Merkurius återvänder till Kräftan

 

shutterstock_210135976

Idag mitt på dagen backar retrograda Merkurius tillbaka in i Kräftans tecken igen.

Merkurius retrograda fas har denna gång kanske fått för lite uppmärksamhet (det borde inte ha hänt) eftersom de samtidigt pågick så mycket starkare cykler som tog över showen.

Denna gång är cykeln väldigt kraftfull, som den är färgad av eklipssäsongen och bär med sig den energin. Som Merkurius nu backar in i Kräftan igen, backar han över de sista graderna i tecknet och där gör han oss uppmärksam på de frågeställningar, åsikter och tankar som varit aktuella allt sedan november när Norra Noden gick in i Kräftan.  Oh! Det är mycket att stöta, blöta och tänka igenom denna sommar så att allt blir rätt. Det kan vara riktigt tuffa saker, livsfrågor och val som ska göras.

Själva retrograden började vid midsommartid när Merkurius gick in i skuggan på 23°57 i Kräftan, i den stunden befann han sig mittemot Pluto. Så, denna intensiva process, denna punkt drar åter upp till ytan vad vi tänkte där och då, vilka diskussioner som var uppe på tapeten och allt detta kan komma att få betydelse nu igen som Merkurius nu återvänder och aktiverar allt detta igen!

Den 1/8 kommer vi att vara tillbaka där på 23°57 i Kräftan – igen och då vänder planeten direkt.