På Himlavalvet Vecka 51

PÅ HIMLAVALVET VECKA 51

Nu är vi inne på sista veckan hektiska veckan då Solen är Skyttens tecken. Det här är en härlig och fartfylld vecka.  Det lär vara många bråda fötter i rörelse dessa dagar, som tur är de sista under Merkurius Retrograden. 

Vi kommer att känna en tydlig skiftning när energierna svischar om från eld till jord. Nästa gång jag skriver har har redan tomten hunnit komma.. Så jag får lov att önska er därute en riktigt GOD JUL!

SOLEN I SKYTTEN/STENBOCKEN –  Solen befinner sig i utåtriktade, glada och kommunikativa Skytten i ytterligare tre dagar innan den swishar över till traditionella Stenbockens sfär. Skillnaden i atmosfär mellan dessa två tecken är som dag och natt. I Skytten är vi sociala och intresserade av medmänniskor och omvärld. Vi vill bredda våra horisonter, finner lusten att lära nytt, utvecklas, resa och ta del av något som är större än oss själva. I Stenbockens tecken längtar vi bara hem och vill mysa med nära och kära. Nu vill vi traditioner och samvaro med familj, släktingar och allt som hör Julen till. Grattis på födelsedagens Stenbocken.

MÅNENS FÄRD – Den här veckan börjar helt fantastiskt med en underbar, eldig nymåne på 26° i Skyttens tecken. Senare på dagen tar den nya späda månen klivet över till Stenbocken där den blir kvar till 21/12 då den vid 04 tiden glider in i Vattumannen. 23/12 15:40 går månen in Fiskarnas tecken där den blir kvar över julen. Nymånen i Skytten

RETROGRADA MERKURIUS I SKYTTEN –  Det här är sista veckan som Merkurius är retrograd. Men ända fram till den 23/12 gäller det att ha huvudet på skaft och gör sitt allra bästa för att inte trassla in oss i missförstånd och knas. Dan före dopparedagen 23/12 02:51 vänder Merkurius direkt igen på 13°00 i Skytten och tack och lov för det! Vi kommer få fira Jul och förhoppningsvis kan vi få en fröjdefull jul. Men den här processen kommer att följa med oss ända in i 2018 innan Merkurius är ute ur skuggzonen helt och hållet..

 VENUS I SKYTTEN – 21° – 29°21 Hela veckan ut får vi njuta av att ha vår Gudinna Venus i  eldiga Skytten där hon ständigt äventyret.  Det får inte vara för tråkigt och allehanda för henne. Vi alla kommer att vilja söka oss ut, träffa människor och uppleva saker. Resor, mingel, fart och fläkt är Skyttens melodi. Allt som stillar vår nyfikenhet, som gör att vi utvecklas, förhöjer vårt medvetande eller lär oss saker främjas nu.  När kärlekens gudinna är i optimistiska Skytten älskar hon friheten och nya utmaningar.  Peace, Love and Understanding är Skyttens melodi. Venus i Skytten

 MARS I SKORPIONEN – Heta Mars är klassiskt också Skorpionens styrare och stortrivs förstås i den här miljön där han kan komma till sin rätt och få sina behov tillfredsställda utan att behöva hålla igen eller begränsa sig. Den här veckan befinner han sig 5° – 9° i Skorpionen.vHan symboliserar drivet, motorn, motivationen i alla människor. Han är rå, het, han är igångsättande, vill framåt, viljestark, manlig, övererotisk och sexig också. Vilja, aggression, styrka, krig. Det är Mars i ett nötskal.  Så nu kan vi förvänta oss en aktionfylld tid när det händer massor på kort tid. Stora förändringar kan äga rum snabbt. Så – i filmer så ses han som en Action-Hjälte och det är han i våra liv också. Mars älskar att vara hjälte – Han kanske vill vara Jultomte också? Det kan man tänka sig att han vill i dessa dagar. Mars i Skorpionen 

JUPITER I SKORPIONEN – kommer nu att röra sig mellan 14°35 -15°40  i Skorpionen och nu är energin i full blom. Att expansiva Jupiter går igenom ett vattentecken bereder väg för en ny kraftmanifestation. Jupiter har redan gjort ett enormt avtryck i Skorpionen. Processen att dra fram mörka sanningar i ljuset började omedelbart efter Jupiters entré i tecknet.  Skorpionen är ett fast vattentecken som styrs av planeten Pluto. Att Jupiter går igenom ett fast tecken hjälper en viss sorts kraft att utrycka sig. Hos Skorpionen är det känslornas makt som kan användas konstruktivt eller destruktivt. Det betyder att ord som intensitet, sanning, känslor, liv, död, passion, psykologi får ökad betydelse i våra liv. I sämsta fall kan det vara ett kategoriskt svart eller vitt tänkande, kontroll och disciplin kan vara en del i detta. Nu kommer sanningen upp till ytan, vi blir starka i våra övertygelser och kan ta Jupiters hjälp att utvecklas andligen. Läs också om: Jupiters baksida,  Jupiter i Skorpionen och Jupiter igenom de olika husen

SATURNUS I STENBOCKEN – Vid 05:58 på morgonen den 20/12 byter Saturnus tecken och kliver in i Stenbockens sfär där han blir kvar till 17/12, 2020 – och detta är väl närmast att beteckna som ett historiskt ögonblick! Hans närvaro kommer att förändra världen och vårt sätt att förvalta vårt arv – Moder Jord. Han uppmärksammar oss på sanningen, på att jordens resurser inte är obegränsade och mycket annat! Under 2018 får vi att se att flera viktiga planeter växlar ifrån snabba, eldfängda eldselementet till det stabiliserande Jordelementet. Nu när Saturnus träder in i strävsamma Stenbocken, där han är styrande planet stortrivas han och fungerar optimalt. Han är hemma i sitt eget tecken ju och här kan han kunna hjälpa så väl världen som dig som privatperson med att välja väg och hitta rätt. Typiska teman för Saturnus i Stenbocken är att ha ambition, att välja det gedigna, den erfarna och det stabila för det nya. Struktur, regler, förberedelser och noggrann planering krävs. Rent politiskt världen över kommer vi se idel åtstramningar. Saturnus i Stenbocken

 RETROGRADA URANUS I VÄDUREN Innovativa, supersmarta, revolutionerande nydanande Uranus befinner sig på 24° 36 i Väduren och vänder inte Direkt för än efter årsskiftet. Han gick in i Väduren 2010 och lämnar tecknet i maj 2018 och under denna tid har han varit med och skakat om världen (tillsammans med Pluto). Han är den kosmiska väckarklockan som får oss att vakna till liv, rebellen som kommer med nya innovativa ideér. Revolutionära Uranus öppnar vårt medvetande och banar väg till ett nytt tänkande. Det är nya impulser, frihet och tändning som gäller. Vad han söker är frihet och nya erfarenheter.

 NEPTUNUS I FISKARNA Vår andliga gudinna Neptunus rör sig sakta och fint fram igenom Fiskarna och befinner sig nu på 11° 46. Här hjälper hon oss alla till andlig utveckling och medvetande höjande. När Neptunus går direkt betyder det också att hon jobbar på framåt emot en positiv utveckling. Om hon aspekterar någon av dina personliga planeter nu blir det lättare att finna sanningen inom dig, få intuitiv vägledning och plocka upp drömmar, projekt eller tankar som du eventuellt tappade taget om i juni när planetens bana vände. Du kan återkoppla till ditt andliga väsen, hitta det gudomliga inom dig.

 PLUTO STENBOCKEN – Pluto underjordens härskare är i direkt rörelse och går framlänges och kommer nu att nå 18° 32 i Stenbocken och har således hunnit något lite mer än halvvägs igenom sin långa vandring igenom tecknet som påbörjades 2008 och kommer att pågå fram till år 2023. Att Pluto befinner sig i kardinala jordtecknet Stenbocken påverkar maktstruktur och världsekonomi. Sedan planeten trädde in här har vi varit med maktkamp och krig som tagit episka proportioner. (Mycket på grund av att vi samtidigt hade Uranus i Väduren som bildade en kvadratur).

 KIRON I FISKARNA – Kiron som nu befinner sig stationär i Fiskarna på 24°19 vänder rätt på tisdag.  Den kommer inte att vända retro på länge utan rör sig nu ganska hastigt (för att vara sega Kiron alltså) men bestämt ut ur Fiskarna och anländer till Väduren i april 2018. Det är nu de som är födda i Fiskarnas sista grader som får jobba med sina inre sår, att läka och helas och gå ut ur transiten som en stärkt individ. Underbart!

Norra Noden  befinner sig 15° i 41 Lejonet.