Merkurius i Oxen

 

winged_sandals_by_isaac77598-d8hbthkMerkurius trädde in i Oxens tecken den 28/4 och blir kvar i tecknet ända fram till den 12/5. Man kan ana att han nu snörat på sig de bevingade sandalerna för det går verkligen undan för honom nu. Han rör sig mer än två grader per dag dvs dubbelt så fort som Solen. Månadsskiftet torsdag/fredag tillbringade han konjunktion med revolutionära Uranus och fylldes av hans nytänkande och innovationslusta.

Under måndagen kommer Merkurius komma upp i högsätet och möta kung Sol själv och där tankas han med positiv Solenergi och fortsätter sedan färden vederkvickt, nytankad och med gränslös energi.

Merkurius förknippas med metallen kvicksilver – lika föränderlig, hal, snabb och omöjlig att få grepp om. Dessa karaktärsdrag kännetecknar även vår lilla, pigga kommunikationsplanet. Han är gudarnas budbärare som kan färdas fritt mellan världarna, som alltid vill han vidare, prata med allt och alla, sätta igång nya tankar och skapa business och kontaktytor. Han är också den enda av gudarna som kunde gå ner i Hades och komma levande tillbaka.

I det fasta jordtecknet Oxen blir det dock lite knepigare för Merkurius att komma med de blixtsnabba förändringarna och de senaste tankarna eftersom han stöter på verkligheten – ett fast jordtecken. Det ska vara evidensbaserat, helst med källhänvisning till all information och inga godtyckliga beslut som fattas i all hast. Oxen är rationell och har stora mängder sunt förnuft. Men.. han har Uranus i följe och INNOVATION, ny politik, nya tankar kommer tveklöst att införas inom kort. Vi står inför ett enormt skifte och en helt ny tid.

Merkurius i Oxen är metodisk och det kan ta en god stund för honom att komma till ett beslut. Det där med business är det många Oxar som gillar och är väldigt duktiga på. De har ofta höga positioner inom affärs och bankvärld.

Men… det finns en helt annan typ av Merkurius Oxe också – de sinnliga i vars horoskop Venus är stark. De kommunicerar genom sina sinnen och är duktiga skådespelare, musiker, dansare osv. De har ofta jättefina sångröster och många av värdens mest kända sångare är födda i Oxen. Ja, ni kanske minns att jag skrivit tidigare om att hals och stämband är förbundet med Oxen.