Mars

 

Mars

I den gamla grekiska mytologin var detta krigets gud – Ares men Mars är det namn han senare fick i Rom.

Mars position i stjärntecknet visar vår vilja, vår energi och hur den uttrycker sig. Även vår sexuella natur, det vill säga vad och vem vi tänder på, hur vi uttrycker vår vrede och vår instinktiva reaktion till det som händer runt omkring oss.

Venus styr den fysiska attraktionen och det romantiska, men det är Mars som förknippas med sexlusten och tillfredsställandet av den driften. Mars är krigets gud och han styr Vädurens tecken – men klassiskt styr Mars också Skorpionen och det första och åttonde huset.

Oavsett vilket kön du tillhör är Mars drivet, motorn, motivationen i alla människor.  Om Venus är Yin energin – den kvinnliga kraften ”baben” – så är Mars Yang- energin – den råa maskulina kraften.

Han är rå, het, igångsättande, vill ständigt framåt. Han är viljestark, manlig och sexig. Intelligens och andra mer avancerade förmågor kopplas inte till Mars. Han är drivet, motorn och energin inom alla av oss. Han är lite primitiv av sig och alltid ute efter att få sina primärbehov tillfredsställda. Mat, sex, sömn och ett eller annat kriga att utkämpa – sedan är han i toppform. Vilja, styrka, lösning – det är Mars i ett nötskal. Motstånd möter han gärna med konflikt, aggression eller krig.

Så – i filmer så ses han som en actionhjälte och det är han i våra liv också. Mars älskar att vara hjälte. Om han kom gående ner för gatan hade du sett honom iförd tajta läderbyxor, öppen skjorta så att hans 6-pack och välpumpade pumpade muskler skulle synas. Mars avslöjar också något om din sexuella preferens.  Alltså – vill du veta något om hur en människa fungerar sexuellt så är det runt detta tema du ska fördjupa dig.

Mars är Vädurens styrande planet och zodiakens hjälte och krigare.

Det tar två år för Mars att gå igenom zodiaken. Han stannar i regel sex veckor i varje stjärntecken. Det tar Mars ca två år att göra en gå runt zodiaken. Han går in i en retrograd period var 26:e månad och backar då i allt från 55 till 80 dagar.