Horoskop – vecka 27

 

New-moon-cancer-en

 

 Astrologiska förutsägelser för vecka 27

1 – 7 juli 2019

 

⭐️ Väduren

Vi har ett stort och inte helt odramatiskt skifte som äger rum nu på himlavalvet. Den kommande veckan är årets i förväg mest omtalade – eftersom den erbjuder en nymåne och en total solförmörkelse. Som alltid är en förmörkelse en utmaning men.. om vi väljer att se till det positiva är detta en inspirerande tid om hjälper oss framåt. Nya människor, nya livsteman, arbetsuppgifter osv.

Det kan vara att en epok i ditt liv är till ända nu och något nytt tar vid. Visst, det händer hela tiden – men en eklips är en så stark markör att man bör lägga denna tid på minnet.

Din styrare Mars som hängt runt i Kräftan de senaste 6 veckorna byter tecken på tisdag och glider in i heta Lejonet där han får en motiverande och igångsättande roll som han verkligen gillar. Kul! Det här ger en rolig och lekfull stämning och känns lovande för utvecklingen under sommaren. Merkurius befinner sig redan i Lejonet och är på väg att börja backa 8/7 och redan nu är gör sig den förestående retrograda fasen sig påmind. 

⭐️ Oxen 

Se fram emot en riktigt härlig sommarvecka Oxen med massor av mys och småprat med människor som du verkligen gillar. Nymånen & solförmörkelsen kommer att landa i ditt kommunikativa tredje hus. Allt som har med glädje, prat och lek är välkommet nu.

Umgås, gå ut och dansa, bada eller ägna dig åt något annat du tycker mycket om. Att bjuda hem gamla vänner kan också vara härligt. Kärlek och kvalitetstid med dina närmaste passar och det är en jättehärlig vecka som väntar dig. Grönbete, ledighet och ditt personliga välbefinnande bör stå högst upp på din agenda nu. På onsdag kommer även Venus att ta steget in i Kräftan och det ändrar stämningen. Det är en lite djupare förankrad, känslomässig och mogen känsla i detta. Med tanke på den snart förestående merkurius retrograden är det jättebra om du kan göra klart allt som har med räkningar, pappersarbete och avtal nu under denna vecka så att resten av juli kan vara mer avslappnad och vilsam.

⭐️Tvillingarna 

Hokus, pokus Tvillingarna – det är magiska krafter i rörelse. Det är en STOR vecka som ligger framför dig med gigantiska förändringar på himlavalvet och händelserna låter heller inte vänta på sig utan kommer direkt.

På tisdag infaller nymånen/eklipsen i ditt andra hus vilket kan få dig att fundera över vad som verkligen är det viktigaste för dig och vad du faktiskt kan vara utan. Ja, i tider som dessa skapas någon form av valsituation och du gör klokt att fundera över dina framtida drag.

Du allas vår mest sociala och lättpratade kanske precis har hunnit bli bortskämt van vid och börjat njuta av att vackra Venus stått vid din sida. Men underbart är kort sägs det. Venus lämnar dig och glider in i Kräftans tecken på onsdag. Attans!  Din styrare Merkurius lurar i skuggan, han har ännu inte vänt retrograd (först nästa måndag) men du kan ha det i åtanke när du gör dina val.

⭐️ Kräftan

Kära Kräftan, nog har du varit prövad under det senaste halvåret och kanske är både luttrad och utmattad och tänker att det skulle vara skönt att vila sitt trötta huvud.  Men, det är inte över än – ödeskvarnarna mal och denna vecka kommer saker att intensifieras och ställas på sin spets igenom att vi på tisdagskvällen får en nymåne och en eklips i ditt stjärntecken. Det är inte över där heller – för vi har ytterligare en avslutande eklips kvar den 16/7 innan sommarens förmörkelsetid är till ända.

Energin är pockande, transformerande och på sikt även förlösande. Här kommer den norra noden (framtiden) att aktiveras av en hel räcka med planeter.

Men visst finns där ljusglimtar Kräftan. Jobbiga Mars lämnar ditt tecken under natten till tisdag och dessutom kan du räkna med att lyckan kan börja få in en fot från onsdag när planeten går över till ditt tecken. Är du född i början av Kräftan börjar den  lysa för dig alldeles strax för härliga Venus, kärleken gudinna levererar. Förutom att hon är vacker, flirtig och förförisk kallas hon bekant för den Lilla Lyckan. Hon kan trolla vänlighet, och kärlek och även se till att du får vila dina ögon på något vackert.  Dessutom styr hon också det ekonomiska och kan bistå dig på alla möjliga fronter.

⭐️Lejonet

Det är en synnerligen intressant period även för dig Lejonet. När månen var full och förmörkades i Lejonets tecken i januari skedde detta på noll grader i Lejonet. Nu har Merkurius nyligen vandrat över den graden, natten till tisdag kommer även Mars att passera samma grad och hela det karmiska förlopp som drogs igång där kommer att återaktiveras under tisdagskvällens nymåne och eklips i Kräftan. Ja, i och med att Merkurius snart backar över där under den retrograda fasen aktiveras punkten igen. Det gör den ju förstås även när Solen och Venus om 21 dagar passerar över där igen.

Oj, det där var långt Leo! Men vad jag ville säga var väl mest – tro inte att de karmiska hjulen inte snurrar för dig denna sommar – det kommer de garanterat att göra. Det är massor av intressanta händelser som ligger framför dig. Mars entré i ditt tecken är naturligtvis spontan, igångsättande och välkommen. Med den här transiten blir det allt annat än långtråkigt runt dig. Den har allt som ofta med nystartande krafter att göra – och eklipsen i sig erbjuder förändring och nya chanser.

⭐️ Jungfrun 

Det är en hel del förändring i luften denna vecka och flera planeter skiftar läge. Det mest uppenbara är förstås tisdagens nymåne och eklips i Kräftans tecken som landar i ditt smarta 11:e hus – där dina framtidsplaner smids och universum kanske även kan presentera dig för lämpliga lierade, samarbetspartners, vänner eller medarbetare. Juste!

Din styrare Merkurius har redan gått över till eldiga Lejonet under förra veckan och ditt 12:e hus. Han rör sig jättesakta nu i avvaktan på att vända retrograd.  Neptunus som redan har vänt retrograd och backar nu igenom ditt sjunde hus och dessa två gör dig lite känsligare och skeendet påverkar din intuition och hjälper dig att uttrycka det innersta. Som alltid vid retrograder så erbjuds vi ytterligare en chans att bearbeta och till fullo kunna sätta oss in i problematik. Nu när det äger rum i ditt 7:e relationshus så det är troligen ditt relationskarma som är uppe på tapeten för granskning och helande.

⭐️ Vågen 

För dig som är född i ett kardinalt tecken har förändringsvindarna redan blåst igenom ditt horoskop allt sedan i november 2018 när månknutarna smög sig in i Kräftan och allt mer tydliggjort bör det ha blivit på vårkanten när Saturnus och Pluto med flera började interagera med noderna. Dessa kraftfulla vibbar påverkar ditt 10:e (karriär) och 4:e hus (hemmet) i allra högsta grad – och det är långtifrån klart än. Energin blir alltmer förtätad och intensiv fram till tisdagens nymåne och eklips i Kräftan som infaller i ditt 10:e hus. Det är tjockt med planeter i ditt mäktiga 10:e hus som förutom karriär styr såväl rykte som social position.

Men är det verkligen dags för business mitt i svenska industrisemestern? Ska vi inte slappa nu trodde jag? Hur som helst kommer såväl nymånen som eklipsen att infalla här och dessutom kommer du också att få uppleva att din styrande planet Venus kliver in.  Venus är alltid en välsignelse var än hon dyker upp – i kvadratur till allt som är du kan hon hjälpa dig att dra till dig positiva vibbar och flirta runt kanske. Hon ger en glad och lekfull känsla och livet blir kul.

⭐️ Skorpionen 

För dig zodiakens tuffaste är väl eklipser ingenting som får dig att ens höja på ett ögonbryn?  En total förändring, utveckling, medvetandehöjning och kanske en resa till främmande länder – något liknande kanske är precis vad som väntar dig nu här under sommaren när nymånen och förmörkelsen aktiverar Skorpionens 9:e hus. Det känns riktigt spännande.

Det kommer att vara bra flöde på alla fronter för alla vattentecken nu som Venus träder in i Kräftan och faktiskt kommer du även att bli starkt påverkad av Mars heta, nya position i Lejonet. Jag tänker förstås att detta är flirtigt, kanske till och med åt det förföriska hållet till. En eklips står för nya början, ny inspiration, kontakter och möjligheter och ingen går oberörd ur en eklipssäsong. Vinna eller försvinna, sant eller falskt, älskar eller älskar inte – det är lite den typen av frågor som far igenom ditt huvud. Detta är en väldigt gynnsam period för dig känslomässigt och flödet som uppstår känns som bomull för din själ.

⭐️ Skytten 

Mitt i vad som är semestern för många, i härligheten och sommaridyllen infaller en eventuellt dramatisk nymåne och solförmörkelse som vi får hoppas för med sig gynnsamma förändringar. Det är ett utvecklingens år du befinner dig i Skytten.

Det är långt ifrån alla Skyttar som är nöjda med vad Jupiters närvaro har fört till bordet hitintills, men misströsta inte.  Sommarens eklipser är katalysatorer som ruskar om och rör runt i händelserna. Vissa beskriver detta som energiportaler vi ska igenom.

Ja, för att göra en lång historia kort – på tisdagskväll infaller den första eklipsen och den nästkommande infaller den 16/7.

Andra förändringar som kommer upp här kretsar runt Merkurius, Venus och Mars som alla byter tecken eller riktning. Det är när någon av dessa tre är i rörelse som det brukar hända roliga grejer på den privata fronten.  Till och med den allra mest frihetsälskande Skytt kan få lust att uppleva tvåsamhet och närhet nu.

⭐️ Stenbocken

Nu är det sommar, semester och man anar att de allra flesta visualiserar en blank sjö, vila, en gassande sol, harmoni och idyll för sitt inre öga. Men, med tanke på hur det sett ut på stjärnhimlen under en längre tid kan det vara lite väl optimistisk tanke.  Pluto och Saturnus + södra noden är fortfarande aktiva och till och med den mest samlade Stenbocken känna sig matt i pälsen och fundera på vad meningen är med allt detta.

Ja, det är livet självt som drar. Ifrån södra noden rycks det och drar ifrån ditt förflutna och kan till och med röra så avlägsna saker som tidigare liv eller förfädernas röster.  Det är karmiska knutar som ska lösas upp och klaras ut för att du ska kunna slå ut som en vacker blomma i din fulla potential. Tisdagens nymåne och eklips dundrar till och markerar vägen för framtiden.

Du har tjockt med planeter med planeter i ditt 7:e hus som handlar om dina nära relationer till andra, kärleken och mest av allt så är det förstås tvåsamheten som avses. Om du tillhör dem som gärna möter någon ny hjärtevän kan detta vara det absolut bästa tiden för att finna kärlek eller en tillfällig fling.

⭐️ Vattumannen 

Det är en intressant, oväntad och troligtvis också rolig vecka som ligger framför dig Vattenbärare eftersom tisdagskvällen bjuder på en hejdundrande solförmörkelse och nymåne som får fart på livsandarna och ställer saker på sin spets.

På tisdag kommer kaxiga, igångsättande Mars att ta klivet över till ditt relationshus och Lejonets stjärntecken. Extra spännande med detta är att Mars entré aktiverar den punkt, 0 grader i Lejonet, där vinterns eklips 19/1 sist ägde rum. Det innebär att saker som sattes igång där nu återaktiveras och att det drar i den karmiska väven, och ödets hjul snurrar nu fort, fort för dig.

Härliga Venus träder in i Kräftan men dessvärre är hon inte alls sådär tillgänglig som man kanske skulle önska – men det kompenseras dock lätt av Mars pockande närvaro.

Det är en rättfram och rak energi som utan omskrivningar ser till att saker händer.

Pratiga Merkurius som också befinner sig i Lejonet är i ett tveksamt läge eftersom vi är så pass nära en retrograd . Det blir lite ”sluta jiddra, börja trolla” över det hela. Mindre snack – mer verkstad kanske beskriver det bättre.

⭐️  Fiskarna

Natten till tisdag dundrar Mars in i Leo och ditt 6:e hus av som handlar om hälsa, träning, arbete och dagliga vanor.  Ja, när det gäller Lejonet kommer förstås hjärtat i fokus genast. Nu erbjuder universum dig chansen att jobba med såväl ditt emotionella, kärlekshjärta som själva pumpen, det fysiska hjärtat.

Det är två år sedan Mars besökte denna hörna av horoskopet sist och var gång han är kommer ser han till att du aktiverar något av områdena – eller ve och fasa kanske alla?  (Det är semester, Fiskarna).

Om det vill sig är du både vältränad, skitsnygg och har piggelin gjort dig av med varenda dålig vana du kan tänkas ha?  Antar du universums utmaning kanske du har håvat in ett nytt jobb eller arbetar fram en ny affärsidé innan dessa sju veckor är över – för detta kan mycket väl vara din mest aktiva och produktiva tid på året.

Men.. tisdagen bjuder också på en superdramatisk nymåne och solförmörkelse i Kräftan som infaller i ditt utåtriktade 5:e hus som handlar om lek, party, sex och glädje. Glädje genom barn, genom kreativitet och skapande är andra betydelser. Härligt! Kärleken är inom räckhåll så håll dig framme.