människor och energier som dras till dig. Det här är också sista veckan Saturnus befinner sig i ditt tecken! Tjoho! Använd din medfödda sociala kompetens på ett medvetet sätt och se till att dra fördelar av de gynnsamma influenserna. Det skulle sitta perfekt om du förhandlar till dig bättre jobb eller villkor nu före årsskiftet. Merkuriusretrograden är förstås det som mest av allt påverkar skeendena nu och dig extra mycket eftersom han far baklänges igenom ditt första hus. Många är rädda att agera när Merkurius backar – men jag tycker inte att du ska vara det. Visst, det finns möjlighet att det blir lite tokigt – men det är ju ingenting som är farligt. Det skulle kunna vara så att kärleken dyker upp mitt framför dig till helgen när Merkurius möts med Venus.

Stenbocken

Heta Mars har nu klivit in i ditt arbetsamma 11:e hus där redan Jupiter väntar och man förstår med ett snabbt ögonkast att de ALLA vill ha sin bit av dig och att den kommande veckan inte kommer att bli fullt så vilsam som man skulle önska för din räkning. Du har en hel skrälldus med planeter i ditt drömska 12:e hus vilket gör att din vitalitet inte riktigt är på topp. Vad du borde önska dig i julklapp denna jul är ett arbetsschema som är rimligt att klara av, härliga spabehandlingar och tid att umgås med dem du älskar.  Men.. Det är stora och viktiga förändringar som är på gång där uppe i universum. Redan nästa vecka kommer du att få uppleva att Saturnus som inte varit hemma i sitt eget tecken på 30 år kommer hem till dig och detta i princip samtidigt som Solen träder in i ditt tecken. På lördagen är Solen kvadratur Uranus och med hjälp av denna magiska formel kanske lära dig att delegera, prioritera och ha lagom mycket på ditt bord.

Vattumannen

Jupiter har nu fått sällskap av heta Mars och de båda befinner sig i ditt karriärshus och man anar att allt händer för dig i yrkeslivet. Roligt! För det syns att din stjärna är uppåtstigande och att allt ljus vänds emot dig. Ja, visst är du duktig – det är därför alla vill att du ska ha ditt finger med i allt som sker. Människor dras till dig nu och du kan om du önskar ta ett kliv upp och in i en större organisation och en större roll. Är detta verkligen vad du vill? Fatta inga förhastade beslut under dessa stjärnor! Jupiter och alla möjligheter vi ser här kommer inte att försvinna ifrån dig så du har gott om tid att fundera på vilket nästa steg ska bli för dig. Merkurius dundrar på nu, halsstarrigt och baklänges, igenom ditt översociala 11:e hus där Solen, Saturnus och Venus redan befinner sig. Oh! Det är inte utan att vi kan förvänta oss att saker och ting inte riktigt blir som du har tänkt det.

 Fiskarna

Det är en superrolig, social, glad och sprudlande tid som ligger framför dig och kanske rycks du med och vill kasta dig ut i sus och dus – mingla på, prata och flirta med alla människor du möter. Det är full rulle i horoskopet nu Fiskarna eftersom alla de livgivande planeterna befinner sig antingen i ditt läraktiga, nyfikna 9:e hus eller i karriärshuset: det 10:e. Det innebär förstås att du är oerhört efterfrågad och att det finns en massa förväntningar på dig från alla håll – inte minst yrkesmässigt.  Det gäller att inte tappa fokus på vad som är bra för dig och vad som är viktigast. Sen får vi förstås inte glömma det som är allas vår verklighet nu; Merkuriusretrograden som gör sig påmind överallt och hela tiden. Som alltid under dessa märkliga perioder kan saker och ting gå på tok. Försök att ta saker som händer med en nypa salt. Vi börjar närma oss ett löftesrikt 2018. Smid dina planer men ännu är det inte dags att fatta beslut.