På Himlavalvet – Vecka 6

 

Till det yttre kan man tänka att det inte är så mycket som händer – för vi har inga dramatiska transiter den här veckan. Men om vi tolkar det som att inget kommer hända så vaggar vi i oss i falska förhoppningar.  Det är tvärt om så att vi befinner oss mitt uppe i vinterns ”eclipse season” som det så heter på engelska. (Det låter inte fullt lika intressant att säga förmörkelsetider). Det är stora och föränderliga krafter i rörelse och allt kan hända nu!!

Här kan man se eklipsens väg över jorden. Bästa stället att förmörkelsen var i Pasadena, Kalifornien.

Vi i Sverige kunde inte se fullmånen/förmörkelsen eftersom den ägde rum mitt på dagen. I hela norra delen av Sverige var det fruktansvärt snöoväder.

Det är därför som så många läsare hör av sig och berättar hur dåligt de mår och hur fruktansvärt de redan nu misstänker att 2018 kommer att vara. Jag håller inte riktigt med dem som tänker i så mörka banor. Nästa  förmörkelse infaller invid nymånen den 15/2 och hela den här tiden – ifrån fullmånen 2/1 och även en god tid efter eklipsen den 15/2 är vi påverkande av den ganska tunga och jobbiga energin.

För första gången i mitt liv har jag stannat hemma från jobbet en längre tid för att jag saknat kraften och energin. Jag klarade inte av att hålla takten i januari och jag kopplar det förstås till Mars i Skorpionen och allt vad det innebar. Phu!

Vi kan väl göra som kineserna i år? Fira nyår den 15/2 vid nymånen?

SOLEN I VATTUMANNEN –  När Solen är i fritänkande Vattumannens tecken riktas energin utåt och vi blir lite öppnare till sinnes. Det kan vara att vi blir intresserade av att ta del av andras tankar och kunskap. Att vill utvecklas, fördjupa oss och lära nytt, kanske titta på nya perspektiv och nya sätt att göra saker. Vattumannen står för frihet och individualitet så kanske är det nu du vågar ta steget emot ett självförverkligande.  16° – 23° Vattumannen. Grattis på födelsedagen Vattumannen

MÅNENS FÄRD – Månen som nu förhoppningsvis återhämtat sig efter förmörkelsen i onsdags börjar sin vecka i Vågens tecken. På onsdag bildar månen sitt sista kvarter kl 16:54 i Skorpionen på 18°49 i Skorpionens tecken. Torsdag em och månen spenderar dryga två dygn i Skytten.  Natten till söndag 03:30 smyger månen in i Stenbocken.

MERKURIUS I VATTUMANNEN – Det här är en jättelyckad placering eftersom luftiga, rörliga Merkurius nu befinner sig i ett annat lufttecken. Det här hjälper faktiskt oss jordebor med både tänkandet och kommunikationen. Nu kan vi pratar lättare, fritt, öppet med vem som helst. Tankarna rör sig fort, men inte så fladdrigt för Vattumannen är ett fast tecken. Här kan vi faktiskt bli genialiska, kan hitta lösningar på problem. Merkurius i Vattumannen

VENUS I VATTUMANNEN 18/1 – 11/2 – Nu skattas friheten och rätten att bestämma själv högt och kärlekens gudinna vill följa sitt eget sinne och bryr sig inte sådär jättemycket om vad konventionen och andra människor säger eller tycker. Det är lite ”my way or the high way” som gäller i Vattumannen. Även om Venus i Vattumannen gillar att bestämma över sig själv är hon rättvis och tillåtande emot andra och har ingenting emot att en människa har en avvikande åsikt – tvärt om. 22° Vattumannen – 1° i Fiskarna Venus i Vattumannen

MARS I SKYTTEN 26/1 – 17/3 – När Mars är i Skytten är det action och handling vi söker. Nu stiger livslusten, vi blir nyfikna och lockas vi av nya upplevelser, reslust och nya kontakter. Sport, projekt eller utmaningar kan vara lockande. Vi stör oss på det vardagliga, på rutinen och tröttnar och blir lätt rastlösa om vi känner oss begränsade. 5° – 9° Skytten nu. Mars i Skytten

JUPITER I SKORPIONEN – kommer nu att röra sig mellan 21° – 22° i Skorpionen och nu är energin i full blom. Att expansiva Jupiter går igenom ett vattentecken bereder väg för en ny kraftmanifestation. Jupiter har redan gjort ett enormt avtryck i Skorpionen. Processen att dra fram mörka sanningar i ljuset började omedelbart efter Jupiters entré i tecknet.  Skorpionen är ett fast vattentecken som styrs av planeten Pluto. Att Jupiter går igenom ett fast tecken hjälper en viss sorts kraft att utrycka sig. Hos Skorpionen är det känslornas makt som kan användas konstruktivt eller destruktivt. Det betyder att ord som intensitet, sanning, känslor, liv, död, passion, psykologi får ökad betydelse i våra liv. I sämsta fall kan det vara ett kategoriskt svart eller vitt tänkande, kontroll och disciplin kan vara en del i detta. Nu kommer sanningen upp till ytan, vi blir starka i våra övertygelser och kan ta Jupiters hjälp att utvecklas andligen. Läs också om: Jupiters baksida,  Jupiter i Skorpionen och Jupiter igenom de olika husen

SATURNUS I STENBOCKEN – Saturnus är nu ca 5° i Stenbocken. Han uppmärksammar oss på sanningen, på att jordens resurser inte är obegränsade och mycket annat! Under 2018 får vi att se att flera viktiga planeter växlar ifrån snabba, eldfängda eldselementet till det stabiliserande Jordelementet. Nu när Saturnus träder in i strävsamma Stenbocken, där han är styrande planet stortrivas han och fungerar optimalt. Han är hemma i sitt eget tecken ju och här kan han kunna hjälpa så väl världen som dig som privatperson med att välja väg och hitta rätt. Typiska teman för Saturnus i Stenbocken är att ha ambition, att välja det gedigna, den erfarna och det stabila för det nya. Struktur, regler, förberedelser och noggrann planering krävs. Rent politiskt världen över kommer vi se idel åtstramningar. Saturnus i Stenbocken

URANUS I VÄDUREN Uranus är den kosmiska väckarklockan som får oss att vakna till liv, rebellen som kommer med nya innovativa idéer. Revolutionära Uranus öppnar vårt medvetande och banar väg till ett nytt tänkande. I och med att Uranus går framåt igen 25°- 26° i Väduren kommer nya impulser, tankar och idéer igång.

NEPTUNUS I FISKARNA – Vår andliga gudinna Neptunus rör sig sakta och fint fram igenom Fiskarna och befinner sig nu på 13°. Här hjälper hon oss alla till andlig utveckling och medvetande höjande. Neptunus jobbar på framåt emot en positiv utveckling. Om hon aspekterar någon av dina personliga planeter nu blir det lättare att finna sanningen inom dig, få intuitiv vägledning och plocka upp drömmar, projekt eller tankar som du eventuellt tappade taget om i juni när planetens bana vände. Du kan återkoppla till ditt andliga väsen, hitta det gudomliga inom dig.

PLUTO STENBOCKEN – Pluto underjordens härskare når nu 20° i Stenbocken och har således hunnit 2/3 av sin långa vandring igenom tecknet som påbörjades 2008 och kommer att pågå fram till år 2023. Att Pluto befinner sig i kardinala jordtecknet Stenbocken påverkar maktstruktur och världsekonomi. Sedan planeten trädde in här har vi varit med maktkamp och krig som tagit episka proportioner. (Mycket på grund av att vi samtidigt hade Uranus i Väduren som bildade en kvadratur).

KIRON I FISKARNA – som börjat få upp ångan efter sin långa retrograd tuffar på igenom Fiskarna, befinner sig nu 26° i tecknet. Han har siktet inställt på Väduren och dit kommer han att nå i april 2018. De som är födda i Fiskarnas sista grader som får jobba med sina inre sår, att läka och helas och gå ut ur transiten som en stärkt individ. Underbart!

NORRA NODEN  befinner sig 14°58 i Lejonet.