Horoskop Vecka 8

Astrologiska förutsägelser skrivna av med glimten i ögat av Margareta Hedin avser tiden 19/2 – 25/2 – 2018

Väduren 

Vi har en tilltagande måne i Väduren, som under måndag – tisdag rör sig igenom ditt tecken. Det där motiverar och får dig att vilja komma vidare, skynda på och bli klar med det som du har för händer. Men.. universums råd till dig är faktiskt inte att i vanlig Vädursstil köra på så det ryker – tvärt om. Den här helgen skedde ett magiskt enerigskifte, nu befinner sig hela 5 härliga planeter i Fiskarna och det är en soft, härlig energi som tar över hela horoskopsbilden nu. Mitt råd till dig är snarare att varva ner och unna sig lite välförtjänt paus ifrån alla yttre krav. Alla dessa planeter befinner sig nu i ditt andliga 12:e hus – där drömmarna vävs. Tillåt dig att ta det lite lugnare och om du har möjlighet – gå till yoga, healing och meditationer. Du behöver ge din själ lite andlig spis och kroppen behöver vila och omedelbart omhändertagande. Då menar jag allt ifrån skönhetsbehandlingar och massage till sömn och nyttig kost. Andligen kan du komma långt nu och kanske även nå insikter eller kontakt med andra sidan. Torsdagens Neptunus/Venus möte har magisk kvalitet – så missa inte den möjligheten.

Oxen 

Det har skett ett totalt energiskifte i helgen och efter en superhektisk månad när jag anar att nästan allt har handlat om arbete, karriär och pengar så bromsas tempot faktiskt in. Om du tillhör de Oxar som har känt att den ena tuffa händelsen fått avlösa den andra under den senaste månade anar jag att livet kommer att kännas väldigt mycket lättare nu framöver. Det är en vänligare, mysigare och mjukare tid som väntar nu. Hela fem planeter har nu trätt in i Fiskarnas tecken och enligt solteckenhoroskopet också ditt 11:e hus som har med grupper och möten med människor att göra. Det här är en perfekta tillfället för att skapa nya relationer, eller närmare relationer till vänner och kollegor. Det kan också vara ett superbra tillfälle att söka jobb och göra gott intryck på tilltänkta nya arbetsgivare.  Din styrande planet Venus kommer att mötas med Neptunus och detta kan skapa en alldeles särskild magi. Vissa Oxar får kanske till och med vara med om att känna hur två själar kan mötas i total förståelse och kärlek uppstå.

Tvillingarna 

Kaxiga Mars befinner sig i mitten av Skytten, det är tecknet mitt emot dig och den positionen kan ha orsakat att massor av saker hänt i ditt liv. Jag anar att det varit fullt upp runt dig  i flera veckor redan och att vissa av er börjar känna att det kan ha varit lite väl hett runt öronen.  Mars hänger med ett par veckor till – så förvänta dig inte att det kommer att bli kav lugnt. Men under helgen har ett härligt, magiskt energiskifte ägt rum. Trots Mars närvaro är det en mysigare, mjukare och mer mystisk vibb som smyger sig in och tar överhanden i skeendena.  Hela fem planeter står nu på rad i Fiskarnas tecken och i ditt 10:e hus som handlar om karriär och din sociala position. På torsdag möts Venus och Neptunus i en förvirrande konjunktion vilket kan ge upphov till kärleksfulla, mysiga känslor och möten mellan människor. Det här är inte ett bra tillfälle att fatta viktiga beslut angående framtiden – men det är en underbar tid för att lära känna nya människor, knyta kontakter, mingla, representera och kanske möta dem som hjälper dig vidare i karriären i framtiden.

Kräftan 

Jag anar att helgens energiskifte är välkomna nyheter. Nu tonas den stressiga, effektiva energin som pågått i flera månader ner och det kan skapas en välbehövlig respit. Hela 5 planeter har radat upp sig i Fiskarnas tecken och ditt 9:e hus och det är en mjukare, öppnare och känsligare energi som tar över. Du känner dig hemtam och bekväm när det är Vattnets element som råder. Det 9:e huset handlar om kultur, upplevelser, kanske resor, kurser eller annat som gör att ditt medvetande höjs och utvecklas. Nu skriker din själ efter andlig spis och det är tydlig att du bör göra ditt yttersta för att tillfredsställa dessa önskningar. Om du har turen att vara din egen chef, har möjlighet att styra din tid eller kanske ta ut en semestervecka är din lycka gjord. Dessa dagar som gjorda för en resa eller åtminstone lite avkoppling när du kan strosa runt lite som du vill. På torsdag möter romantiska Venus upp med drömska Neptunus och i dina nära relationer kan underbara ting ske. Det är kärlek i luften nu.

Lejonet 

Du kära Leo har nu varit huvudperson i årets två förmörkelser och jag anar att 2018 inte har varit vare sig lätt eller enkelt. Om du har möjlighet att ta det lite lugnare en period skulle jag varmt rekommendera dig att göra det. Du behöver en paus och få lite distans till allt som har hänt. Den här helgen lämnade Merkurius och Solen Vattumannen och energin blev en helt annan. Den kommande veckan kommer Vattnets element att råda. Hela fem planeter befinner sig nu i Fiskarnas tecken och ditt 8:e hus som har med djupa känslor och kanske också passion att göra.  Här kan djupa, sinnliga processer dra igång. Det 8:e huset är även förknippat med själens djup och det innersta rummet i din själ. Det här är ett optimalt tillfälle för att tala ut med någon eller påbörja en terapeutisk behandling – för du är dina känslor väldigt nära nu. På torsdag kommer sensuella Venus att mötas med fantasifulla Neptunus och detta möte är speciellt, magiskt och ytterst känsligt. Om du vill komma din älskling närmare in på livet är detta tiden att agera.

 Jungfrun 

Och vips så svängde en god fe sitt magiska trollspö över ditt horoskop i helgen och plötsligen förändras förutsättningarna helt och hållet. Ifrån ett övereffektiv period när man anar att du behövt hålla ett tufft jobbfokus och haft stress runt dig – har  inte mindre än fem härliga planeter kommit in i ditt kärleksfulla sjunde hus som har med relationer och vänner att göra. Oh! Det här låter hur kul som helst! Solen, Merkurius, Venus – alla är de där! Nu kommer din attraktionskraft och sociala stjärna stiga i höjden! Härligt! Se till att komma ut och röra på dig och träffa folk. Under torsdagen möts Venus och Neptunus – de bägge gudinnorna och detta kan skapa sann magi i relationer!  Om du vill komma din hjärtevän närmare kan det här vara det perfekta tillfället att göra det. Det finns lite varningar dock – vilket kan handla om sanning och illusioner. Baksidan av Neptunmöten kan vara luringar – så använd ditt sunda förnuft här. Om du tycker att något du får höra verkar överdrivet, konstigt eller skumt – så är det nog precis så det är.

Vågen 

Tillhör du möjligen de lyckliga få som har möjlighet att åtnjuta sportlovet och kanske till och med en chans att kunna ta det lite lugnare och mysa denna vecka? Eller – kan du på annat sätt minska på trycket som har varit runt dig under den senaste tiden? Du behöver ta en paus från stress och plikter och avsätta tid för välmående och njutning. I och med helgens enerigskifte har hela 5 härliga planeter ställt sig på rad i ditt sjätte hus som handlar om arbete och hälsa. Wow.. Venus, Solen och Merkurius är några av dem. Som du kanske vet är din styrare Venus, exalterad, som det heter på astrologiska i Fiskarna och här kommer hon i sitt allra vackraste uttryck. De som har ett skrivande eller skapande yrke kan verkligen dra fördel av den här energin.  För efter lite välförtjänt vila kommer flödet och kreativiteten igång på ett underbart sätt. Det här kan också gälla den som önskar komma närmare sin partner – för det är så fina vibbar för kärlek. Det kan vara ett jättebra tillfälle att styla, fixa med sig själv, sin garderob och utseende. Venus gör dig lysande och vacker nu.

Skorpionen 

Jupiter kommer under veckan att hinna hela 22° – 23° in i ditt tecken och här blir han stående, stationär som det heter ända fram till 8/3 när han vänder retrograd och börjar backa. Så, vad jag vill säga med detta Skorpan, det är att det gäller att smida medan järnet är varmt. Det är fortfarande en optimal tid att sätta planer i verket, ta initiativ och våga ta nya steg i livet. Men det kommer inte att vara lika gynnsamt om några veckor så passa på! Under den gångna helgen har universum bytt skepnad helt och från och med natten till måndag kommer du att ha hela 5 underbara planeter i ditt passionerade, kreativa och rätt sexiga femte hus! Det är hur härligt som helst för den som drömmer om ett genombrott på kärlekens arena skulle verkligen kunna vara med om mirakler nu. Det samma gäller den som är kreativ och skapande. Det är bästa tiden att släppa sin film/skiva eller bok nu.  Nu höjs självförtroendet, attraktionskraften som din personliga stjärnglans. Kom ut i rampljuset igen Skorpionen och låt oss se dig!

Skytten 

Mars som är din följeslagare sedan flera veckor tillbaka befinner sig nu mitt i tecknet. Som alltid där Mars drar fram händer det grejer, saker ställs på sin spets, beslut fattas och ibland riktigt tuffa saker som sker. Generellt brukar man säga att man ska ta det varligt i synnerhet med vintersporter och trafik för olycksrisken är förhöjd med Mars. Den här helgen har ett totalt enerigskifte ägt rum och från och med söndag natt har vi hela 5 planeter på rad i Fiskarnas tecken och ditt mysiga hemkära fjärde hus. Ja, lite extra kärlek och uppmärksamhet till familjen och nära att kära kommer att krävas nu. Men vad som är riktigt roligt det är att alla dessa härliga planeter kommer att blida kvadratur till allt som är du och härifrån kommer dina relationer, drömma och visioner kunna blomstra! Tjoho Skytten! Njut av den kommande veckan, lek och ta för dig. Love is in the air..

Stenbocken 

Det är en rolig vecka som väntar dig och jag hoppas sannerligen att din kalender inte är så fulltecknad att du inte kan ta dig en liten avstickare ifrån dina dagliga plikter. Den kommande veckan är roliga, innehållsrik och vill du kan du lätt fylla den med trevliga, roliga och härliga  händelser i glada vänners lag. Du har hela fem, roliga, charmiga, pratsamma och mysiga planeter parkerade i ditt glada tredje hus som står för vänner, lek och bus och roliga möten. Hela veckan kommer att gå i den andan och det skulle vara helt fantastiskt om du kan skapa lite fritid för dig själv och utnyttja det här glada flödet. Neptunus möte med Venus kan antingen lite extra förvirring eller krydda till en pågående kärleksrelation eller kanske till och med leda dig rakt i armarna på en ny person.

Vattumannen 

Andas ut och njut av tystanden som uppstår när universum utför ett av sina totala förvandlingstrick.  Som i ett trollslag flyttas all energi ifrån Vattumannen till Fiskarnas tecken. Från att det har varit full rulle inne hus dig i minst en månad kan det nu kännas lite tomt när den sista i raden av energigivande planeter lämnar ditt tecken. Det gör Solen gör nu natten till måndag har då har vi inte mindre än fem planeter (Kiron inräknad) på rad i Fiskarnas tecken och ditt ekonomiska andra hus.  Ja, det innebär att det är dags för dig att rikta din uppmärksamhet till praktiska ting och vara närvarande i vad som sker med din ekonomi. Tillhör du dem som sysslar med aktier och investeringar kan det finnas anledning att hålla ett vaksamt öga uppe för Neptunus/Venus mötet som påverkar hela veckan men är exakt på torsdag kan indikera dagar när man tror att man har koll – men faktiskt inte har det.

Fiskarna 

Nu lämnar vi Vattumannen effektivitet bakom oss och universum byter skepnad. Processen fullbordas i natt när Solen glider in i Fiskarnas tecken där redan Venus och Merkurius väntar. Wow! Det är en så härlig, mysig och förhoppningsvis också spännande tid som börjar nu för dig Fiskarna. Du kommer att vara ditt allra vackraste jag, allt som är du aktiveras och du kan förvänta att allt möjligt gudomligt, kärleksfullt, tursamt och härligt händer! Det här kan vara tiden när saker som du längtat efter och drömt om förverkligas. Ifrån tisdag kommer Venus att vara synlig på kvällshimlen som Morgonstjärna och en ny Venuscykel tar vid. Hoppas att kan använda dig av den här sinnliga, vackra energin i skapande och i relationer. På torsdag möts Venus och Neptunus i konjunktion. Tona in och fråga dig vad du behöver. Det kan hända positiva grejer på kärleksfronten nu. Tänk om det skulle bli så gudomligt nu att du får allt du vill!