Merkurius i Jungfrun

 

6a0133f538e9e4970b01774462f3a9970d 500wiTordagen den 20/8 kl 03:30 vår skiftar snabbfotade, intelligenta Merkurius tecken och glider in i sitt eget stjärntecken, Jungfrun där han stortrivs och kommer till sin rätt. Här är han hemma och kan uttrycka sig obehindrat och precis som han vill. Han rör sig väldigt hastigt nu, nästan två grader per dag. Med den här hastigheten vispar han upp skeendena och förutsättningarna är alltså de allra bästa under september..

Blir vi smartare nu? Absolut!

När Merkurius är i Jungfrun är han lika intelligent och kvicktänkt som i Tvillingarnas tecken men mer jordnära, realistisk och praktisk. Vi är i verkligheten och tar hand om här och nu. Tankeprocesserna är snabba och målet är problemlösning. Vi blir detaljrika, analytiska. Snabba in tanken, effektiva, målinriktade och duktiga på att klura ut listiga och praktiska lösningar på alla problem.

När Merkurius befinner sig i Jungfrun kräver han både ordning, struktur och en ny medvetenhet av oss. Eftersom även Solen följer efter endast två dagar senare kommer de att stärka varandra. Det går inte att gå runt slacka nu.

Med den här positionen är lägger Merkurius märke till allt, varje detalj, så det gäller det att huvudet på skaft nu. Merkurius kan bli kritisk och se alla fel, vilja klaga, förbättra och är ytterst krävande. Nu går det undan, massor med beslut som ska fattas och saker som ska utföras. Ju snabbare vi blir bli skärpta och målinriktade ju bättre.