Mars i Vattumannen

 

Mars in i Vattumannen 2018-05-16 ca kl 06:55

Mindre än ett dygn efter att innovativa Uranus tagit det stora steget över till Oxens tecken skiftar även Mars plats och träder in i Vattumannens sfär. Där bildar dessa båda utmanande, explosiva och vilda planeterna kvadratur med varandra. För en tid kan det blir lite skarpare kanter, oväntade händelser och vem vet vilka tvära kast som nu kan tas politiskt och ekonomiskt i världen. Det här läget kommer vi att få se mycket av eftersom skeendet präglar merparten av 2018.

Det här är inte en lika självklar och produktiv tid som de senaste månaderna som Mars i Stenbocken inneburit (17/3 – 16/5). I Vattumannen blir vår eldige krigare inte så driven utan han lyssnar in andras vilja, blir något av en lagspelare och tänker mer på hur samhället och allmänhetens mående än sitt utifrån sitt eget behov och begär – vilket är mer Mars vanliga stil. Hans machoroll sätts ur spel.

I Vattumannen uttrycker Mars den fria moderna mannen. Det gamla och beprövade är ingenting för honom. Här kommer Mars ingen vart med sin aggressivitet utan blir en tänkande varelse som söker nya lösningar, nya regler och lagar och det bästa förhållningssättet. Han är framtiden och vill skapa en bättre värld.

16/5 – 26/6 kl 23:05 går Mars Direkt igenom Vattumannen men vänder retrograd  09° 13.

13/8 ca kl 05 backar Mars tillbaka in i Stenbocken.

27/8 vänder Mars Direkt i Stenbocken på 28° 37.

Återkommer till Vattumannen den 11/9 och rör sig sakta men säkert igenom tecknet ända fram till den 15/11 – 2018 ca kl 23:25 när han äntligen går in i Fiskarna.