Venus

 

Venus:

Venus position i horoskopet visar vad vi tycker om, gillar, älskar och värdesätter. Hon är helt enkelt det du föredrar. Hon avslöjar också hur vi njuter och mår bra. Beroende på vilket stjärntecken hon befinner sig i födelsehoroskopet kan man se vilka preferenser en människa har och vad man attraheras till. Så om du vill ha reda på vad en person vill ha –  kolla in Venus läge i tecknet.

Hon är skönhetens och kärlekens Gudinna, så ingen kan motstå henne. Venus är sinnlig, sensuell och personifierar kärleken själv. Hon är källan till romantiken, den personliga njutningen och det sensuella. Hon anses inte vara en aktiv planet – och gör sällan mycket mer än att vara attraktiv och attrahera till sig det hon vill ha. Allt kommer till henne – det är hennes superpower kan man säga.

Venus kan allt stil, om konst och om att skapa effekt – det var hon som uppfann det!

Hon är musan, källan till all kreativitet och allt skapande. Hon styr de sköna konsterna så många människor som har Venus i Vågen är ofta stilbildande. De kan jobba med mode, inredning, vara art directors, konstnärer, författare, musiker, make up artister och mycket annat som relaterar till Venus sfär.

Hon är väldigt kopplad till ekonomi, välstånd och överflöd, men inte bara det. Hon kan också säga något om dina värderingar.

Venus hänger mer eller mindre alltid efter Solen men kan befinna sig så långt som 46° isär från Solen innan hon kallas tillbaka, backar. Detta fenomen kallas retrograd – vilket dock är en illusion. Det hindrar inte att vi från jorden kan se och uppleva att hon backar. Venus är retrograd cirka 40–43 dagar var 18: e månad.