Hur går det för er?

IMG_5761Gott folk! Hur går det för er med retograderna? Sedan i morse har vi hela fem stycken retrograda planeter att ta hänsyn till. Ja, Merkurius vände i morse och i skrivande stund är allt så förvirrande att jag inte vet om jag ska skratta eller gråta.

Som ni vet.. Jag tillhör ju de astrologer som säger att man inte ska eller bör oroa sig själv och andra, inte jobba med att skrämma upp läsarna och på så vis bidra till att negativa saker ska hända.  Grundregeln är ju att vi VISST kan fungera normalt trots att Merkurius är retrograd. Allt handlar om planering, om att ta det lite extra lugnt och inte vara överilad.

Ni vet nu att Venus är retrograd sedan 13/5. De är de fyrtio dagarna när man funderar över sina relationer och allt annat Venus relaterat.

Naturligtvis har även jag gjort det.. Jag har ägnat en hel del tid åt bokföring och bokslut. (Det är väl ändå att hantera pengarna från förr).

Minnen, vänner och situationer från förr har kommit till mig hela tiden. Jag mötte nyss min gamla granne från förr som jag inte sett på 20 år. Han var så glad att se mig. 😀 Plötsligen var blev ett par Lee-jeans (lika dana som jag haft förr) helt oemotståndliga. Jag var bara tvungen att ha dem. Darrande av glädje var jag när mina giriga fingrar slet upp paketet. Nu sitter jag här i mina fina brallor och njuter av en välbekant syn. Det blev jeansrumpan från förr. Ett kärt återseende.

Midsommar är den högtid som knyter mig som mest tillbaka till fädrens spår – till marker där vår släkt alltid levat.  Jag och mina syskon möts här i våra stugor vart år för att möta midsommaren tillsammans som folk gjort i alla tider före oss.

Med tanke på alla dessa retrograder försökte jag i år att hålla mig steget före, vara välplanerad och genomtänkt. Jag har letat bil länge – men haft väldigt höga miljökrav på bilen och för liten budget.  I måndags kom erbjudandet jag inte kunde motstå så jag slog till. OBS – före retrograden. Min nya bil är fantastiskt! Venus, rakt igenom och kärleken är total. Den är snygg som bara den, allt funkar, den är tystlåten, elhybrid, supermiljövänlig och allt jag önskade mig.

Resan upp hit var fantastisk. Sverige är så vackert att det nästan gör ont i ögonen. Men.. ny teknik är ju utmanade 😂 😱 😂 Det finns väldigt många nya knappar och funktioner jag aldrig har hört talas om! En lucka mitt fram där på nosen – där det är tänkt att man ska tanka el! För att kunna köpa el måste man ha en app. Jag ägnade timmar igår till att försöka registrera mig där. Det gick inte.

Jag sitter här i köket lite chockad med instruktionsbok och en massa kablar i knät. Det var okay att köpa bil före Merkurius Retrograd  – men att fatta någonting nu känns nästan helt omöjligt! 

Dessutom tappade jag min telefon på på badrumsgolvet så nu är den skärmen spräckt och det går inte att öppna några appar alls längre. Det känns som att det här kommer att bli ett invecklat äventyr.