Venus i Kräftan

 


Lördagen den 19/5  ca kl 15:15 går vackra Venus – kärlekens planet in i Kräftans vattenrike. Det här är underbara nyheter för Kräftan som äntligen tar för sig av livet och sätter ny kurs mot framtiden.

Extra intressant den här gången är att innovativa Uranus bildar sextil och heta Mars är inkonjunkt Venus. Detta manar Kräftan till nya djärva steg, vildkvinnan i henne vaknar till liv och hennes magnetism och attraktionskraft lär öka massor. Vem vet? Kanske kommer trygga kräftan att vilja leka och välja in romantik och glädje i sitt liv?

Kräftan är ett kardinalt tecken. Hon är traditionell, dominant, kontrollfreak men också oerhört känslig, medkännande, inkännande, försiktig och väldigt moderlig. Hon är gruppens naturliga ledare och för henne är allas välmående det viktigaste. Hon ser till sin flock – familjen och förstås även sina vänner.

Kräftans tecken är väldigt fokuserad på näring och då menar jag alla sorters näring – mat är ju förstås det första man tänker på och visst! Hos Kräftan får du alltid vällagad, utsökt, mat. Hon är väldigt beskyddande och omtänksam och planerar alltid varje detalj och eventualitet.

Hon skapar starka varaktiga band till dem hon älskar. Det tar tid för henne att släppa någon innan för skalet men när du väl är där inne – är kärleken livslång. Kräftan är sentimental och kan hålla fast vid en dålig relation eller ännu värre – minnet av en dålig relation – hur länge som helst. De klarar inte att öppna klorna och släppa Kräftgreppet.

När Venus är i kräftans tecken är energin lugn, moderlig givande och omhändertagande – som en varm filt ungefär.När Venus är Kräftan spelar hon inte på sin sexualitet, kör med kvinnliga trick, är svartsjuk och krävande som i de flesta stjärntecken.

Nej, här i Kräftan uppträder hon med stil och elegans. Hon är aldrig vulgär eller gränslös. Du får du se henne som en omtänksam moder som ser till att alla har det bra.

Känslomässig näring, kontinuitet i relationen, trofasthet och lojalitet är också väldigt mycket Kräftan. Därför är det ytterst ovanligt att se Venus i Kräftan ha ”one night stands” eller ytliga affärer. Det är enkelt inte hennes natur. Hon behöver trygghet och garantier för att släppa någon innanför skalet.