Mars i Kräftan

 

MarsDen 16/5, torsdag kl 08.00 – skiftar Mars position och ångar in i Kräftans vattenrike där han blir kvar till den 1/7. Det kommer leda till att det bokstavligen blir eld i baken på Kräftor, Stenbockar och visst spiller energin över på Vågen och Väduren också och se till att ALLT händer i deras liv.

Den här positionen driver på och får oss att stressa på, göra klart och avsluta. Roligt med transiten är att beslut fattas snabbt, att man blir lite mer ettrig och ”på” än annars. För många medför transiten precis den slutförande energi som behövs för att nå sina mål.

Efter som Mars inte backar för något kan stackars Kräftan få en och annan konflikt på halsen nu. Knepigt men effektivt!

Mars i Kräftan 

Vi är ju vana att tänka på traditionella Kräftan som det stabila ankaret som sätter sina nära och kära och familjen i första rummet. För dem är hemmet borgen och att dessa lojala individer envist kämpar för att skapa trygghet för sig själva och sin klan. Därför står intelligenta Kräftan också för ledarskap och trohet. De är emotionella, kärleksfulla, sympatiska och i vissa fall även osäkra och lite misstänksamma mot livets faror. De är superkänsliga, empatiska och medkännande. De är inte förtjusta i plötsliga förändringar och uppskattar släktband, historia och traditioner. Kräftan gillar heller inte öppna konflikter och kan på grund av sitt supergoda, detaljerade minne vara långsinta.

Mars naturliga drive och önskan är att saker ska hända, bli utförda, fixade till varje pris. Mars bistår oss också vid gränssättning så att vi kan freda oss själva och uttrycka vår egen önskan. Om det kommer ett motstånd i vägen drar sig inte Mars för att gå ut i krig och slå ner all opposition. Tvärt om – Mars tar gärna till vapnen. Det är ju hans grej!

Mars i Kräftan i födelsehoroskopet

Det uppstår förstås en jättekonflikt mellan eldiga Mars och känsliga Kräftans djupa vatten. Ja, det här är en på många sätt påfrestande transit för det sägs att Mars är i sitt ”fall” dvs absolut sämsta uttryck i Kräftan och traditionellt sägs detta vara en av de jobbigaste positioner att leva med.

Kräftan är ju den omhuldande moderns tecken, månen är dess styrare och det för oss till det förflutna och den känsligaste tiden i oss – till barndomen, gamla vänner, gamla rädslor och strävan efter djup intimitet. Till den tid när vi var som allra mest sårbara och omsorgen från vår mor var absolut nödvändig för vår överlevnad.

Så i födelsehoroskopet ser man ofta att Mars i Kräftan skapar en person som undertrycker sin vrede och inte sällan utvecklas det till en person som kan var elak, ge tjuvnyp, hämnas i det fördolda och vara passivt aggressiva.  De kan vara humörsstyrda, lättprovocerade och vet kanske inte hur man riktar sin ilska. Det är vanligt att se personer med Mars i Kräftan som är så vandrande tryckkokare –  väldigt nära att explodera. Eller – kanske vanligast – att de känner sig missförstådda och går runt och tjurar.