Månens betydelse i de olika stjärntecknen

 

Månen i Väduren

De som är födda med månen i väduren är oftast hjälpsamma, generösa och gillar att ställa upp för andra. De kan vara impulsiva personer som agerar först och tänker sedan så för en lugnare person kan deras beslut upplevas som förhastade, överraskande och plötsliga. Månvädurarna är eldiga i själen, rastlösa, otåliga och har snabba responser. De är känslomässiga och passionerade. De är väldigt lösningsorienterade och blixtsnabba i sina reaktioner och känslor. De är väldigt raka och direkta i sin kommunikation och söker ständigt stimuli. De har ständigt något nytt på gång i sina liv. Det är en oberoende måne som själv vill styra sitt öde.

Månen i Oxen

Romantiska, sensuella, jordnära månoxen är sinnlig, lite långsam av sig. De tar in sina upplevelser och intryck och behöver känna in och processa, vad än det nu kan vara, med sina sinnen. Dofta, smaka på och känna efter är viktigt innan de fattar ett beslut om hur de tycker, tänker och känner. De måste få ta sin tid på sig och det går inte att stressa på eller pressa på. När de väl utvärderat en situation eller person och bestämt sig är de oerhört lojala, ståndaktiga och uthålliga och deras relationer är vanligen långvariga och djupa. Månoxarna är trygghetsorienterade – och inte sällan är ägande, pengar och bekvämligheter sådant som gör att de känner sig säkrare i sin tillvaro. Långsiktighet och stabilitet är sådant de uppskattar.

Månen i Tvillingarna

Det här är zodiakens absolut trevligaste personer och månens position i tvillingarna ger dem ett unikt socialt försprång. De är supertrevliga, lättpratade, charmiga, kvicka, lättsamma människor som älskar när det är liv i luckan. Nyfikna, föränderliga, kommunikativa är i de rörliga sociala sammanhangen som de kommer allra bäst till sin rätt. Lång och trogen tjänst är inte något som förknippas med måntvillingarna. De är intresserade av det glittriga, det nya och det senaste och gillar att hålla sig informerade.  De läser, pratar och tänker mycket och brukar vara allmänbildade, vakna och veta lite om det mesta utan att fördjupa sig i något. Rastlöshet, oro och nervositet kan finnas hos dem och många av dem söker ständiga stimuli. De kan därför uppskatta spel, lekar och internet mer än andra människor.

Månen i Kräftan

Månen är Kräftans styrande planet. Här är känslomässiga månen hemma i sitt eget tecken och dess högsensitiva energi förstärkt. Dessa individer är superkänsliga, intuitiva, och har lätt att känna in och förstå hur andra människor känner sig och vad de behöver. Deras liv kretsar runt givande och mottagande av näring. Här avses alla sorters näring ifrån mat till att se andras emotionella behov. Moderskap, ledarskap, att styra, vårda och ta om hand är något de trivs med och är jätteduktiga på.  Deras eget känsloliv kan vara snårigt och komplicerat mest på grund att de har ett sjusärdeles gott minne och kommer ihåg allt som hänt och sagts och det finns en tendens att spara på känslomässiga sår. De tar tid att bygga upp förtroende och komma månkräftan inpå livet men det är väl värt all investerad tid för det här är den bästa vän en människa kan ha.

Månen i Leo

Det kreativa, varmblodiga Lejonhjärtat är lojalt och kärleksfullt. De vill ha nära relationer till familj och vänner för de behöver känna trygghet och kontinuitet för att kunna leva ett gott liv.  De är populära och i allmänhet omtyckta personer som drivs av sina känslor. De älskar att skämma bort, att få styra och ställa och fixa för sina nära och kära och vill förstås få samma varma bemötande tillbaka. Inget tecken behöver kärleken mer än just månlejonet. Ett lyckligt månlejon sitter på kortsidan av långbordet och njuter av sina nära och kära. Lycka kan också uppstå när de betraktar slutresultatet av sin kreativitet för månlejonen älskar att skapa och underhålla. De har ett stort rättvisepatos och höga ideal. De är ofta engagerade personer, idealister som gärna vill bidra till att bygga ett bättre samhälle.

Månen i Jungfrun

I jordtecknet Jungfrun blir det känslomässiga uttrycket väldigt noggrant och precist. De lägger märke till de små sakerna och detaljerna i allt! De är förutseende, analyserande och duktiga på att se vad som ska göras. De gillar att ta itu med det praktiska, rutiner och tycker om att ha allt under kontroll. De är nervöst lagda och kan bli osäkra, ängsliga och oroliga om deras rutiner rubbas. Det är vanligt att de blir experter – så man kan möta bästa siffermänniskan, ljudteknikern, författaren osv i detta tecken. De är experter på att bedöma, avväga och hitta den perfekta. De kan snöa in sig på detaljer och missa helheten. Man många av dem är serviceinriktade, snälla, omhändertagande, tjänstvilliga och självuppoffrande, kärleksfulla personer. Men det finns också dem som kan bli kritiska och gnälliga och ser alla fel, klagar på allt och alla i sin omgivning. Hos denna typ kan man se tendens till offermentalitet.

Månen i Vågen

Månvågen är styrd av Venus – kärlekens planet vilket märks i allt! De är kända för att se bra ut, vara charmiga, flirtiga och sociala. De älskar perfektionen, det vackra, det lyxiga och de kan ha ganska konservativ smak. De vill inte sticka ut och vara avvikande i sitt val av inredning, kläder och personlig stil. Harmoni, balans och skönhet är nyckelord för månen i Vågen. De är intelligenta varelser som tycker om sociala sammanhang, att mötas med andra, prata, dela åsikter och umgås. De avskyr att bli upprörda, nervösa eller rubbade ur sina cirklar så de söker sig till människor, miljöer och situationer där de inte blir utmanade. Öppna konflikter, hårda ord, höjda röster och osämja inte diplomatiska månvågens grej. De är snarare medlare, förhandlare, advokater eller rådgivare.

Att dela sitt liv med någon, att uppleva tvåsamhet, kärlek och partnerskap betyder mycket för månvågen och många av dem är relationsberoende.

Månen i Skorpionen

Det här är så långtifrån ytlighet och flyktighet som det bara går att komma. Dessa intuitiva, superkänsliga individer har långa känslospröt som uppfattar allt som är på gång runt dem.  Det här kan vara månens kanske mest intensiva och djupt kännande position. Känslorna, kärleken och livet är på fullaste allvar i skorpionen och här finns sannerligen inga gråzoner. Allt är svart eller vitt, sant eller falskt? Månen i Skorpionen bär på en rädsla att bli svikna av andra och vill  inte bara ytligt veta om deras partner håller av dem – de behöver gå djupt så in i den andras själ som det bara går att komma för att förståelsen ska bli total. Ändå kan det kvarstå en undran över hur djupt och på vilket sätt den andra partnern känner. De vill veta allt! Hur mycket är den andra beredda att offra för relationen och kärleken?

Så här har vi högintensiva, passionerade människor som satsar allt i kärlek. De ser bortom fasaden och är bara intresserad av själen och dess uttryck. De kan vara kontrollerande, misstänksamma och ytterst intensiva i sina relationer. De sägs också ge mer passion och närvaro än något annat tecken.

Månen i Skytten

Här i Skyttens tecken är månen styrd av optimistiska, expansiva Jupiter och månskyttarna är verkligen möjligheternas människa. De har en öppen och positiv grundkänsla och är glada, rörliga, nyfikna människor som älskar fart, fläkt, rörelse. De behöver känna att de är fria att själva påverka sina liv och kunna utvecklas. De söker ständigt nya upplevelser, kunskap och aktivitet.

Att möta nya människor, komma ut i världen och resa, uppleva och förstå betyder mycket för dem. De har en väldigt öppen syn på andra människor och är intresserade av andras erfarenheter, religion, kultur, filosofi och åsikter och njuter av att lära nytt. De ogillar rutiner och motiveras inte av trygghet och pengar på samma sätt som andra tecken. De är lyckligast när de känner att de lever livet.

De kan vara sportiga personer som gillar att vistas utomhus. De kan vara globetrotters som reser jorden runt men de kan även vara kulturmänniskor som gör inre resor.

Månen i Stenbocken

Här i Stenbockens tecken är månen styrd av allvarsamma, strukturerade, målinriktade Saturnus. Det är jordens element och här råder lag, ordning och allt får ta sin tid. Det finns inte utrymme för det oväntade för månstenbocken behöver ha sina fasta rutiner som de följer för att må bra.

Månstenbocken är sammanhållna, målinriktade, kompetenta ledartyper som håller sina känslor under kontroll. De finner behag i att livet rullar på, att de finner sin egen trygga roll där de kan känna att de bidrar med någonting positivt och kan vara produktiva. De är har höga krav både på sig själv och andra – yrkesmässigt och privat. De gillar inte det plötsliga eller äventyrliga utan det tar tid för dem att knyta an och känna närhet till en annan människa. Det krävs en kontinuitet, stabilitet och pålitlighet för att månstenbocken ska kunna öppna sitt hjärta. Men när de väl funnit sin partner så är det seriöst menat och det är livslånga relationer som månstenbocken söker. När de hittat rätt kan de leva ut och är ytterst sensuella och jordnära i kärlek.

Månen i Vattumannen

Det här är en analytisk och tänkande måne och det är innovativa Uranus som påverkar de känslomässiga processerna. Månvattumannen är en intelligent varelse som har förmåga att ta distans till sina känslor och tänka igenom vad de tycker är rätt. De är alltså inte styrda av sina känslor utan resonerar sig fram till dem. De är logiska i sina resonemang och väldigt vänskapligt inställda till mänskligheten men gillar inte att ha människor alltför nära inpå livet. Det måste finnas ett visst svängrum i relationerna för att månvattumannen ska må bra. De är smarta, analytiska, kanske psykologiska eller t o m vetenskapliga i sin hållning till andra. Rättvisa och jämlikhet är honnörsord här. De vill förstå hur och varför allting hänger samman och varför vi människor reagerar och tänker som vi gör. Det är ett fast tecken så deras känslor är stabila, lojala och pålitliga. De är sociala, trofasta och sällskapliga de i detta tecken finner man är underbara vänner.

Månen i Fiskarna

Det här är en mjuk, sensuell, inkännande och drömsk månplacering som ganska många människor missförstår. Neptunus är den styrande planeten och månfiskarna söker att uppnå högre ideal. De söker efter den högsta energiformen och gillar inte att befinna sig i det alldagliga, praktiska och triviala i livet. De är intuitiva, inkännande, vibrerande och väldigt ofta konstnärliga, kreativa varelser. Musik, dans, kreativt skapande i alla dess former är månfiskarnas uttryck.

De drivs inte av materiella mål eller egot som många andra människor gör. Därför har andra människor svårt att förstå varför månfisken hellre simmar undan än försvara sig och sitt territorium. De vill helst inte delta i jakten efter makt och pengar och eftersom egot inte finns där är det rätt lätt för dem att ge upp. De accepterar livet och människorna som det är och möter livet med kärlek, humor och glimten i ögat. De har oerhört lätt att känna in andra människors behov och känslor vilket gör dem medkännande och kärleksfulla.