Venus lämnar oss..

Venus stjärna

Det var i österlandet – i landet Ur, i Mesopotamien eller Babylon i området mellan floderna Eufrat och Tigris där Syrien och Irak är idag som astrologin utvecklades ca 3000-2000 f Kr. Det var också här i dessa kulturer man kom att dyrka Henne, gudinnan – Ishtar, Inana, Isis, Afrodite, Venus, Laxmi eller Freja. Ja, namnen kom att ändras ju längre bort man kom, men gudinnan är densamma. Hon, den vackraste  kan komma i två skepnader – antingen ser vi henne strax före soluppgången som Morgonstjärnan eller efter solnedgången kan vi se henne stiga som Aftonstjärna. 

1200px-British_Museum_Queen_of_the_NightRunt henne skapades kulten, myten, hon var den mest dyrkade och fruktade gudinnan. Hon är skönheten, överflödet, den tillbedda. Men hon är även hämnden, kriget och magin. En aspekt av henne är förstås pengar. Men om vi låtsas för en sekund att vi befinner oss där i Babylon där man levde nära jorden med stjärnhimlen som enda vägvisare och där lade märke till det som kommer att inträffa i imorgon – att Venus försvinner. Varken dag eller natt är hon synlig.. Ah, en sådan olycka, ett sådant dåligt omen! Krig, svält eller vad väntas?

I skrivande stund är Venus är retrograd och fortfarande svagt synlig på kvällshimlen som Aftonstjärna.  Venus backar nu allt närmare Solen och ju närmre hon kommer desto svagare blir hennes sken. När hon är ca 10 grader isär från Solen försvinner hon helt från himlen. Vips! Det kallas att hon är under solstrålarna vilket kommer att ske den 28/5.

Ja, där famlar mänskligheten på ett tag i ovisshet. I de antika kulturerna sågs detta mycket illavarslande. Man har bibliskt liknat detta med Jesus 40 dagar långa fasta och lidande öknen och faktiskt. Just talet 40 återfinns precis överallt i bibeln som en viktig siffra. Detta springer just ifrån Venus 40 dagars retrograda period. Föresten så är även ordet ”karantän” en hänsyftning på Venus retrograd.

Nu i skrivande stund har vi bara hunnit beta av 14 av de 40 dagarna så vi har en lång väg att gå innan processen är över.

Den 3 juni mötes VENUS och SOLEN upp på 13 grader i Tvillingarna i en konjunktion, en kosmisk omfamning.  Det kallas CAZIMI när de smälter samman och Venus fylls med solenergi. I denna stund skapas också en stjärnspets i det heliga kosmiska pentagrammet. 

Venus kommer att vara osynlig även på andra sidan Solen tills dess hon hunnit ca 10° isär. Hon kommer sedan gradvis att dyka upp igen, i soluppgången och här återföds Venus 9 juni som Morgonstjärna. Men.. detta är inte slutet på den retrograda fasen för det är först den 25/6 som hon vänder direkt igen.

Det här är viktiga datum för astrologinörden att lägga på minnet. Vad upplever du? Dela gärna med dig av hur du känner det och vad som händer. Lägg noga märke till alla förändringar i dynamik i dina känslor, relationer och ekonomi . I vilket hus går Venus retrograd i ditt horoskop?