Horoskop – Vecka 7

 

uranus-and-mars-800x445

 

⭐️Hej kära läsare!💫

På grund av allt jag inte publicerade något veckohoroskop för alla stjärntecken under förra veckan vill jag vara lite extra tydlig här med upprinnelsen till de dramatiska och även historiska skeenden som nu skapas.

Måndagen den 4/2 gick Venus in i Stenbocken. Det är en stabilare, mer grundad och mogen och kanske även professionell gudinna vi får se då – till skillnad hur läget var när hon befann sig i äventyrliga Skytten.

Samma dag 4/2 kl 22:04 blev månen ny på 15° i Vattumannens tecken. Som alltid vittnar det om en ny start, en vitamininjektion till världen. I smarta, världsförbättrande Vattumannen är det lätt att man tänker att det är inom forskning, företag, politik och samhälle som de stora förändringarna tas.

Ifrån fredag 8/2 kom Mars att bilda kvadratur till den norra och södra noden. Det här rör vårt relationskarma. Södra noden handlar om den roll vi är vana med sedan tidigare liv och de mönster som vi är födda med. Samtidigt triggas förstås även den norra noden som rör själen vill att vi ska sträva efter att utveckla och uppnå i detta liv. Superintressant.

  • Idag söndagen den 10/2 kommer månen att passera över Mars och Uranus som befinner sig i de sista graderna i Vädurens tecken. Hett värre.
  • På onsdag har vi en exakt konjunktion mellan Mars och Uranus.
  • Under torsdagen kommer Mars att träda in i Oxens tecken.

Mer om det finns att lyssna och läsa om i På Himlavalvet – Vecka 7.

Jag välkomnar er alla att kolla in och kanske även bli prenumeranter på min YouTubekanal.

 

⭐️Väduren

För dig kära Vädur så är detta en historisk vecka eftersom du får vara med om att din styrare möter Uranus i ditt tecken. Det här kommer inte att upprepas under din livstid igen. Det här kan hjälpa dig att frigöra dig från gamla vanor exempelvis, få dig att ta tag i gamla surdegar och kanske också ge dig styrkan att förändra dina relationer? Det finns möjlighet till självförverkligande och stark personlig utveckling. Att rikta dessa potenta energier in i ett projekt eller en idé är superbra.

Naturligtvis finns här många varningstrianglar också! Under dessa högexplosiva stjärnor finns olycksrisker och vad som helst hända. Vanligen är handlar det om klantighet eftersom sinnet är på högvarv. Det är viktigt att man håller sig en aning i skinnet, censurerar sig och kanske inte uttrycker alla känslor som kan komma bort i ord och handling. Om du känner dig som en tryckkokare rekommenderar jag yoga eller någon annan fysisk träning. Det där med ⭐️att räkna till 10 är inte så dumt heller om du känner att det är på väg att svämma över för dig.

⭐️ Oxen 

Det är spännande tider du lever i kära Oxe. Nu stundar en ny epok som kommer att påverka de kommande sju åren i allra högsta grad. Det är faktiskt den mest intressanta tiden under din levnad. Naturligtvis sker ingenting över en natt utan det är en lång utveckling förstås. Men ni som är födda i början av tecknet är redan i processen. Du är din egen lyckas smed och den som vet vad hen vill och är målmedveten kommer det jobb som du lägger ned nu blir såväl uppmärksammat som uppskattat. Nu är dock stunden kommen att ta framtiden i egna händer och se till att allt utfaller till din fördel – vilket för många av er också kan innebära att faktiskt byta arbetsplats eller karriär helt och hållet! Under måndag/tisdag kommer Månen att röra sig igenom ditt tecken. Spännande! Du är dina känslor nära nu. På torsdag kommer heta Mars att ta klivet över till ditt tecken och detta är oerhört spännande eftersom det påverkar skeendena under hela sex veckor framöver. Det här är igångsättande, motiverande och man kan tänka att det är nu Oxen du slår näven i bordet och visar var skåpet ska stå. Jag nämnde lite löst där i överskriften något om  vårt relationskarma påverkas och känns väldigt ”hett” ända fram till ”alla hjärtans dag”.  Vet du vad du vill i kärlek?

⭐️ Tvillingarna

Detta är en vecka kan ses som en gynnsam hyllning till luftens och eldens element och alla smarta lösningar och tankar som nu förenas med förmågan och orken att ta tankarna vidare till handling. Nu när krigets gud, motiverande Mars, möte med Uranus, Vattumannens styrare enas luftens element med elden. Det passar dig perfekt för det är i tider som dessa som du allra bäst kan dra fram fördelarna med att vara just så smart och vältalig som bara du är. Det är helt enkelt sprakande energier som råder. Solen i Vattumannen (luft) fortsätter sin utåtriktade färd igenom ditt äventyrliga 9:e hus (eldhus – som för övrigt också är utåtriktat, nyfiket och läraktigt). Du vill ha mer helt av livet helt enkelt. Om du känner dig mogen att ta ett kliv framåt och uppåt i din karriär kan detta mycket väl vara rätt tillfälle för dig att förtydliga dina avsikter och mål. Många av er får lust att studera och lära sig något nytt. Att din styrare Merkurius flyttat in i Fiskarnas tecken ger dig tillgång till ”finliret” dvs känslor, aningar och intuition. Det skulle inte förvåna mig om du på dolda sätt får tag i information – eller en hint eller aning ger dig nyckeln.

⭐️ Kräftan 

Genom sin färd igenom ditt 8:e hus rör sig Solen igenom de allra innersta lagren i ditt psyke. Vattumannens svala, analytiska förmåga hjälper dig att intellektualisera och sätta ord på dina känslor. Den som jobbar med drömarbete eller psykoterapi eller liknande när man behöver komma i kontakt med sitt innersta får påtaglig hjälp. Det kan röra såväl tidgare liv karma som det som har passerat, det karma som du hunnit beta av hitintills under denna inkarnation.  Du kära Kräfta är i allra högsta grad påverkad av det som sker här och nu eftersom heta Mars och explosiva Uranus nu bildar kvadratur till den norra noden som befinner sig i ditt tecken. I tider som dessa pumpas in massor av ny energi, impulser och tankar och tiden är nydanade, oförutsägbar och kanske inte ens stabil. Detta märks förstås mer i de stora skeendena än i våra privata liv.

Kanske är detta tiden när du sparkar av dig trygghetsfilten och kastar dig ut där i yrkeslivet och förverkligar idéer, visioner och lever dina drömmar? Mysigt för dig nu är Venus position i Stenbocken som skänker njutbar attraktions, kärleks och njutningsenergi över hela horoskopet. 

⭐️ Lejonet 

Solen rör sig nu igenom ditt relationsinriktade sjunde hus där allt som rör möten med människor, det må vara den närmsta relationen som den du har till din partner, vänner och till och med öppna fiender (i klassisk astrologi) som berörs här av dessa skeenden. Hjärtefrågor, kärlek, vänskap och relationer är alltid viktigt för dig Leo.. Romantiska du är ju känd för att vara zodiakens varmaste och mest kärleksfulla person. Stjärnorna utlovar de allra bästa förutsättningar för fin utveckling i kärlekslivet. Vi har alla hjärtans dag den 14/2 och den dagen skiftar även Mars över till Oxen – vilket kommer påverka dig såklart. Det här är inte någon lugn och tam energi så jag rekommenderar inte att du ska ta itu med delikata frågor – som exempelvis försöka dig på att reda ut relationsproblematik just under denna vecka. Däremot kan det mycket väl vara så att nya känslor kan uppstå, tändning, plötslig förälskelse eller tvärt om ilska, vrede och frustation med i värsta fall. Det skulle inte förvåna om det händer starka saker på yrkesfronten för Uranus; Mars, Månen kommer alla att beröra din 10:e husspets innan veckan är över.

⭐️ Jungfrun 

De senaste tre veckorna har Solen lyst upp ditt flitiga sjätte hus och man kan ana att du haft massor att göra. Kanske har livet erbjudit mer arbete och mindre vila, njutning och klackarna i taket? Det sjätte huset handlar också om hälsa, så dagliga rutiner och helande. Mysigt att notera är att vackra Venus nu smugit befinner sig i ditt ganska sexiga, glada och kreativa femte hus, i trigon till allt som är du och därifrån skickar hon rosenfärgade strålar åt ditt håll. Det passar perfekt såhär lagom till alla hjärtans dag. En annan härlig förändring är att Merkurius under söndagen tar sig in i Fiskarnas tecken och därmed kommer vår glada lilla kommunikator att befinna sig mitt emot dig i hela 10 veckor framöver.  Härligt! Det där ger dig styrka förstås eftersom det är din styrare, men också svar på tal, förmåga att nå ut och nå fram och tala direkt till människors hjärtan.

Men den starkaste influensen som råder nu kommer ifrån Mars, Uranus och månens knutar för där har vi en sprakande energi på gång som kan vara hetsig, plötslig, chockerande och igångsättande. 

⭐️ Vågen 

Du är född i ett kardinalt tecken och befinner dig nu mitt i det heta, hetsiga mötet som i skrivande stund äger rum i Väduren – mitt emot allt som är du. Det område som uppmärksammas lite extra nu är förstås dina relationer och de kan vara en källa både till utmaning och utveckling och prövning . Det är helt enkelt inte lätt att vara människa alltid och just nu är det viktigare än någonsin att du behåller din balans, kan ta dig förbi egot och fokuserar mer på den andliga utvecklingen. Det är Månen, Mars och Uranus som drabbar samman och skapar en oerhört kraftfull, stundom rastlös och plötslig energi som är som hetast söndag – onsdag. På torsdag lämnar Mars Väduren och därefter kan du förvänta dig att dig att det lugnar sig för dig och du kan komma till ro med dina tankar och återfå balansen. En härlig ingrediens som faktiskt är underbart är att Venus nu är gynnsamt placerad i Stenbocken och därifrån sänder hon vackra, kärleksfulla strålar åt ditt håll. Det här är en tid av uppdatering och förändring Vågen. Det handlar om att våga uppdatera sig och våga leva livet.

⭐️ Skorpionen 

Ja, kära Skorpion. Det är en storslagen, vidunderlig tid som ligger framför dig. Nu står du inför en ny epok som kommer att förändra ditt liv för alltid. Nåväl än så länge är det bara ni i början av tecknet som är i omedelbar transformation för processen är sju år lång, i sinom tid blir alla av er kallade och ni alla får uppleva er minst två års långa uppdatering. Uranus symboliserar innovation, nytänkande och extrem utveckling. Nu är (om vi ska vara generösa men graderna) båda din klassiska och moderna styrande planeter Mars och Pluto aktiverade och oerhört kraftfulla process.

På måndag träder månen in i Oxen och står då mitt emot allt som är du och på torsdag följer Mars efter samma väg som månen redan vandrat.

Lite mer i klartext är det här en underbar tid för att uppdatera sig, att lämna det som inte passar längre bakom sig och att börja på ny kula. Det kan gälla intressen, livsstil eller känslor. Det är ju lätt att man hamnar i sådana tankar när ”Alla Hjärtans Dag” närmar sig. Nu är det du själv som gäller, din utveckling, din vilja, dina behov – det är nu eller aldrig. Således har du inte tid att avvakta och låta andra gå före i kön.

⭐️ Skytten 

Det är en härlig och nydanande tid och det är troligt att du dras in i nya cirklar. Nya vänner, intressen och kanske tekniker som intresserar. Det är expansion som gäller för dig. Många av er kan leka med tanken att kanske byta jobb eller kanske till och med en helt ny riktning på sin karriär. Om du tillhör dem som har börjat förtvivla och känner att livet är övermäktigt vill jag bara anmana till lugn. Det stämmer att det är ytterst spända energier i rörelse under tiden mellan nymånen den 4/2 – fullmånen den 19/2.  Vi är nu i mitten av denna period nu men det  lugnar sig snart.  Värsta dagarna är söndag – onsdag eftersom Mars och Uranus är extra utmanande under denna tid. Det kan lätt bli så att det blir ”för mycket” att hantera så ta lite extra väl hand om dig själv nu och tacka inte bara automatiskt och tidsoptimistiskt ja till allt som erbjuds nu.

Solen befinner sig i ditt 3:e hus som står för kommunikation – men också grannar, vänner och släktingar. Ensam kanske inte alltid är starkast? 10/2 flyttade Merkurius in i Fiskarnas tecken och det passar dig perfekt. Du drar nytta av den lite mer finstämda tiden när vår kommunikationsplanet kan uppfatta även underliggande strömningar, din intuition kan kännas tydligare än annars och plötsligen kanske du bara vet inom dig vad som är rätt.

⭐️ Stenbocken 

Att Venus – även kallad Lilla Lyckan och Kärlekens Gudinna är närvarande i ditt horoskop är ytterst betydelsefullt för dig nu. Mitt i alla skarpa kanter, upphettade energier och kanske till och med svåra ställningstaganden och prövningar finns hon där och gör tillvaron härlig och njutbar mitt i allt. Privat och socialt är det här en fin tid för dig.

Men.. den södra månknuten som nu är i Stenbocken befinner sig nu i kvadratur till Mars och Uranus, och dessa högexplosiva planeter aktiverar tveklöst händelser i ditt liv. Det kan dra upp saker till ytan, kanske sådant som du trodde att du var klar med för länge sedan eller i extremaste fallen kan detta aktivera minnen eller beteenden som härrör ifrån tidigare liv och som därför kan kännas hopplöst ”hemma” och välbekanta. Det är den allra sämsta tiden att diskutera personliga eller svåra ämnen. Visst kan detta ge insikter till dig som du kan jobba vidare med på ett själsligt plan – hela och bli av med för alltid. Ta hellre det säkra före det osäkra. Men jag rekommenderar dock inte någon att söka lösa något med andra personer just nu för det är osäkert om de är lika balanserade och grundade som du. Redan på torsdag lättar det upp och därefter förväntas en riktigt positiv period.

⭐️ Vattumannen 

Det är stor fokus på dig och din personliga utveckling nu när din styrande planet Uranus är huvudperson i skeendena och får hela horoskopet att rocka. Solen har gått in i den sista dekanen och nu kära Vattubärare ställs saker på sin spets även för dig! Det är dags att du uttrycker dig och uttalar din önskan. Uranus och Mars har ett gnistrande möte i ditt 3:e hus för kommunikation.

Under måndagen går månen in i Oxen och skapar ett osynligt spår efter sig, man brukar likna detta vid att hon plöjer en fåra. Längst denna imaginära fåra kommer även Mars på torsdag och om en månad även Uranus att färdas. Här skapas ett riktigt starkt kraftfält som kommer att leda alla de fasta tecknen (du är en sådan person) går in i en sju års lång förvandling i och med Uranus skifte till Oxens tecken. Du kommer att bli en agent i denna speciella process och du erbjuds idel nya chanser och utveckling. Kanske har du redan känt in den nya inriktningen och vet vilken väg du vill slå in på? Nya intressen, ett nytt jobb eller kanske en total make over? Ja tiden mellan nymånen 4/2 och fullmånen den 19/2, som infaller 0° i Fiskarna, är avgörande för dig. Här har du möjligheter till utveckling och chanser. 

⭐️ Fiskarna 

Under söndagen passade Merkurius på att glida in i ditt tecken för en extralång vistelse hos dig – i hela 10 veckor kommer den glada kommunikatören att befinna sig vid din sida. Perioden innehåller en retrograd period som gör att du hinner i kapp dig själv – vilket faktiskt inte är så dumt. Kan tycka att retrograden har oförskyllt dåligt rykte i onödan. Hela världen kokar nu på grund av det stora mötet mellan Mars och Uranus som äger rum i Vädurens tecken och i ditt andra hus. För din del kan det hända plötsliga grejer yrkesmässigt, ekonomiskt eller privat. För vissa kan det smälla till och komma som en blixt ifrån klar himmel. Chock eller välsignelse är svårt att veta i förväg. Eventuellt kan det kännas som att någon rycker av dig den ekonomiska trygghetsfilten (men behöver inte vara så) eller annat som är alarmerande men sedan visar sig vara ett skrämskott. Men.. oavsett vad som händer – hoppas jag att du kan se att detta är en utvecklingsfas. Uppåt och framåt Fiskarna. Du tillhör ju ett rörligt element och är inte en person som passar att fastna i en form. Vid fullmånen den 19/2 går Solen in i ditt tecken och din tid på året startar.