Merkurius i Kräftan

 

Glada, glittriga Merkurius tar klivet in i Kräftan den 12/6 kl 22 för en blixtvisit.  Han färdas före Solen nu, vederkvickt efter sitt möte med Solen och rör sig Merkurius oerhört fort, 2 grader om dagen, vilket är jättesnabbt. På förmiddagen den 29 juni lämnar han Kräftan – så det gäller att hänga med i svängarna nu. Att Merkurius är så snabb i vändningarna handlar om att han om en dryg månad kommer att dras tillbaka till Solen och gå in i en retrograd fas. Det är några intressanta dagar vi får för Solen, Månen, Merkurius och Mars är i samma tecken.

Här kommer våra tankar osökt att handla mer om det allra mest personliga – våra känslor och vad som verkligen betyder mycket på djupet. Det är runt hemmet, våra nära och kära och kanske allra mest våra barn eller föräldrar tankarna kretsar.

Om du har Merkurius i Kräftan

mercury-in-cancerMerkurius position i horoskopet visar hur en människa kommunicerar, tänker och talar. Hur sladdarna är kopplade i skallen skulle man kunna säga också.

Du som är födda med Merkurius i Kräftan är sensitiv på samma sätt som en Stradivariusfiol – dvs ett ytterst känsligt instrument. Du fångar upp varje nyans och skiftning, varje förändring i stämningsläget i din omgivning. Många av er är väldigt intuitiva, vibrerande och inkännande.

Man säger ju att 80% av kommunikationen människor emellan är icke verbal. Men.. om alla människor vore Kräftor är det tveksamt om man skulle behöva tala alls – så lätt uppfatta det icke uttalade.

Du har god förmåga att nå andra människor på djupet när ni väl väljer att öppna era skal och komma ut och prata. Det kan vara så att människor med Merkurius i Kräftan inte är gillar att mingla runt och småprata. Många av er gillar inte att vara alltför öppna och anförtror er endast till ett fåtal personer.

Det brukar sägas om Merkurius i Kräftan att ni är bättre lyssnare än talare. Att ni är superduktiga på att ställa diagnos, snabbt fatta sammanhang och räkna ut hur saker förhåller sig. Ni är jätteduktiga ledare.

Många av er har ett extremt gott ordförråd, lätt för att lära sig främmande språk och ett nästan osvikligt minne.

(Jag brukar alltid ringa Kräftan när jag inte minns själv. Hon minns ALLT).