Merkurius i Kräftan

molly_sanden_press-scaled

⭐️ Smarta Merkurius glider in till Kräftan..

Ikväll, torsdagen 28/5 kl 20:10 skiftar Merkurius tecken och tar sig över till Kräftans sfär, och här kommer han sedan att hålla sig nästan hela sommaren!

Merkurius färdas före Solen nu och rör sig hastigt framåt. Ja, som alltid är dessa två tecken – hastigheten + att han är före Solen att vi närmar oss en retrograd period. Den 16/6 vänder Merkurius retrograd och backar fram till 12/6 då den vänder direkt igen. Merkurius kommer att vara kvar i Kräftan ända till den 4/8.

⭐️ Merkurius position i horoskopet..

visar hur en människa kommunicerar, tänker och talar. Hur sladdarna är kopplade i skallen skulle man kunna säga också.  Här i Kräftan kommer våra tankar osökt att handla mer om det allra mest personliga – våra känslor och vad som verkligen betyder mycket på djupet. Det är runt hemmet, tryggheten och våra nära och kära och kanske allra mest våra barn eller föräldrar tankarna kretsar.

⭐️ Är du född med Merkurius i Kräftan?

Då har du god förmåga att nå andra människor på djupet för din känslighet går åt två håll. Du har lätt att plocka upp andras känslor och behov men du har också förmågan att beröra andra på djupet – ja, förutsatt att du öppnar skalet och låter oss ta del av ditt rika inre.

Vanligen gillar Merkurius i Kräftan inte ytlighet, att mingla runt och småprata. Ni är inte alltför öppna och anförtror er endast till ett fåtal  personer men den lilla noga utvalda, betrodda skaran människor ni väljer kommer att vara vid er sida under en lång tid framåt.

Det brukar sägas om Merkurius i Kräftan att ni är oerhört goda  lyssnare.  Att ni är superduktiga på att ställa diagnos, snabbt fatta sammanhang och räkna ut hur saker förhåller sig och även är empatiska ledare.

Många av er Kräftor har ett extremt gott ordförråd, lätt för att lära sig främmande språk och ett nästan osvikligt minne.  (Jag brukar alltid ringa Kräftan när jag inte minns själv. Hon minns ALLT). Du kan också sensitiv på samma sätt som en Stradivariusfiol – dvs ett ytterst känsligt instrument. Du fångar upp varje nyans och skiftning, varje förändring i stämningsläget i din omgivning. Många av er är väldigt intuitiva, vibrerande och inkännande.

Man säger ju att 80% av kommunikationen människor emellan är icke verbal. Men.. om alla människor vore Kräftor är det tveksamt om man skulle behöva tala alls – så lätt uppfatta det icke uttalade.