Merkurius backar in i Vattumannen

There-may-be-far-fewer-planets-that-could-support-life-than-previously-thought

Onsdag 4/3 backar Merkurius tillbaka in i Vattumannen vilket jag tror kommer att hjälpa oss att sortera ut begreppen, se klarare igen och jag anar att det är många med mig som längtar efter tydlighet och klarhet! Först den 10/3 vänder han direkt igen!  Jag brukar ta retrograderna med en klackspark men.. nu får jag nog säga att jag upplever att skeendet har påverkat. Tiden har varit precis så fylld av illusioner, förvirring och mystisk som det sägs att tecknet Fiskarna representerar.

Jag är så nyfiken på att höra hur ni läsare upplever retrograden?

Börja gärna att räkna från den 2/2 när Merkurius gick in i skuggzonen, det är härifrån irrspåren startar.  Naturligtvis ännu tydligare när själva retrograden började 17/2 på 12°53  i Fiskarna. Allt som hänt fram till detta nu är intressant. Min tro är dock att vi kan börja se förbättringar redan från onsdag för då träder Merkurius in på solid grund igen i Vattumannen, ett landskap han förstår och fungerar väl i. Planeten kommer att vara ute ur skuggan den 30/3.

Här är min story:

Jag har fått flera jobberbjudanden, förfrågningar och chanser som snopet nog, av olika anledningar inte blivit av eller skjutits upp. Lika illa har det varit med många andra grejer i mitt liv.. Det blev liksom inget av mina försök med ny hemsida, astrokurser mm.

Ett exempel är ett stort event som verkade jätteroligt som jag verkligen såg fram emot som ställdes in nu pga coronaviruset. Kunden ville inte riskera gästernas hälsa så allt blåstes av. Självklart förstår jag och respekterar det.

Men jag tänker att det finns en röd tråd i allt. 2/2 (samma dag som Merkurius gick in i skuggan) publicerade jag ett inlägg där tog upp den astrologiska kopplingen till virusutbrottet. Att det var tätt sammanbundet med en eklips och med Saturnus/Pluto konjunktionen var talande.

😡 Oj, vad folk skrev arga mail till mig om detta! Vissa öppet – andra i privata trådar. Andemeningen i flera kommentarer var att folk anser att det är min uppgift är att skriva trevliga horoskop – inget annat.

Jag har faktiskt aldrig fått en sådan negativ respons på ett inlägg. Detta i sig var intressant och värt att notera. Jag tolkar det som att retrograden dvs människor sätt att ta till sig information var färgad redan där.

Min syn är att astrologen studerar hur planeternas rörelser speglar livet här på jorden. As above – so below.  Astrologens roll är att rapportera och tolka. Om det vi ser är bra eller dåligt förtäljer inte historien.

Planeterna gör nämligen ingenting förutom att färdas i sina banor i kosmos. Det är inte planeterna som agerar – det är vi människor som med vår fria vilja väljer väg. Det är alltså inte Merkurius retrogradens fel att någonting av detta händer…

Men, vi kan säga att vårt sätt att ta till oss informationen som beskrivs av retrograden.. För visst har där förekommit många spekulationer, rädslor och frågor runt corona. Hur farligt är viruset? Har vi verkligen fått sann information?