På Himlavalvet – Vecka 30

Astrologiskt befinner vi oss i ett skifte så det minsann en intressant vecka. Kräfttemat är inte helt avslutat ännu – men nästan. Vi har några rester kvar att bearbeta – Venus som i början av veckan är opposition Pluto är en av dem.

Ända sedan midsommar då Solen gick in i Kräftan har vi mer eller mindre haft samma teman aktiverade. Det är förstås eklipssäsongen och de två förmörkelserna som jag tänker närmast på. Men under dessa månader var ju även Pluto och Saturnus intimt förknippade med hela skeendet med noderna och förmörkelserna.

Vid midsommar gick Merkurius in i sin skugga, vandrade igenom Kräftan och mötte Solen, Noderna, Saturnus och Pluto och vår kära Merkur blev eklipsad han med innan han gick in i Lejonet, vände retrograd där. Denna vecka backar han tillbaka igenom Kräftan återaktiverar och drar upp alla de punkter och planeter han nyss besökte. Samma visa igen alltså.

Nu när vi lämnar vattnets element och går in i elden kan det kännas lite knepigt möjligen dimmigt och förvirrat innan vi fått upp ångan.

Det nya härliga är att Solen går in i Lejonet på tisdag vilket brukar vara årets roligaste tid. Det är eld, spänning och hetta med i bilden och plötsligen blir allt bara roligare, öppnare och här vet man faktiskt inte i förväg vad som kan hända.

Vad som gör det så där härligt speciellt är trigonen som bildas mellan Mars och Jupiter! Den här aspekten är synnerligen tursam och man kan aldrig veta vad som sker under dessa stjärnor. Det kan handla om allt möjligt kul: möten, möjligheter ekonomiskt eller kreativt. Du kan känna att livslusten, inspirationen och glädjen växa här.

☀️ SOLEN I LEJONET

Vid femtiden på tisdag morgon lämnar Solen Kräftans sfär och kommer ”hem” till Lejonet – det egna tecknet där den älskar att vara. Härligt! Med Solen i Lejonet gillar vi att bjuda till lite extra, öppna hjärtat och vara generösa och välkomnande.  I Lejonet är Solen stolt, utåtriktad och lekfull.

Det här är den glassigaste tiden på året och vi vill bara njuta, leka och ha kul. Om njutning för dig är att ligga och sola, att mysa med en god bok eller att stå på ett dansgolv med tusen andra är väldigt personligt – men.. det vi gör – det ska komma från hjärtat.

🌙 MÅNENS FÄRD

Under måndagen går den avtagande månen in i Vädurens tecken. Strax före midnatt på onsdagen är det dags för jordnära Oxen där månen mitt på torsdagen passerar Uranus. Oh, det kan vara ett oväntat men upplysande ögonblick.  08:30 lördag morgon glider La Luna in i glittriga Tvillingarna så vi emot ett socialt och snackigt veckoslut.

 ♌️ MERKURIUS I LEJONET RETROGRAD

Som alltid vid retrograder har vi att resa i minnenas allé och att återuppleva det vi precis varit med om. Vår kära kommunikationsplanet har backat in Kräftan igen och denna vecka ser vi honom 27° – 24° i tecknet och uppmärksammar åter de frågeställningar, åsikter och tankar som varit aktuella allt sedan november när Norra Noden gick in i Kräftan. Det är mycket att stöta, blöta och tänka igenom denna sommar så att allt blir rätt. Det kan vara riktigt tuffa saker, livsfrågor och val som ska göras. Men det återaktiverar också allt det som ägt rum nu under sommaren och hela skeendet med eklipssäsongen.

Själva retrograden började vid midsommartid när Merkurius gick in i skuggan på 23°57 i Kräftan, i den stunden befann han sig mittemot Pluto. Så, denna intensiva process, denna punkt drar åter upp till ytan vad vi tänkte där och då, vilka diskussioner som var uppe på tapeten och allt detta kan komma att få betydelse nu igen som Merkurius nu återvänder och aktiverar allt detta igen! Den 1/8 kommer vi att vara tillbaka där på 23°57 i Kräftan – igen och då vänder planeten direkt.

♋️ VENUS I KRÄFTAN/LEJONET

Detta är sista veckan för Venus i mysiga Kräftans sfär men som hon nu bildar opposition till självaste Pluto kanske saker och ting inte är så himla mysigt längre – utan tvärt om ifrågasatt, ställt på sin spets. Å ena sidan kan Venus bli väldigt översexad och passionerad när hon är mitt emot Pluto.  Men risken för dramatik, vilja att ställa allt på sin spets finns också med i bilden här. Tidigt på söndag morgon kl 04.00 går Venus in i Lejonets tecken. Underbart! Nu börjar det dra ihop sig till en riktigt härlig tid – med Venus och Mars i samma tecken. Wow.. det är ju liksom det som är hela livet för de två – de korta stunder de möts. Venus i Kräftan

♌️ MARS I LEJONET

Mars befinner sig i Lejonets sfär där han faktiskt älskar att vara och kan uppträda hur kaxigt, självsäkert och grandiost han vill. Detta är ett eldtecken och där trivs ju krigaren som allra bäst och kan ta för sig, uttrycka sig och vara ohämmad och kaxig. Detta gör förstås att det blir fart på Lejon och Vattumän och visst spiller energin över på Skorpionen och Oxen också och ser till att ALLT händer i deras liv.

Hans superkrafter kom verkligen till uttryck nu under gånga veckan när han i kvadratur med Uranus såg till att vi hade ordentliga urladdningar. Åska, blixt och dunder.  Vi ser honom under veckan röra sig på 13° – 17° i Lejonets tecken. Transiterande Mars har ofta en igångsättande effekt på skeenden, den kan vara med när man blir arg, upprörd, ledsen, vid plötsliga olyckor osv. Det kan också vara så att Mars här har ett finger med i spelet när man bestämmer sig och får saker gjorda. Det handlar om att skapa, ta initiativ till att saker och ting blir av. Underbart denna vecka är trigonen till Jupiter som skapar positivitet och möjligheter. Mars i Lejonet

♐️ JUPITER I SKYTTEN RETROGRAD

Det är bara dryga fyra månader kvar av Jupiters vistelse i hemmatecknet Skytten – denna vecka ser vi vår lyckobringare på 15°-14° i Skytte. I trigon till Mars dessutom! Jättehäftig aspekt.

Det är i december som Jupiter tar steget över till Stenbocken. Men Jupiter – Lyckobringaren är retrograd och befinner sig denna vecka på Skyttens 15:e grad.  Den 11/8 vänder Jupiters bana rätt igen på 14° i Skytten. Det här är verkligen inte fy skam för under den här tiden integreras nya kunskaper och intryck. Vi utvecklas på alla plan och kan igenom den här processen nå sann framgång, välgång och lycka. Retrograden handlar om att vända blicken inåt, att göra andliga reflektioner, tillbakablickar och djupdykningar.

♑️ SATURNUS I STENBOCKEN RETROGRAD

När Saturnus går retrograd vänder vi tillbaka och tittar åter igen lite närmare på vad det är för livsläxor vi har att lära. Han bearbetar denna vecka den 16° -15° i Stenbocken. Planeten backar ju tillbaka i de fåror han nyss plöjde så nu får vi chans att åter blicka in i våra själar. Saturnus är ju förutom tidens gud även The Lord of Karma och han aktiveras maximalt nu i och med kontakten med noderna, Mars, Merkurius och Pluto.  Saturnus i Stenbocken

♉️ URANUS I OXEN

Uranus befinner sig nu på 6° i Oxens tecken. Uranus trädde in i tecknet den 6/3 och blir kvar där i sju års tid. Var än Uranus uppträder skakar han om oss och erbjuder oss möjligheten att förnya oss, att hitta vårt eget unika jag, att finna vår egen inre sanning. Att Himmelen (Uranus) möter Jorden är stort och vi kan förvänta oss att allt mellan himmel och jord kan äga rum. Jordbävning är det första man tänker på, men förvänta er nytänkande runt jorden själv, länder, ägande av länder, vilket folk som ska få bo var exempelvis. Det kan också handla om nya tankar runt mat, odling och hur vi behandlar Moder Jord. Uranus är väckarklockan som får oss att vakna till liv, rebellen som kommer med nya tankar och idéer. Ekonomi är ett annat område som kommer att reformeras och skakas om här. Han öppnar vårt medvetande och banar väg till ett nytt tänkande. Genom att Uranus nu slutligen trädde i Oxen har en ny epok börjat.

♓️ NEPTUNUS I FISKARNA RETROGRAD

Neptunus vände retrograd den 21/6. Vår andliga ledsagare rör sig jättesakta baklänges och är nu på18°42 i Fiskarna. När Neptunus backar är det de andliga i oss som berörs och utvecklas. Närvaron är subtil och vi känner inte av hennes rörelser lika påtagligt exempelvis de eldiga planeterna men tro för den sakens skull inte att Neptun enkom är mild och mesig. Neptunus kan locka oss ut på riktigt djupa farvatten och påverka oss djupare än självaste Pluto.  Neptunus jobbar med det undermedvetna, det andliga och i drömvärlden. Nu när Neptun är i direkt rörelse kan vår varseblivning, vår tro och kanske kan vi komma på andra tankar och öppna ögonen för en ny verklighet.

♑️ PLUTO STENBOCKEN RETROGRAD

Den 23/4 vände Pluto retrograd i Stenbocken och planeten rör sig väldigt långsamt baklänges under de kommande fem månaderna och kommer bara att backa 3° bakåt innan han vänder direkt igen den 3/10. Nu bearbetas den 21° i Stenbocken. Detta att den backar/ går retrograd är något som sker varje år. Underjordens härskare vill att vi människor ska transformeras, utvecklas och finna den ultimata meningen med vår vandring på jorden. När planeten vänder retrograd riktas inte energin utåt längre – utan inåt, in i våra hjärtan och psykologiska mönster. Finns det något område i ditt liv där du söker förbättra, transformera eller utveckla? Hur ser maktstrukturerna i dina relationer ut? Hur är ansvarsfördelningen och strukturen i kontakten mellan dig och dina nära och kära? Är det något ogräs kvar i ditt liv du behöver rensa bort?

♈️ KIRON I VÄDUREN RETROGRAD

Den 18/2 gick Kiron in i Väduren där han blir kvar till år 2027. Kiron rör sig nu retrograd i Väduren. Oavsett vilket stjärntecken du är född i så kommer Kirons retrograd att påverka dig. Var än du ser att Kiron är aktiverad i ditt födelsehoroskop, i aspekt till eller på en personlig planet eller punkt så kommer han att blottlägga dina djupaste sår och rädslor. Kiron drar fram våra sår och låter dig uppleva den smärta och det lidande som din själ behöver gå igenom för att du ska utvecklas och växa som människa. Han får oss att arbeta med självkänsla och lära oss att acceptera och älska det egna varandet. Läxan handlar om att lära oss att förstå vår själs sanna essens. Lära oss vem och vad vi själva är och få en förståelse för meningen med vår existens och vandring på jorden. Själens evolution och att höja oss över den mänskliga erfarenheten är den yttersta meningen med våra inkarnationer. Kiron i Väduren

♋️ MÅNENS NODER I KRÄFTA/STENBOCKEN ♑️

Noderna som har stått och trampat på 17° under hela eklipssäsongen kommer även denna vecka att vara kvar i samma läge innan de lossnar ut greppet. Det är ett intressant fenomen faktiskt att de förblir stillastående under eklipstiden. Men snart kommer de att fortsätta sin färd genom Kräftan/Stenbocken.  Norra Noden i Kräftan