På Himlavalvet – Vecka 7


Vissa veckor är helt klart mer intressanta att berätta om än andra och händelseförloppet under vecka 6 och denna vecka 7 högintressanta, för att inte säga rafflande för nu laddar universum upp en helt ny energi och inom en vecka 10 dagar är det en helt annan verklighet vi möter.

Men det har ju hänt massor i den här processen redan. Den gångna veckan inleddes med en öppnande nymåne och ifrån måndagen 4/2  har vi gradvis fått känna på hur universums byter skepnad och att Merkurius och Venus bytt tecken.  Det mest spektakulära är förstås den superheta laddningen mellan krigsguden Mars och explosiva Uranus. Dag för dag kommer de två allt närmare varandra. Under lördagen var Mars i exakt kvadratur till Månens knutar också vilket sett till att alla de kardinala tecknen aktiveras här.

Mars har befunnit sig i Väduren sedan årsskiftet och gudarna vet att det inte är lätt att vara Vädur nu när Mars dundrar igenom tecknet. Den transiten sker en gång vart annat år och är vanligen bara en aktivering.

Nu möter Mars, krigets gud upp med Uranus vilket är extremt potent och det kommer inte att ske igen i Vädurens tecken under vår livstid.

För mig personligen är det en extrem vecka som jag ser som ett mästarprov. Klarar jag det utan att tappa humöret är jag cool för under de kommande dagarna går Mars över min Sol och i konjunktion med Uranus. Explosivt som tusan och det gäller att jag håller mig i skinnet och inte låter känslor och humör rusa iväg.

☀️ SOLEN I VATTUMANNEN

Solen fortsätter sin färd igenom Vattumannen och kommer denna vecka att befinna sig någonstans mellan 20°och 28°. Nu vill vi lära oss, sätta oss in i nya ting eller fördjupa oss i det vi redan är inne på.  Utveckling, kunskap och originalitet är viktigt för oss nu.  Det är Uranus som styr detta tecken så vi själen skriker frihet, jämlikhet och broderskap. Grattis Vattumannen

🌙 MÅNENS FÄRD

Under 9-10 februari har månen passerat igenom Väduren och mött upp med Mars och Uranus. Potent, kaxigt och väldig kraftfullt. Under måndagen smyger Månen in i Oxens tecken, bildar den 12/2 kl 23:26 sitt första kvarter på 23°55 i Oxen. Den 13/2 kl 11 glider Månen in i sociala Tvillingarna där hon blir kvar tills den 15/2 kl 15.10 då hon glider in i Kräftans tecken. Under söndag eftermiddag går Månen slutligen in i Lejonet kl 15:22 så vi slutar i hjärtat.

♑️ MERKURIUS i FISKARNA

Merkurius byter under söndagen skepnad när han glider in i Fiskarnas vattenrike den 10/2 kl 11:57. Den här placeringen kommer att vara i hela 10 veckor tecknet – ända fram till 17/4. Va? 10 veckor? Ja, det blir så eftersom detta är 2019 första retrograda Merkurius period. Under tiden som Merkurius befinner sig här så kan du som är född i Fiskarna, eller har er Merkurius i det tecknet – eller om man ska vara generös – alla ni som är födda i de rörliga tecken vara extra alerta, fantasirika, kommunikativa och utåtriktade. Merkurius i Fiskarna

♐️ VENUS I STENBOCKEN

Den 4/2 gled Venus in i Stenbocken och här är det en helt annan version av Gudinnan vi får se för här vill hon att allting ska vara förstklassigt. Hon gör hon livet härligt, njutbart och vackert. Hon uppskattar det exklusiva, det klassiska och traditionella och söker sig till det som är bäst, topnotch och ultralyxigt. Här vill Venus inte såsa bort sin tid på dagdrömmar utan är förankrad i verkligheten och vill bli tagen på allvar för den hon är och det hon presterar. Hon vill gillar utmaningar och komma någon vart i livet.. Allt handlar om vad hon gör och levererar. Venus i Stenbocken

♈️ MARS I VÄDUREN/OXEN

Mars är verkligen i överhettad, aktiverad och blickfånget nu eftersom hans energi så att säga tar över hela horoskopet genom att han är kvadratur till Månkutarna och dessutom i en direkt konjunktion till maxade, egensinniga Uranus. Det här är inte en enkel kombination för någon så det gäller att hålla tungan rätt i munnen så vi inte agerar för fort och impulsivt utan att tänka oss för, kanske i affekt och utifrån våra känslor. Arga känslor kan dominera nu. Positivt om detta är att kombinationen kan ge oss energin tillbaka, påverkar viljan, lusten och får oss upp ur sofforna och ut i livet. Vi blir motiverade, vill fixa grejer nu, vara fysiska, aktiva och rörliga. Mars kräver omedelbara resultat – vilket är handling, action och vara manlig och tuff. Han driver på skeendena och ser till att det blir lite liv i luckan. 14/2 mitt på dagen kl 12.00 skiftar Mars över till Oxens tecken. Här plöjer han vägen, sår frön, till det som komma skall när Uranus kommer efter och går över samma grader den 6/3 – 2019. Ett historiskt datum vi alla bör lägga på minnet.

♐️ JUPITER I SKYTTEN

Det är tre månader sedan Jupiter klev in i Skytten och nu finner vi Lyckobringaren på 19°-20° i Skytten. Under de kommande 10 månaderna bidrar Jupiter till utveckling och positivt tänkande. När Jupiter är hemma i sitt eget tecken når energin fullt genomslag och detta leder till stora och underbara ting. Världen är på väg att välsignas med tro på att vi kan förändra saker, att vi har möjlighet att finna nya lösningar på problem och världen är en god och underbar plats att vara på. Optimistiska Jupiter ser till att vi utvecklas, han skänker oss alla hopp och glädje och nya idéer. Vi vill förkovra oss, vidga våra horisonter och mycket annat. Jupiter i Skytten och Jupiters färd igenom husen, Jupiters baksida

♑️ SATURNUS I STENBOCKEN

I strävsamma Stenbocken, där han är styrande planet stortrivs han och fungerar optimalt. Här kan han kunna hjälpa så väl världen som dig som privatperson med att välja väg och hitta rätt. Typiska teman för Saturnus i Stenbocken är att ha ambition, att välja det gedigna, den erfarna och det stabila för det nya. Struktur, regler, förberedelser och noggrann planering krävs. Rent politiskt världen över kommer vi se idel åtstramning i ekonomi och tankesätt. 16° i Stenbocken nu. Saturnus i Stenbocken

♈️ URANUS I VÄDUREN

Denna vecka är Uranus extremt aktiverad på grund av kvadraturen till månknutarna och Mars exakta konjunktion. I februari Uranus befinner sig på den kritiska 29 graden i Väduren och detta är sista månaden i våra liv som vi upplever denna energi. Var än Uranus är ger han oss möjligheten att förnya oss, att hitta vårt eget unika jag, att finna vår egen inre sanning. I mars månad går han åter in i Oxen. Att jordbundna Oxen ska skakas om av Uranus kan betyda massor. Jordbävning är det första man tänker på, men förvänta er nytänkande runt jorden själv, länder, ägande av länder, vilket folk som ska få bo var exempelvis. Det kan också handla om nya tankar runt mat och hur vi behandlar Moder Jord. Uranus är väckarklockan som får oss att vakna till liv, rebellen som kommer med nya tankar och idéer. Han öppnar vårt medvetande och banar väg till ett nytt tänkande. En ny epok i våra liv – när Uranus träder in i Oxen.

♓️ NEPTUNUS I FISKARNA

Vår andliga gudinna och ledsagare är nu på 15° i Fiskarna. Härligt! Neptunus närvaro är subtil och vi känner inte av dess rörelser som vi gör med andra mer aktiva eller rättare sagt medvetandegjorda planeter. Neptunus jobbar med det undermedvetna, det andliga och i drömvärlden. Nu när Neptun är i direkt rörelse kan vår varseblivning, vår tro och kanske kan vi komma på andra tankar och öppna ögonen för en ny verklighet.

♑️ PLUTO STENBOCKEN

Underjordens härskare har faktiskt börjat få upp farten igen och når nu på 22° i Stenbocken. Just nu är han ovanligt nära jorden vilket gör att Plutotemat kan upplevas intensivt. Att Pluto befinner sig i kardinala jordtecknet Stenbocken påverkar maktstruktur och världsekonomi.

♓️ KIRON I FISKARNA

Den lilla Kiron eller (Chiron) befinner sig Fiskarnas tecken och når 29° 58 innan veckan är över. Nu är det väldigt snart till att Kiron går in i Väduren igen. Det besöket Kiron gör i Fiskarna och han blir kvar fram till den 18/2 när han återvänder till Väduren där han stannar i nästan åtta år framöver – ända fram till juni månad 2026. På en personlig nivå visar Kiron dig dina sår så att smärtan kan komma upp till ytan och helas.

♋️ NORRA NODEN I KRÄFTA/STENBOCKEN ♑️

Den 6/11 skiftade Norra Noden över till Kräftan och Södra Noden hamnade följaktligen i Stenbockens sfär.  Noden är fortfarande 26° 29 Kräftan/Stenbocken. De blir kvar här under 1,5 år och det är alltså i dessa tecken som alla förmörkelser och eklipser äger rum. Det här stort för jorden och mänsklighetens öde och utveckling sker. Ni som är födda i något av dessa tecken möter karmiskt förknippade händelser. Norra Noden i Kräftan