Merkurius i Stenbocken

 

Stenbocken

♑️ Merkurius i Stenbocken

Idag, lördagen den 5/1 vid 5 tiden på morgonen gled Merkujrius in i Stenbockens tecken. Merkurius är ju kommunikationens planet och den är alltid i Solens närhet (de två kan aldrig vara mer än 28 grader isär). När den transiterande Merkurius rör sig in i traditionella Stenbocken så blir också våra tankar och handlingar färgade av den energin.

Nu vänder vi tankarna emot det solida, stabila och trygga. Merkurius här ger nästan en högtidlig känsla eftersom ett helt år har passerat sedan sist och nu går tanken mer eller mindre automatiskt till vad vi har åstadkommit det senaste året. Hur vi tagit tillvara de chanser och omständigheter som gått vår näsa förbi.

Vi tänker även på vår familj – i synnerhet de äldre, på släkten och vad som har hänt under året. Men allra mest tänker vi med Merkurius här på vår karriär, vår framtid och hur vi ska utvecklas och uppnå våra mål – för oss själva och våra familjer.

Är du född med Merkurius i Stenbocken?

Så är du troligtvis en person som inte babblar på i onödan utan tänker på vad du säger noga och ordentligt. Du gillar ordning, struktur och lyssnar nog gärna in omgivningen och tänker till innan du bildar dig en uppfattning.

Stenbocken är ett styrande tecken, de är ledare och vill ha en stark roll. De är allt annat än lättköpta, tvärtom de har en medfödd skepticism och ironi och är vanligen utrustade med väldigt stark känsla för humor.

Du kanske är en person som pratar och skriver lite långsammare än andra. Det beror på att du är ytterst självkritisk och hård emot dig själv. Du vill att det du verkligen säger och uttrycker är rationellt, genomtänkt och helt enkelt oerhört bra och slagkraftigt. Du är allt annat än du nämligen.

Det handlar om ett gediget och långsiktigt tänkande för dig. Du gillar att få saker gjorda och är duktig på att fatta beslut och driva igenom processer. Därför gör det ingenting att det kanske tar lite tid – för när det väl är gjort behöver men inte riva upp dessa beslut på en lång tid framöver.