Månens År – 2018

Intresset för astrologi har ökat lavinartat under de senaste åren och möjligen är det så att alla intressanta YouTube-filmer och roliga bloggar som finns överallt på nätet gjort astrologin lättillgänglig? Vad jag hör är att alla Stockholms astrologer har fullbokat på sina mottagningar – och det verkligen roligt.

I onsdags 31/1 – samtidigt som fullmånen och förmörkelsen ägde rum, gav jag mig ut i ovädret för att söka inspiration och näring till själen. Jag lyckades ta mig till Jordstrålningscentrum och Tempelriddarnas pampiga lokaler på Kammakargatan där prominente astrologen Thomas Jönsson höll sitt årliga föredrag om det kommande året. Det var som vanligt knökfullt i stora salen (minst 100 personer deltog och jag hör att det hade varit minst lika många på föredraget innan).

Det är alltid roligt att lyssna på honom. Av någon outgrundlig anledning låter allt så oerhört spännande när han berättar. Föredragen innehåller omvärldsbevakning, intressanta tillbakablickar på 2017, med nya vinklingar och tolkningar och lyssnarna erbjuds förstås en guidning i vad det astrologiska året 2018 har att erbjuda.  Thomas är väldigt mycket mer politisk än vad jag har valt att vara med min verksamhet så jag tycker att det är intressant vilka kopplingar han gör mellan stjärnorna och faktiska händelser.

Thomas berättar att 2018 är Månens år, att hela året kommer att bjuda på en kvinnlig energi. Att vi ska tänka på att ständigt föränderliga månen Månen bara visar upp sin ena sida och skiftar hela tiden. Tarotkortet 18 Månen, kommer att ha stor betydelse under året och han uppmanar oss att vara öppna för allt och vi bör vara inkluderande i vårt tankesätt.
Han talade vidare om att Månen är relaterat till det förgångna och sa att vi behöver klippa navelsträngen. Ska vi tillåta oss att vara styrda av det förflutna? Ska vår bakgrund stärka oss eller hindra oss? Nu är tiden mogen uppmanade Thomas.
Årets stora varning är att skapa polariseringar och vi bör akta oss för projektioner av skuggsidan. Man kan bli beroende av hat, att hitta någon är skylla på. Svart eller vitt. I år måste vi ta fasta på både och – jag känner både rädsla och förtjusning. Både och? Nu måste vi lösa upp hårda motsättningar. Ingenting är 100% gott eller bara ont år 2018.

Thomas Jönsson är vad jag tror Stockholms mest kände och välrenommerade astrolog. Han har sin mottagning på Södermalm där han tar emot för privata sessioner. Han har varit verksam i minst 30 år och skrivit två böcker en om astrologi och en om tarot. Tomas erbjuder också gedigna 2-åriga utbildningar i astrologi, arrangerar resor till andliga kraftplatser samt håller intressanta föreläsningar. För mer info – gå in på Thomas hemsida: www.astrofool.se