Mars i Stenbocken

 

corporate-warriorUnder söndagen skiftar Mars, vår eldige krigare  stjärntecken och kliver in i Stenbocken och det kommer att utgöra en stor skillnad i energin. Var gång han byter tecken känns det som en lättnad som han är så stark i sin närvaro att det blir snudd på övermäktigt. 16/1, ca kl 14.00 sker övergången och Mars blir kvar där till 31/3.

Det heter att Mars är exalterad i Stenbocken – vilket betyder att hans energi kommer ut på allra bästa sätt och man kan allmängiltigt säga att det här är bra för alla för denna position tillåter en stark utveckling. All den uppdämda energin lossnar och jag kan garantera att det kommer att rulla på här framöver.

Här i viljestarka Stenbocken tar han sig rollen av den moderna mannen. Här håller Mars blicken riktad emot framtiden och framgången.  Han kommer inte att visa sin impulsiva ”galenpannapersonlighet” utan de strider han utkämpar är genomtänkta, balanserade, metodiska och har en riktning. Det finns en tanke bakom varje handling för i Stenbocken är det bara resultat som räknas. Ihärdig, seg, tuff, logisk och konsekvent.

Bocken är business minded, en naturlig ledare som är slug och vet precis hur och när han ska använda sin makt. Han omvandlar vrede till konstruktiv energi och är i princip aldrig aggressiv.

I kärlek är han dock trögstartad för han vill inte välja fel och göra bort sig. Den han väljer – det ska vara den rätta. Sexuellt är han till att börja med återhållen och tveksam. Med den rätta partnern är han intensivt passionerad och har väldigt hög attraktionskraft.

Under sin vistelse i Stenbocken kommer Mars stöta på rejäla utmaningar när han passar över  Pluto.