Me Too

Många läsare har hört av sig och vill att jag ska skriva om #MeToo på bloggen. Jag hade inte riktigt hittat den rätta astrologiska vinkeln på ämnet för än ganska nyligen när jag fick se att astrolog kollegan Mats Bergman hade hittat tid och plats för det ursprungliga Twitter meddelandet som Alyssa Milano skrev ifrån sitt hem i LA kl 21:21 2017-10-15.

Wow.. den informationen öppnade dörrarna och kunde vi sätta ett horoskop på företeelsen och förstå vilka krafter som var i rörelse.

Om vi börjar analysera horoskopet så brukar jag alltid titta på Asc och MC som de två viktigaste punkterna. Att de faller i kommunikativa Tvillingarna och  MC i politiska, frigjorda, opinionsbildande Vattumannen är avgörande.  Månknutarna är även om det inte är jättenära MC så är de tillräckligt nära för att indikera att de absolut har med skeendet och det kollektiva karmat att göra. Världen var mogen för att ta itu med den här enormt komplexa problematiken som faktiskt drabbar alla. Kvinnor som män. Me too är inte en kvinnofråga i mina ögon utan ett kollektivt problem som mänskligheten måste ta itu med nu så att vi alla kan helas.

Vad ser vi mer?  Uranus befinner sig i det 11:e huset, så intressant för det indikerar ju att någonting uppseendeväckande och nytt ska komma ut i det kollektiva – till stora grupper. Samtidigt befinner sig Uranus mitt emot Solen och Merkurius och sist men inte minst Jupiter som befinner sig i Skorpionens 1°. Ja! Det betyder alla dessa tre himlakroppar påverkas av Uranus fria uttryck! Hur mycket har jag inte skrivit om dessa superhäftiga aspekter under året? Kontakten mellan Uranus och Jupiter är så otroligt kraftfulla eftersom de bägge är gränslösa, har enorm potential och faktiskt kan ändra världen!

Men förstås! Det allra mest uppenbara med detta är ju förstås Jupiters position i Skorpionen. Jupiter är sanningen och  hans närvaro lyser upp de områden han besöker. I Skorpionens tecken blir det förstås de mörka hemligheterna – begäret efter sex, makt och pengar som kommer upp till ytan.