Om astrologiska dataprogram

 

images (23)

Bra grejer som har hänt mig under karantänen är att jag hunnit lära in mycket nytt. Vårt OPA-retreat transformerades ju till en online konferens. Trots att jag var skeptisk först mot att plugga på distans var kursen fantastiskt bra och jag har lärt mig flera nya tekniker inom ”Predictive astrology” – som jag verkligen älskar.

Men det ena ger det andra.. Under kursens gång insåg jag att jag är lite efter rent teknologiskt. Vill man vara på topp är viktigt att ha dataprogram som gör all den här nya kunskapen lättillgänglig. Så efter OPA- konferensen har jag också hunnit med att gå  kurs i både Solar Fire 9 och Astro Gold vilket har varit superbra för mig.

Solar FireTypiskt mig är att köpa böcker och dataprogram som jag sedan inte hinner fördjupa mig i. Så har det varit med mig och Solar Fire 9. Jag har ägt programmet i fyra år men har inte riktigt kommit igång att använda det ännu.

Jag tänker att den stora massan hobbyastrologer använder sig av gratis sajter på nätet för att plocka fram sina horoskop. Är man inte en riktig astronörd så räcker www.astro.com väldigt långt. Även där får du korrekta kalkylationer och avancerade beräkningar. De är absolut den bästa av gratis sajterna. Jag har lagt märke till att många av dessa sidor kommer med felaktiga uträkningar så håll er till det som är korrekt.

ESOTERIC TECHNOLOGIES Är ett australiensiskt företag som skapar världens bästa astrologiska dataprogram.  https://www.esotech.com.au/ 

Chart2-300x300Solar Fire 9 är utan tvekan det absolut bästa astrologiska dataprogram som någonsin skapats. Det är så överlägset mycket bättre än alla andra. Det innehåller till synes oändligt många olika hjul och möjligheter.

Men Solar Fire 9 är ett PC-program och för mig som Mac användare har det varit svårt att få det att fungera i Mac-miljö. Jag har testat VMware och Parallelles – men det har inte varit en optimal lösning. Enklast var istället att köpa en ny PC. Nu när jag har programmet igång kan jag bara säga wow!  Solar Fire 9 är ovärderligt för en astrolog – för det har oändligt med möjligheter.

images (27)Samma programmerare som skapat Solar Fire 9 har nu skapat ett nytt Mac program  – Astro Gold som är skapat för att funka lika bra i Ipads, Iphones och Mac datorer. Det har ännu bara några år på nacken och är ännu inte lika utvecklat som Solar Fire – men ärligt talat har det allt som behövs. Det är faktiskt väldigt smidigt att använda. Bäst av allt är att det ständigt är under utveckling. https://www.astrogold.io/get-astro-gold/for-macos/ 

Sedan IO – Time Cycles upphörde att finnas i september 2019 fick alla IO’s användare med licens möjlighet att slussas vidare till Astro Gold. En intressant och utvecklande resa även detta.