Merkurius i Lejonet

 

Merkurius i LejonetMerkurius har nu verkligen hunnit få upp farten efter sin retrograd och superlånga vistelse i Kräftans tecken. Under helgen såg vi honom snabbt glänta på dörren till helvetet, genom oppositionen till Pluto. Under fullmånen – måndag får han istället skärpa till sig och visa sin proffsigaste sida genom opposition till stränga Saturnus men sedan..

Tjoho!! Tidigt på morgonkvisten vid strax före kl 06, onsdagen 5/8 kommer zodiakens lustigkurre, budbärare och kommunikatör att ta sig i Lejonets tecken. Det här är en position som Merkurius älskar för den innehåller inga begränsningar alls, tvärt om. Att tänka ”BIG and BOLD” är vad den här transiten förmedlar.

Romantiska, generösa och varma Lejonet är starkt förknippat med hjärtat så nu kan man med fördel tala om sina innersta känslor och bli förstådd.

Vi är mer uttrycksfulla nu, mer teatraliska och dramatiska också. Detta uppvägs dock genom att vi är i god kontakt med hjärtat och blir generösa och varma i våra tankar. Vi kan också vara väldigt motiverande och övertygande, eftersom vi andas självförtroende när vi talar eller skriver.

Vi blir lite mer modiga, självsäkra och går åt det storvulna hållet till. Lejonet vill ha extra allt, ju mer ju bättre.Här fördjupar vi oss inte i futtiga detaljer som ekonomi och svårigheter.. Nä, nä.. Det är den stora gesten, stora scenen som gäller.

Ska vi shoppa så är det snyggaste, dyraste som vi vill ha för  budgetvarianter finns med i Lejonets världsbild.
Så.. om du känner för att spendera rejält eller överraska din hjärtevän med en jorden runt resa eller liknande är det här precis rätt tid att hämta inspiration.
Människor i kreativa yrken, konstnärer, skrivande och skapande människor kommer absolut att kunna uppleva att de är i flödet dessa veckor.