Mars i Oxen

Fin Taurus

Mars i Oxen

Mars har verkligen fått vara i blickfånget allt sedan årsskiftet när han trädde in i Väduren till skrivande stund när har gör en grandios sorti, ett oerhört kraftfullt möte med Uranus, innan kan tar steget ut från sin hemvist och dundrar på torsdagen 14/2  in i Oxens tecken.

Det är en upphettad Mars som träder in här i Oxen och det är en helt annan tillvaro än vad som varit Mars verkligheten under de sex veckor Mars härjat i sitt eget eldiga tecken Väduren.

Här i det fasta jordtecknet Oxen anses Mars klassiskt vara i en försvagad position (eng. detriment) där han inte alls kommer till sin rätt. Krigaren Mars ses som mer passiv här eftersom han är lugnare och mer genomtänkt i sitt agerande – men han är lika minst lika passionerad som alltid  ändå. Bristen på snabbhet kompenseras ändå genom den uthållighet, envishet och outtröttliga styrka som Mars i Oxen har. Han är stabil och kan hålla fast vid sina beslut till dess han får sin vilja igenom. ”Saliga äro det saktmodiga ty de skola besitta jorden” står det ju i Bibeln och detta kan absolut appliceras på Mars närvaro i Oxen.

Om du är född med Mars i Oxen

Då söker du en vacker, harmonisk välordnad tillvaro. Du är sensuell, jordnära och praktisk och gillar inte att bli stressad, hetsad eller upprörd. Tänk ”Tjuren Ferdinand” så har vi en klar bild över personligheten. Detta är livsnjutarens placering. Här kan vi hitta gourmeter, konstnärer, dansare eller vem som helst som älskar skönheten och livets goda. Den fokuserade Mars-Oxen hjälper är ytterst noggrann och många med den här positionen är experter inom sitt yrke.

Du är inte en vildhjärna som fattar snabba beslut och genomför oövertänkta förändringar hipp som happ (såvida andra planeter i horoskopet inte visar något annat). Du är pålitlig och inte en vän av förändringar och ombytlighet – vare sig det gäller kärlek, hem eller arbetsliv.

Du är en oerhört stark, uthållig och målmedveten människa. Det tar tid att reta upp dig, men om det händer finns där en oerhörd styrka inom dig och i värsta fall ett raseri – som om det väcks borde få alla att blekna.