Jupiter vänder retrograd

 

JupiterJupiters bana vänder retrograd på torsdag 14/5 2020, kl 16:31 på 27° 14 i Stenbockens tecken.

Nu vänder expansiva Jupiter, vår kosmiska förstoringsglas som får allt att bli större. Jupiter har nu redan hunnit avverka ett halvår av sin ettåriga vistelse i Stenbocken. Han har också lyckats kvalificera sig som en av huvudrollsinnehavarna i vinterns dramatiska skeende i Stenbocken där han mötte upp med Mars, Saturnus och Pluto.  Jupiter kan inte sovra vad som är ont eller gott. Han gör sin grej bara, – gör allt stort! Exempel på det är Jupiters roll i Me To-rörelsen och nu senast Jupiters roll i spridningen utav Covid 19.

Va? Är inte Jupiter lyckans planet? Är han en ond planet nu?

Verkligen inte! Jupiter är Lyckans Planet som står för utveckling, glädje, tur, expansion och är allt som oftast med när riktigt lyckosamma saker äger rum. Det kan gälla ens personliga mående, när man får jobbet, erkännandet, pengarna eller vad det nu än må vara man längtar efter.  Jupiter baksida kan vara att det blir för mycket av det goda. Jupiter fångar upp vad än som är på gång och ser till att skeendena uppförstoras.

Datum att lägga på minnet nu:

  • Jupiter vänder retro 14/5 2020, kl 16:31 på 27° 14 i Stenbocken.
  • Jupiter vänder direkt 13/9 kl 02:40 Stenbocken  17° 24 Stenbocken.
  • Jupiter ute ur skuggan 6/12 kl 19:00 på 27° 14 Stenbocken.

Vad innebär Jupiter retrograden?

Det är vanligt att jag får frågan om Jupiter retrograd innebär otur? Så är det faktiskt inte alls. Bättre beskrivet är att saker och ting kan vila, växa till sig och mogna under den här processen. Det kan till och med vara så att du behöver den här tiden för att växa andligen och själsligen så att du är redo att axla och ta emot de underbara gåvor som vi hoppas att Jupiter levererar till hösten när han är på rätt köl igen.

Nyligen gick de karmiska månknutarna in i Skytt/Tvilling spektrat så det är extraviktigt att ha koll på vad Merkurius och Jupiter håller på med för hyss nu.

Under den kommande perioden kommer många planeter backa. Venus, Jupiter, Saturnus och Pluto. Vi kommer lite längre fram få vara med om att även Merkurius, Mars och Uranus backar så det är ett helt nytt landskap, en helt ny energi vi träder in i.

Nu erbjuds vi – mänskligheten  både en respit och en möjlighet att andas ut. Men här bör vi också tänka på om det fanns någonting vi skulle kunna ha gjort annorlunda. Tid att göra om och göra rätt.

När Jupiter rör sig baklänges brukar vi ta stora kliv i den inre utvecklingen, bli medvetna om våra processer och se hur man löser saker i sig själv.

Sammantaget är det här en fantastisk tid att gå tillbaka och rannsaka gamla relationer, se din roll och förstå vad du bidragit till. Ibland möter man t o m folk ifrån förr igen. Vanligast är dock att man går in i en healingprocess i sig själv och läker det som kanske inte gick så bra.