Mars i Lejonet

male-lion-big-cat-sanctuary-uhd-4k-wallpaper

Det är två år sedan vår eldiga krigare var här senast, men strax före kl 02 på natten den 2/7 glider vår eldiga krigare in i Lejonet – en position han verkligen trivs med eftersom han kan vara sitt sig själv helt och fullt.  Mars är kaxig, självsäker och grandios i Lejonet.

Mars är så motiverande och actioninriktad här och energin lyfter oss människor, får oss att fatta beslut och agera. I hjärtetecknet Lejonet kan det börja röra på sig också på kärlekens områden för Mars är het här och vill gärna ta för sig. Nu blir kärleken och passionen är glödhet. Förälskelsen kommer till oss plötsligt och känslan är överväldigande.

Transiterande Mars har ofta en igångsättande effekt på skeenden, den kan vara med när man blir arg, upprörd, ledsen, vid plötsliga olyckor osv. Det kan också vara så att Mars här har ett finger med i spelet när man bestämmer sig och får saker gjorda. Det handlar om att skapa, ta initiativ till att saker och ting blir av.

Om Mars

Eldiga, röda planeten Mars representerar i astrologin rå styrka, energi, handling och lust, passion. Mars är det primitiva i människan och styr våra drifter och impulser, reptilhjärnan, där överlevnadsinstinkt, sexlusten, hungern, vreden, aggression mm sitter.

Det är Mars som får oss agera och är kroppens energireserv.  När vi agerar är det Mars som sköter så väl impulsen att göra något som energiförsörjningen till det. Han ger en riktad vilja, en rättfram, och äventyrlig energi.  Mars är impulsiv, otålig, aggressiv och kraftfull. Marsmänniskor har ett oerhört driv och tänker inte efter före, de agerar bara och ALLT händer.

Rå manlig energi och vilja är vad Mars handlar om. De är orädda, kaxiga och ibland också våldsamma.  Mars värdesätter mod, ära och moral och kan slåss för sanningen. Tankar, intrig, lögner och komplikation är inte Mars område.

I det personliga horoskopet..

Mars position i stjärntecknet vår vilja, vår energi och hur den uttrycker sig, vår sexuella natur dvs vad och vem vi tänder på, hur vi uttrycker vår vrede och vår instinktiva reaktion till det som händer runt ikring oss.

Venus styr den fysiska attraktionen och det romantiska men det är Mars som förknippas med sexlusten och tillfredställandet av den driften. Mars är krigets gud och han styr Vädurens tecken men klassiskt styr Mars också Skorpionen och första och åttonde huset.