Horoskop – Vecka 51

 

Väduren

Hela horoskopet skriker nystart och superstora positiva förändringar som väntar.  Veckan börjar med en fantastisk nymåne i Skytten som fungerar som ett litet vitaminpiller och ger en god stämning till allt faktiskt och man kan ana att du känner glad och kärleksfullt inställd mot världen.  Solen de sista graderna igenom Skytten och ditt utåtriktade nionde hus och du känner dig alldeles ovanligt godhjärtad och öppen i sinnet. På onsdag tar Saturnus klivet in i Stenbocken och in i ditt karriärshus – det 10:e är ju enormt! Och med den positionen (Saturnus på MC) så fullkomligen skriker horoskopet om vikten av att välja karriärväg. Kanske är det ett nytt jobb som hägrar? Många Vädurar passar bättre i ledande roller eller som egna företagare så det kan också vara en möjlighet. Det blir spännande att se var du hamnar med det hela – Saturnus stannar ju i hela tre år så det behöver ske på en gång – men något du bör ha i åtanke.

God Jul älskade Väduren!

Oxen

Måndag morgon blir månen ny och vi har hela 5 planeter som samtidigt befinner sig i ditt passionerade 8:onde hus i Skyttens tecken. Oh, det är färgstarka dagar med heta känslor så det kan spraka till lite åt alla håll nu. Din styrare Venus är också med i denna kvintett så det skulle inte förvåna om det händer lite kul på kärleksfronten. Lyckosamma Jupiter och sexiga Mars befinner sig i ditt relationshus vilket förstås också bidrar med massor av positivitet. Men största nyheten är förstås att Saturnus (som stannar 3 år i vart tecken) skiftar över till Stenbocken på onsdag och en ny epok börjar och dina expansionsplaner tar fart – coolt, utvecklande och spännande! Visst känns det väl att julen står inför dörren? Du vill avsluta saker, få undan det du har i dina händer och bli klar och få göra helg. På torsdag tar även Solen klivet in i Stenbocken och plötsligen blir hemmet och ledigheten det som hägrar. Din jul blir harmonisk och alldeles underbar.

God Jul älskade Oxen!

Tvillingarna

Se fram emot en enastående vecka! Nu på måndag morgon landar årets enda nymåne i Skyttens tecken och ditt relationshus vilket kan gör underverk för dig. Du har förresten hela 5 planeter där på så din attraktionskraft är förstås på topp nu.  En ny måne är som alltid ett löfte om någonting nytt! Vad önskar du dig av framtiden? Du som är singel kanske hittar din perfekta partner nu snart eller under de kommande sex månaderna fram till dess vi får en fullmåne i ditt tecken. Ni andra – grabba tag i din partner och mys. Men detta är inte nog för nu på onsdag har vi åter ett av dessa magiska tillfällen när universum byter skepnad och svischar från elden till jordens element. Saturnus är först ut när han tar klivet över till Stenbocken och ditt pengastinna 8:e hus där den kommer att befinna sig i de kommande 3 åren. Det innebär att din ekonomi kan förbättras avsevärt framöver – samtidigt som det är en lättnad för hela dig att Saturnus piper iväg. Din styrare Merkurius vänder rätt – dvs slutar vara retrograd på lördag. Bara lättnader hela vägen alltså!

God Jul älskade Tvillingarna

Kräftan

Med hela planetskaran samlade i ditt hårt arbetande 6:e hus kan man ana att den senaste månaden har innehållit mer än din beskärda del av jobb. Måndagsmorgonens pigga nymåne vittnar dock om att det är nya krafter på ingång och universum svänger med sitt magiska spö och snart, snart är din verklighet en helt annan. Saturnus är först ut att ta klivet över till Stenbocken på onsdag – mitt emot dig alltså. Det är en superviktig förändring som kommer att påverka de kommande tre åren. Det innebär en stor lättnad eftersom kraven på plikt och prestation minskar. Med den nya positionen kommer detta att innebära att dina relationer blir ännu djupare och mer innerligare – eller för den som är singel och önskar en partner att den rätta personen dyker upp. Det kan också betyda att du tar mer ansvar i relationer och går in i en ny roll. Den 21/12 har vi vintersolstånd och Solen som också kommer över till Stenbocken. Det är en riktigt härlig tid för fin gemenskap du har framför dig.

God Jul älskade Kräftan

Lejonet

Måndagens nymåne i Skytten är så speciell eftersom den infaller mitt i det galaktiska centret vilket förstärker all energi och dessutom är den i trigon till allt som är du. Så positivt och spännande! Det känns ju som en tidig julklapp eftersom den nya månen kommer med löften om att en ny tid tar vid. På onsdag tar Saturnus klivet in i ditt sjätte hus som handlar om arbete och hälsa: Hepp det betyder att du, vid sidan av allt annat kommer att ha järnkoll på jobb och välmående. Den positionen kommer Saturnus att behålla i tre år framöver så det är en viktig övergång. Kanske förvandlats du till en Flitig Lisa, är hälsosam som få och har magrutor innan processen är över? På torsdag infaller vintersolståndet och i samma stund gör Solen entré i Stenbocken. Vips är fokus ett annat. Det lackar mot jul och är bråda tider för de allra flesta men soliga Lejonet tycks må bra denna vecka. Jultider, pyssel, presenter och omtanke om andra är verkligen du.

God Jul älskade Lejonet

Jungfrun 

Du pyssliga, perfektionist, med din skarpa blick och fantastiska lösningar på allt har massor att stå i den här veckan.  Man kan ana att du har många punkter på din digra ”Att Göra-lista. Merkuriusretrograden är ju inte precis hjälpsam heller. Det kan uppstå småförtret, typ saker som försvinner och mystiskt dyker upp igen. Merkurius vänder inte rätt igen förrän på lördag. Det är så dags då – vid det laget är väl allt redan fixat? Slit inte ut dig! I vanlig ordning vill du att allt ska vara perfekt ordnat och så kommer det också att bli såklart. Du är ju den skarpa hjärnan bakom den här julen. Allt är långtifrån elände för den här veckan är faktiskt toppen! Den börjar med en underbar nymåne mitt i ditt generösa, kreativa 5:e hus så förvänta dig positiva överraskningar och glädje. Onsdag/torsdag förvandlas världen genom att Saturnus och Solen skiftar över till Stenbocken och ditt 6:e hus. Vi går in i jordelementets energi och i det klimatet trivs du som allra bäst. Härligt!

God Jul älskade Jungfrun

Vågen 

Det händer massor på den astrologiska himlen nu. Veckan inleds med en käck och sprudlande nymåne i ditt kommunikativa tredje hus som en första indikation på vad som komma skall. Kul! Det blir en rolig tid med syskon, grannar och andra nära och kära runt dig som väntar. Dessutom står vi inför ett energimässigt megaskifte den här veckan som kommer att ha stor betydelse i ditt liv. Saturnus träder in i Stenbockens sfär där han är den styrande planeten. Med den positionen hamnar han i ditt fjärde hus och befinner sig dessutom i kvadratur till Vågen i hela tre år. Det är förstås ditt hem och dina rötter (hemstad, ursprung och föräldrar) som kommer i fokus nu. Detta är en tid då du skapar struktur och stabilitet och kan bygga en stark grund för ditt liv och på den kan en framtid utav stål vila. På torsdag tar även Solen klivet över till Stenbocken vi går in i ett lugnare tempo. Att Merkurius vänder rätt (efter en 3 veckors retrograd period) blir nog Julefridens räddning och vi slipper alla missförstånd.

God Jul älskade Vågen

Skorpionen

Det är så fin energi runt dig den här perioden Skorpio att man inte kan göra annat än att gratulera.  Det verkar som din ekonomiska situation kommer att påverkas väldigt positivt framöver. Måndagsmorgonens nymåne som äger rum i Skytten faller i ditt ekonomiska 2:a hus och det är just där som flera intressanta saker händer. Förutom att nymånen lyser upp vintermörkret med sina positiva löften om en ny start tar förväntansfulla tongångar tar nu över hela bilden. Att Saturnus flyttar ut ur ditt 2:a hus på onsdag är verkligen en superlättnad för dig. Att han kliver in i det tredje är en stor hjälp för dig att bli vassare i din kommunikation under de kommande tre åren. Coolt! Det kommer inte bli lätt att vinna en argumentation emot dig då. Mars och Jupiter finns också vid din sida hela perioden och de båda eldiga planeterna skänker tur och välgång. Finns det då inga minus? Jo, dessvärre har knasiga Merkurius bana inte vänt rätt ännu. Han befinner sig i retrograd ända till på lördag.

God Jul älskade Skorpionen

Skytten

Det här är verkligen veckan som BARA innehåller goda nyheter! På måndagsmorgonen äger en spektakulär och glittrande nymåne rum i ditt tecken. Det är hela fem planeter involverade i skeendet som innehåller massor av igångsättande eld och glädje. Dessutom, vilket är mest intressant av allt – så infaller nymånen på 26° – mitt i Vintergatans Galaktiska Centrum vilket gör all energi många gånger starkare.  Det är verkligen maxat – men det är inte allt. Saturnus som under de tre senaste åren gjort ditt liv allvarligare och tyngre än vad du är van vid flyttar på onsdag ut ur ditt tecken! Hurra! Det här är väl värt att fira. På torsdag lämnar Solen ditt tecken och sakta stillas energin runt dig och vi går in i Stenbockens mer återhållna sfär. Nu blir längtan efter hemmet, mysandet nästan övermäktig och det går knappt att räkna dagarna till julhelgen och vilan.

God Jul älskade Skytten

Stenbocken

Nu på måndag infaller nymånen i ditt drömska, andliga 12:e hus och du kan se den som en initiering eller en andlig portal. Superintressant tid för allt intuitivt och andligt arbete. Nymånen infaller intressant nog i den 26° av Skytten – mitt i det Galaktiska Centret vilket är ett svart hål mitt i Vintergatan, ett kraftcenter. Alla planeter som befinner sig där ökar många gånger om i kraft. Här har vi hela fem stycken på rad! Veckan är erbjuder förutom denna maxade händelse ännu fler högintressanta grejer. Det som sker här är stort och i det närmaste historisk karaktär. För första gången på 29 år kommer din styrande planet Saturnus hem igen, in i sitt eget tecken där han kommer att befinna sig i hela tre år. På torsdag har vi både Vintersolstånd och i samma stund tar även Solen steget över till Stenbockens sfär och där är transformationen till jordelementet komplett. Här börjar en ny era i ditt liv.

God Jul älskade Stenbocken

Vattumannen

Den som skiljer denna från en vanlig standard stressig julrusch vecka är i princip allt! När du läser ditt horoskop på måndagsmorgonen infaller en spektakulär nymåne i Skyttens tecken och ditt 11:e hus och som alltid vid nymånen innehåller den ett löfte om en ny start. Tona in och känn efter vad det är du behöver och vill ha och sätt nya mål. Det är en glad stämning som sprids och troligtvis är du är på ett strålande humör. På onsdag träder Saturnus in i ditt 12:e hus och Stenbockens tecken där den stränge fadern, The Lord of Karma, kommer husera i hela tre år. Det är en lång epok och under den tiden kommer det andliga, det introspektiva och intuitivt att ta en större roll än vad det tidigare har gjort. Under torsdagen faller den sista delen av förvandlingen på plats när Vintersolståndet och Solens entré i det 12:e huset äger rum. Härifrån är det dags för dig att släppa taget om jobb, ansvar och krav. Det är vila, njutning och mys som bör stå på din dagordning härifrån och helst en månad framåt om det går att ordna.

God Jul älskade Vattumannen

Fiskarna

Måndagsmorgonen inleds med en superhäftig nymåne i Skytten. Den infaller i ditt strävsamma 10:e hus och indikerar yrkesmässig ambition och framgång. Oj, ta ett djupt andetag och se detta som en anmaning till ett sista kraftryck före ledigheten. Positivt är att du har hela fem planeter på din sida som stöd och inspiration – och ja, Fiskarna all ansträngning är värt besväret! Satsa allt nu. Men..retrograda Merkurius vänder inte rätt för än på lördag. Under tiden han backar är han som bekant allt annat än hjälpsam. Pust! Man kan tycka att det är så dags då – för vid det laget är det lite sent. Människan lever inte bara för att arbeta vill Venus påminna dig om. Hon finns med där i mixen och sänder ut härliga, sociala och mysiga vibbar så du bör absolut ta dig ut och försöka ha lite kul också. På onsdag glider Saturnus in i Stenbocken och ditt 11:e hus. Den placeringen kommer att följa dig i hela tre år framöver och du kommer att utvecklas massor tillsammans med andra människor, grupper och nätverk.

God Jul älskade Fiskarna